Reklama

Reklama

Duch boje

  • Thajsko Chocolate (více)
Trailer 1

Nový film od tvůrců "Ong Bak"! Zen, která se narodila z lásky vraha Yakuzy a jedné nebezpečné krásky, je velmi zvláštní dívkou. Žije odřezána od světa a objeví v sobě vlastnost, která v kořenech změní její život. Tato obzvláštní vlastnost ji umožňuje okamžitě dokonale napodobit jakýkoliv bojovný pohyb, který uvidí. Mezitím dívčina matka onemocní rakovinou, ale přestože jim mnoho mužů dluží, nemají peněz na její léčení. Zen se rozhodne, že pomoci nově získaných schopností sežene peníze od dlužníků a zachrání nemocnou matku. Od této chvíle ji udržuje při životě jen jediná věc - boj. Přestože se narodila jako autistka, pomocí kousku čokolády se dokáže vymanit ze svého vnitřního světa a stát se zápasnicí bojového umění, jakou ještě svět nikdy neviděl. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (149)

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Úplný začátek byl krapet nudný,ovšem jakmile začla hlavní hrdinka využívat svého bojové umění,začli se dít sakra nevídané věci a závěrečná rubačka byla už naprostá lahůdka a bojová dokonalost.Sice jsem měl po prvních soubojích i dost strachu,neboť střihač až příliš pomáhal a zároveň ubíral z umění bojovnice Jeeja Yanin,postupně se ale kamera i střih sklidnili a vše se dostalo do kolejí,které v bojových filmech nastavil božský Tony Jaa,takže souboje byli perfektně zobrazené,jejich choreografie dosahovala maximálních hodnot,kosti praskali,krev stříkala a akrobatické dovednosti všech zúčastněných doslova vyráželi dech.Dějová linie zde byla opět pouze jen držícím pojítkem mezi všemi těmi úžasnými a efektními řežbami,ovšem na to se dá u těchto filmů snadno zvyknout,opravdu se nemá cenu v ději nějak víc babrat,ten je tu vážně druhotný.Jeeja Yanin je zkrátka stejně jako Tony Jaa čistý blesk z nebe,naprosto mě oslnila a ikdyž sice též stejně jako Tony nepobrala dvakrát charisma,její umění to nastokrát vynahradí.Geniální bojový film,Thajci jsou v tomto odvětví o několik tříd jinde než zbytek světa. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Filmová reč na úrovni "kde mám slona", bez zmyslu, motivácie, logiky. Totálne disfunkčná záležitosť, ktorá opäť len dokazuje, že Thajci nepoznajú hranice a bojovej akrobacií rulujú svetovému rebríčku. Aj ked prelúsknuť, že to naše 40 kilové mušie pískle rozdáva ozajstné bomby bol celkom oriešok. Ale fajn. Mlátičiek je dosť, pekne gradujú a aj ked sú až na jeden pripad (boss = nerdík v teplákovej súprave) viacmenej kosenie lowlevelov vyskakujúcich z rôznych dier (rovno na pripravené kolená-lakte), tak vďaka dynamickému prostrediu určite nenudia. 70% ()

Reklama

Smok 

všechny recenze uživatele

Mladá Zen je asi najšikovnejšia thajská autistka v krajine, lebo svoje bojové umenie odkuká zo sledovania televízora :) To by som ešte ako tak prehltol, ale ťažšie sa mi už verilo jej "drtivým" kopačkám, ktorými posiela bez milosti k zemi každého, kto jej skríži cestu so slovami "...máma chtít peníze, máma jít nemocnice, dát mámě peníze atď". Plusom ale zostáva, že bojové scény mali dostatok invencie, nenudili a mladá JeeJa (čítaj JííííJááá - tak znel aj jej obľúbený bojový pokrik) záporákov neochotných vracať peniaze chorej mamičke poslala k zemi viac ako dosť a to zásadne po skupinách. Nebyť priblblého scenára, ktorý sa zbytočne nasilu snaží krížiť drámu s akciou, mohlo to byť aj za viac, ale toto násilné spojenie diametrálne odlišných žánrov mi naozaj klalo oči. ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Novy Ong-bak v sukni sa sice nekona, ale nastastie od madarskej Lindy sme o peknych par vykonnostnych tried vysie ;-) . Pribeh sice nevykazuje jednoduchost Tonyho filmov, ovsem Jeeja je v hereckych kreaciach minimalne rovnako topororna. Samozrejme toto nie su dovody, kvoli ktorym sa Chocolate pozera. Zaujem je sustredeny hlavne na bojove techniky a kaskadersku akrobaciu thajskych action stunts kamikadze. Pozitivom je, ze suboje sa v priebehu filmu (kde sa az nezdravo casto cituje Ong-bak a set-upom prostredia a lokalit pre boj sa upomina od Big Boss az po Kill Bill / Lady Snowblood) zlepsuju. Vrcholom je face to face monkey dance suboj medzi Jeejou a nemenovanym mladikom v ciernej teplakovej kombineze adidas az po zaverecny cca 10min thai parkour na stene domu, svetelnom putaci, prilahlom moste a chodniku :). Ovsem Jeeja je stale "iba" krehke ziena, ktorej som mal problem uverit razanciu a tvrdost predvadzanych technik, zvlast vzhladom na skutocnost, ze viacere z nich su originalne snimane vo velmi pomalych pohyboch a az nasledne v postprodukcii zrychlovane, co dost oslabuje ich celkovy dojem. Chocolate nie je sklamanim, ale ani rozbuskou, korej explozivnu silu by som si chcel vychutnat viackrat. Spatne funguje hlavne ako slusny trailer na Ong-bak 2 :) ()

Vojcl 

všechny recenze uživatele

Další thajská akční řezničina, kterou by si fanoušci žánru rozhodně neměli nechat ujít. Prachya Pinkaew nám opět předkládá jednoduchý, ale smysluplný a nijak neurážející scénář. O co tu jde, ale především jsou znovu vynikající a nápadité bojové scény jaké nemají obdoby. JeeJa Yanin možná není jako Tony Jaa, ale je to určitě nejnadanější asijská akční herečka(co se bojových schopností týče), kterou jsem kdy viděl. Doufám, že bude v natáčení pokračovat. Celkově se mi Chocolate líbilo trochu méně než předchozí Pinkaewovy filmy, ale i tak se jedná o skvělou podívanou, pro příznivce thajského boxu povinnost vidět :-) ()

Galerie (14)

Zajímavosti (8)

  • Pri natáčaní sa JeeJa Yanin zranila päťkrát a kaskadéri 6 (z toho dvakrát ťažšie). Je to vidieť v záverečných titulkoch. (andykovac)
  • Jedno z nejtěžších zranění během natáčení utrpěla JeeJa Yanin. Během scény pod nízkou kovovou konstrukcí jí jeden z protivníků kopl do pravého oka, takže jej nemohla několik dní otevřít a natáčení muselo být na týden zastaveno. Natočený záběr byl použit v závěrečných titulcích. (Raztubyl)
  • Po úspěchu prvního Ong-baku se zahraniční distributoři ptali Prachyi Pinkaewa, jestli nemá herečku, která by mohla hrát v podobném akčním filmu. Toho se Pinkaew chytl a začal někoho takového hledat. Dle jeho představ měla být mladá, s tmavší pokožkou, vypracovaným tělem a exotickým vzhledem. Měl v plánu film založit na sex appealu silné ale přesto ženské hlavní hrdinky, a doufal, že najde někoho jako je čínská herečka Zhang Ziyi. Později objevil Jeeju Yanin, která dle jeho slov nemá sex appeal vůbec žádný. Ve snaze tento „hendikep“ něčím kompenzovat se rozhodl založit film především na jejím bojovém umění. (Raztubyl)

Reklama

Reklama