Reklama

Reklama

Jak daleko jsme ochotni zajít, abychom ochránili sebe a svou zemi? Když extremista a bývalý jaderný expert (Michael Sheen) rozmístí ve třech různých městech nebezpečné výbušniny, protiteroristické jednotky se pouští do akce a brzy ho zatýkají. Umístění bomb však stále zůstává zahaleno tajemstvím. Čas do výbuchu se nelítostně krátí, proto agentka FBI Helen Brody (Carrie-Anne Moss) souhlasí s tím, že se do vyšetřování zapojí i tajemný vyjednávač známým pouze pod zkratkou “H” (Samuel L. Jackson), jehož kruté metody obvykle slaví úspěchy. Mezi agentkou, vyjednávačem a teroristou se rozpoutává nelítostný boj o moc. To co následuje, je neuvěřitelné – a hlavně – nepředstavitelné! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (685)

choze 

všechny recenze uživatele

"Musí věřit, že nemám limity." Nepříjemný thriller o nepříjemných věcech. Solidní scénář, kvalitní herci, silný závěr. Jak daleko lze zajít ve jménu dobré věci, kdo je ten zlý a kdo hodný a co je jen paranoia a co skutečné nebezpečí? Pro mě osobně je odpověď na otázku, zda je správné mučit jednoho, aby byly zachráněny jím ohrožované miliony, velmi jednoduchá. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Pokud umístíte Američanům na domácí půdu trochu toho štěpného materiálu a odmítáte sdělit kam, stanete se ihned jedničkou draftu na waterboarding. Jste-li ale drsoň ze speciálních jednotek a takovéto vodní hrátky používáte s manželkou jako romantickou předehru, musí nastoupit tvrdší kalibr! Třípismenné agentury se rozhodně neserou a hned od startu na vás nasadí to nejstrašnější, co mají - tu morálně dokonalou paní z Pošty pro tebe, která vám s výrazem chcípajícího štěňátka zarecituje do xichtu, jak jste totálně v prdeli i s celou rodinou. To prostě nemůže nikdo vydržet a vy si jen přejete, ať už ta baba proboha zavře hubu a vy si můžete užít vynikajícího strýčka Jacksona a jeho "speciálního zacházení". ()

Reklama

Krouťák 

všechny recenze uživatele

Jojojo.... Tohle jsem už potřeboval. Jednoduchá příběhová linka, předvídatelný děj a přesto se z toho dá tolik vytřískat ( což se bohužel mnohdy nepovede ani u klasických trháků s nekonečným rozpočtem ). Všimněte si červeně zvýrazněné části slova na posteru. '' Think '', zajímavé je, že přesně to musíte během celého filmu dělat, proč ? Protože na scénu přichází mé oblíbené... MORÁLNÍ DILEMA. Samuel za mě v jednoznačně nejlepší roli, celé to představení mě dokonale vtáhlo do děje a film jako celek obrovské překvapení. Netřeba víc dodávat - 90%. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Výborné konverzační drama, kterému se sice nedostalo moc peněz, ale místo toho dostal ranec místy až mrazivé atmosféry. Na první pohled jednoduchý příběh se díky skvěle napsaným dialogům mění v herecké koncert ústředního tria a jejich charaktery se během čím dál krizovější situace stihne několikrát změnit. Výborný Samuel L. Jackson by si mohl o mučících praktikách pokecat s Jackem Baurem, Michael Sheen hraje dobře i v tom nejzuboženějším stavu a Carrie-Anne Moss po dlouhé době také velice potěší. To celé až v překvapivě velmi jisté režii, která jenom v polovině filmu trochu povolí tempo. V bezchybném finále to ale zcela vynahradí. Pro mě zatím překvapení roku. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

A jak byste se v té situaci zachovali vy? Bylo jasně vidět že i největší humanisté by svolili k formě fyzického týrání. Nebudu zastírat že jsem S. L. Jacksonovi fandil. Bylo mi jasné že aby mohl odhalit bomby bude se muset uchýlit k tomu největšímu svinstvu. Na druhou stranu, kdejaký padouch když nepomůže výhružka číslo 1 si bere k ruce něčí manželku, popřípadě děti. PS: S. L. Jackson a na druhé straně Michael Sheen potvrdili svou velikost. Lepší herecké obsazení jsem si ani nezasloužil. 85% ()

Galerie (15)

Zajímavosti (5)

  • Film se nedostal do kin, byl natočen přímo pro DVD a Blu-ray přehrávače. (Martin_W)
  • Existuje i rozšířená verze, ve které agenti FBI zlikvidují jednu z bomb. Jenže existuje ještě čtvrtá, která svým odpočítáváním dojede až na nulu. (Martin_W)
  • Ve 47. minutě filmu - ve scéně, kde před vyšetřovací budovou vyjednavač "H" (Samuel L. Jackson) piknikuje se svou ženou, je záběr na Skype videohovor s jeho dětmi. Na obrazovce je přitom jasně vidět ikonka, že počítač k žádné síti připojen není. (MiraSKS)

Reklama

Reklama