Reklama

Reklama

Zlo přichází z hlubin

  • Španělsko Bajo aguas tranquilas (více)
Trailer

Obsahy(1)

Před čtyřiceti lety byla na místě města Marrienbad vybudována vodní přehrada, díky které okolí prosperuje. Málokdo ale tuší, že přehrada byla zbudována proto, aby něco ukryla, aby pohřbila zlo, které se v Marrienbadu zrodilo. Jediný člověk, který byl schopen se mu postavit a přemoci ho, před nedávnem zemřel, takže nic nebrání, aby se zlo vyplížilo z vody na povrch a ujalo se vlády. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (58)

Jino 

všechny recenze uživatele

Jediným největším kladem tohoto hororu je námět. Ten se bohužel utápí v podprůměrném zpracování, kde ho ke dnu stahují herecké výkony, efekty zatopené vesnice uprostřed přehrady či bazénu a celkový televizní look. Záchrannou vestou mu tak nejsou ani docela povedené masky a hlavní záporák, jenž by si zasloužil větší pozornost než jaká se mu dostala. Brian Yuzna má na víc a tento horor se mu nepovedl. A když pomyslím na tu možnou atmosféru, kdy na nic netušícího potapěče nebo plavce číhá cosi neznámého, tak mě přejímá daleko větší pachuť, než jakou si tento snímek možná zaslouží. 30% ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Brian Yuzna má dobré filmy, napr.Bride of Re-Animator, ale i slabé chvilky a tento je jeden z nich. Skoro nič tu nefungovalo, tak ako malo. Ten začiatok o satanistoch a zaplavenom meste nevyzeral zle. No, ale potom film hlavne kecal, prišlo i na nejaké nepodarene masky, či mordovačky v štýle nemam potuchy, čo sa tam deje, všetko mimo zaber alebo v tme, určite chceli zakryť malí rozpočet. Potom sa režisér troska odviazal a tie šialene orgie neboli až tak od veci, len to prišlo už jaksik neskoro. Bol tu veľmi slušný zaporak, ktorý mi pripomínal Angusa Scrimma. Zatopené mestečko, kde je ukryte tajomné zlo, super nápad, nehovorím len o originalite, ale i o ponurosťi. Lenže nápad je jedna vec a prevedenie druhá a to Brian nezvládol. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Jestli jsme to dobře pochopil, tak to měla být pocta oslavující osmdesátková béčka, ale bohužel i přes dobové masky i triky a záměrně toporné herce tak film vůbec nefungoval. Pár slušných momentů se tu určitě najde a ten nápad se zatopeným městečkem je vlastně perfektní, ale celkové uchopení je v tomto případě na prd. 30% ()

TO 

všechny recenze uživatele

Stravitelný hororový příběh o městě pod vodou a černé magii, s ďábelským slizem a celkem dobrým hlavním záporákem. Chvíli co chvíli se v něm objevuje nějaká příšerka či oživlá mrtvola, masky jsou na slušné úrovni, o krev taky nouze není, jen některé zbytečné trikové scény si tvůrci mohli nechat od cesty. Trochu nad mé očekávání, ale na tři hvězdičky to rozhodně nestačí. ()

raimi 

všechny recenze uživatele

Chvílema přiblblý béčko s hnusným tv lookem, neschopnýma hercama a srandovníma digi trikama, a zároveň chvílema  ten nejfajnovější yuznovskej gore mayhem, ketrej se nebojí přitlačit na pilu. Vkrádá se myšlenka, co za nádheru by mohlo vzniknout, kdyby měl film opravdový herce, kvalitní scénář, talentovanějšího režiséra (sorry Briane, už jseš za zenitem), a větší rozpočet. Protože z tohohle tématu a prostředí, by se dala vykutat epická hororová klasika s nezapomenutelnýma scénama. Škoda, ale i tak dobrý. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (3)

  • Když se Klára (Charlotte Salt) vzbudí u vody, tak se posadí. V dalším záběru je ale v jiné poloze. (Duoscop)
  • Když na začátku jeden z chlapců střelí prakem do cizího domu, následuje záběr na plakát a fotky z filmu Netvor z Černé laguny. (StrYke)

Reklama

Reklama