Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Sympatický mladík Melvin Smiley (Mark Wahlberg) působí na první pohled nesmělým dojmem, nicméně na živobytí si vydělává jako nájemný zabiják. Pro dobré profesionály je práce stále dost a i když je velmi dobře placená, musí Melvin z finančních důvodů brát vedle seriózních zakázek i menší melouchy. Proč? Jeho krásná snoubenka potřebuje peníze, jeho krásná milenka potřebuje peníze, každý potřebuje peníze. Kdo chce snadno přijít k balíku, může přijít za dobrákem Smileyem a prostě ho o něj požádat. Melvin se totiž nedokáže smířit s představou, že by ho někdo neměl rád a tak se lidem snaží za každou cenu vyhovět. Z těchto důvodů se také připojil k menší akci svého kolegy Cisca (Lou Diamond Phillips), který naplánoval únos dcerky japonského šéfa hollywoodského studia. Nikdo nepochybuje o hladkém průběhu standardní akce, ovšem dokonalý plán bere za své ve chvíli, kdy se zdrcený otec obrátí s žádostí o pomoc na svého přítele, který je kmotrem unesené dívky. A co čert nechtěl, je také mafiánským bossem, který si pravidelně najímá Melvinovu zabijáckou partu. Konsternovaný Cisco je pověřen tím, aby vypátral a zlikvidoval únosce, tedy vlastně sám sebe. Jak se dostat ze zapeklité situace? Což takhle hodit všechno na dobráka Melvina... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (222)

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Svižná akční komedie v hongkongském stylu, který spoluprodukoval i samotný král akčního filmu John Woo. A dokonce i Wesley Snipes, ale to jen na okraj. Film má ve všech ohledech grády. Pevný jednoduchý scénář držící se svého, akční scény vytvářející doslova ´krvavý balet´ alá akční styl hongkong, humorná komika se místy přesouvající až ke grotesce, avšak stále si držící vkus a zábavnost. Neexistuje jediná nudná vteřina. Stále se něco děje a to i přes nezbytně nutné romantické scény držící se přísně na uzdě. Každý se ve svých rolích vyřádil a že je to bavilo je neustále znát. A ruku na srdce, lze někde vidět mladého nájemného zabijáka, jak se přes všechny peripetie hemžící se kolem něho snaží vrátit do videopůjčovny videokazetu s filmem ´King Kong žije´? Jestli se mu to povede ukáže závěr filmu. A nejen to. Takže se, suma sumárum, jedná o americký nezvykle rychlý popkornový akční film v hongkongském stylu, který fanoušky akčních filmů nemůže zklamat. ()

TheKiw 

všechny recenze uživatele

Povedený námět s několika výbornými nápady, avšak padající pod nánosem plytkosti a šablonovitosti. Skoro všechny karikatury (spíše než postavy) jsou neuvěřitelně černobílé a schopné shrnout svoje motivace do jednoduché věty (doslova). Humorných situací, které by to zachránily se taky moc neobjeví. Celé se to pak stojí na zvláštně pojatých akčních scénách. Myšleno když už, tak spíše negativně. Navzdory celému odstavci výše jde ale o jakž takž poživatelnou jednohubku, která svou jednoduchostí úplně neurazí. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ucho Wahlberg, už takmer odpísaný Phillips, svižne napísaný scenár, dobrá réžia. Takéto filmy potešia hlavne tým, že nerobia okolo seba žiaden humbuk ako Tarantinovky, alebo Ritchieovky. Takže môžu potom veľmi príjemne prekvapiť. Videl som to náhodou niekedy v noci v televízii, o existencii filmu som nič nevedel a bol som prekvapený, že sa nejedná aspoň o nejaký malý americký kult. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Skvělá akční komedie, ve které sice není té akce zase tolik jak se na první pohled zdá, ovšem bohatě to dohání ujetým humorem, kterým je vyplněn snad kažý záběr, každá scéna. Počínaje úvodní akční scénou, přes postavu nájemného vraha, který nesnese představu, že by ho někdo neměl rád, až po vedlejší podpodzápletku s nevrácenou videokazetou. A jedním z nezapomenutelných momentů, možná vůbec nejlepší scenou je ta, kde se Cisco snaží donutit Keiko, aby do diktafonu přečetla vzkaz pro otce. ()

rarak 

všechny recenze uživatele

Film jsem viděl s českým dabingem a ten nejspíš dost uškodil, ale originál by u mě více než jednu další hvězdičku nezískal. Je v něm sice docela dost vtipných momentů, ale také hodně těch trapných a děj je na můj vkus až příliš jednoduchý. Když jsem snímek viděl poprvé, ještě jako dítě, tak se mi velmi líbil. Žel, jako "dospělý" jsem byl zklamán. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (3)

  • Na soundtracku k filmu je mj. píseň "Don´t Sleep", kterou rapuje Mark Wahlberg. (5150)

Reklama

Reklama