Reklama

Reklama

Diane Arbus: Příběh jedné obsese

  • Česko Kožich: Imaginární portrét Diane Arbusové (více)
Trailer

Nicole Kidman a Robert Downey, Jr. předvádějí „pozoruhodné“ (Kenneth Turan, Los Angeles Times) herecké výkony v tomto smyšleném portrétu slavné fotografky Diany Arbus. Z okna svého bytu zahlédne osamělá žena v domácnosti Diane Arbus (Kidman) maskovanou postavu záhadného nového souseda (Downey, Jr.). Přitahována neodolatelnou zvědavostí se rozhodne získat jeho fotografii za každou cenu. Vstoupí do jeho bytu a tím se nevědomky vydá na cestu k umění, která jí byla souzena. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (134)

Puyi 

všechny recenze uživatele

Hodně zajímavý příběh, po celou jeho dobu jsem cítil zvláštní napětí, které ještě umocňovala skvělá hudba. Nicole Kidman zahrála jako vždy na výbornou a opět si mě získala o něco více, stejně tak Downey, který svojí, docela netradiční postavu, zvládl taktéž skvěle. Celkový pocit z filmu je prostě skvělý. :) ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Překrásně divný film o touhách ukrytých v některých z nás. Přiznám se že jméno režiséra jsem si přečetl až po závěrečných titulcích, a pak se pro mě mnohé vysvětlilo. Stevena Shainberga si vysoce cením kvůli jeho Sekrerářce a příběh Diane Arbus je jí v mnohém podobný. Je stejně vizuálně klidný, čistý, spořádaný, decentní, navenek dokonalý, ale uvnitř je bouřící, zmatený, hříšný, chlípný a podmanivý. Zásluhu na tom má nejen skvělá kamera a hudba, ale především perfektní Nicole Kidman a Robert Downey Jr. Ti dva hrají jako o život, hlavně prvně jmenovaná předvádí hereckou extratřídu. Pevně doufám že tímto filmem režisér neřekl poslední slovo, protože zatím platí co snímek, to vybroušený šperk. ()

Reklama

nash. 

všechny recenze uživatele

Kráska a zvíře jako hard art předstírající, že je a současně není životopisným příběhem. Pohádka o osvobození princezny uvězněné ve věži společenských konvencí, tvářící se jako psychologická studie temných vášní v kontrastu zasazená do pestrobarevných kulis, které jakoby vypadly z dobových reklamních fotografií. Občas fascinující, ale občas poněkud přestřelené urputnou stylizací, umělostí, která přepadává do kýče, ale přitom se bije v prsa okázalou nekonvenčností. Všichni se v silně stylizovaných kulisách pohybují a mluví tááák umělecky pomalu, až je to občas komické. A Diane, ve skutečnosti inteligentní, sečtělá, dynamická, je podána spíš jako zaostalá a poněkud dezorientovaná domácí puťka, která se vyplašeným zíráním na chlupy propracuje k osvobození od takových okovů jako je rodina, děti či starostlivý manžel. Filmařsky brilantní, místy magické, s řadou velmi silných až úžasných momentů, obrazů a scén. Přesto ve výsledku spíš sebestředné než upřímné a proto možná jako celek ne až tak přesvědčivé jak by mohlo být, kdyby se tolik netlačilo.. ()

rockwoman 

všechny recenze uživatele

Diane Arbus jsem si nejdříve malinko načetla a prohlédla si její fotky. Zajímavá žena,která má mé sympatie z několika důvodů. Fotila většinou lidi, kteří bývají terčem posměchu a kritiky. Nebála se přirozenosti která je vidět a cítit z každé její fotky což je úžasný.....Zajímavé i když smyšlené a přesto mě tu pořád ještě něco chybělo.Něco víc k té nedokonalé dokonalosti. ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Příběh začíná pozvolna a pohodově, poté pomalu stupňuje napětí, přechází do hororové atmosféry, načež, jakmile se původ tajemna vysvětlí, stává se romaticko sentimentálním opakováním motivů známých z jiných děl. Objevné by to snad mohlo být pro ty, kteří nikdy neslyšeli třeba o Krásce a zvířeti (a takových zřejmě nebude mnoho). ()

Galerie (11)

Zajímavosti (11)

  • Jedným z negatívov, ktoré používa pani Arbus (Nicole Kidman), je Kodak T-MAX 400, ktorý bol v roku 1958 nedostupný. (Arsenal83)
  • Strýček režiséra Stevena Shainberga byl blízkým přítelem skutečné Diane Arbus. (formelin)

Reklama

Reklama