Reklama

Reklama

Diane Arbus: Příběh jedné obsese

  • Česko Kožich: Imaginární portrét Diane Arbusové (více)
Trailer

Nicole Kidman a Robert Downey, Jr. předvádějí „pozoruhodné“ (Kenneth Turan, Los Angeles Times) herecké výkony v tomto smyšleném portrétu slavné fotografky Diany Arbus. Z okna svého bytu zahlédne osamělá žena v domácnosti Diane Arbus (Kidman) maskovanou postavu záhadného nového souseda (Downey, Jr.). Přitahována neodolatelnou zvědavostí se rozhodne získat jeho fotografii za každou cenu. Vstoupí do jeho bytu a tím se nevědomky vydá na cestu k umění, která jí byla souzena. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (134)

Krissty 

všechny recenze uživatele

Co napsat k tomuto snímku? To bylo naprosto dokonalé!!! Diane Arbus už mám ráda hodně dlouho a její dílo obdivuju, proto jsem se hodně těšila.. A když vezmu v potaz ještě to hvězdné obsazení.. Nicole Kidman si tímto snímkem vysloužila místo v mé TOPce (sice nevím, na jak dlouho, ale opravdu jsem si ji oblíbila) a Robert Downey Jr... Ten je prostě dokonalý, i když vlastně celý film nevypadá jako Downey.. :D Přes to všechno, jakého podivína hrál, mě naprosto dostal, i když tam byly vlastně jen jeho oči a rty :) Co víc říct? Hudba skvělá, kamera krásná, příběh neotřelý a zajímavý, některé scény vášnivé a erotické a závěr krásně romantický.. Proč můžu mít v TOPce pouhých 10 filmů? ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Obskurně stylový, šarmantní, surreálně mystifikantní milostný(?) příběh, který se sice obsahem páně S.S. "Sekretářce" ( http://www.csfd.cz/film/21368-sekretarka/ ) nevyrovná, leč formou ji ku potěše milců všeho bizarního předčí... Výtečně ryze hollywoodsky vymyšleno, odehráno, natočeno, vyrobeno... Ach a ta hebká srst... ;o) . . . Takže >v rámci žánru< jednoznačně za pět... - - - - - (Poprvé viděno 6.2.2012 na >obssnové tv< , hodnocení 1033., komentář zde jako čtyřiasedmdesátý - 6.2.2012) ()

Reklama

Billie777 

všechny recenze uživatele

Jsem vážně taková romantička a citlivka, když jsem na konci filmu plakala? Zřejmě ano. Ale já mám tyhle filmy ráda. Na tento film jsem se rozhodla podívat z toho důvodu, že mám ráda Diane Arbus a její fotografie, které jsou úžasné a dále mě ke shlédnutí nalákalo herecké obsazení snímku - Nicole Kidman, kterou mám čím tím radši a Robert Downey Jr., kterého můžu vidět snad furt. Sice je tu většinu dobu téměř k nepoznání ale myslím, že ty jeho výrazné oči ho nakonec krásně prozradily. Nicole Kidman je opravdu půvabná a moc sympatická osoba a její postavě jsem fandila, jak se z "podržtašky" postupně měnila a postavila se na vlastní nohy s fotoaparátem v rukách. Krásný, dojemný film s krásnou atmosférou a tak hezky, decetně pojatý a to se mi strašně líbilo. ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Diane skrývá pod upnutými knoflíčky cudné halenky soukromé peklo a vedle svého manžela by jako krásná "podržtaška" setrvala v tichém odevzdání možná do konce svých dnů nebýt nového souseda, který je na tom pro svou zjevnou jinakost podobně a jemuž Diane bez zábran nechá pootevřít svoje "tajné složky". Kožich je film, jaký se nevidí každý den, téma by zasloužilo víc "zatnout do masa", ale i to decentní pojetí mě hodně bavilo, stejně tak Kidmanka, která roste, a Robert Downey Jr., který už narostlý je, jen si toho ještě málokdo všiml. PS: Jsem divná, když mi v kožíšku připadal charismatičtější než bez ? :) ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Příběh začíná pozvolna a pohodově, poté pomalu stupňuje napětí, přechází do hororové atmosféry, načež, jakmile se původ tajemna vysvětlí, stává se romaticko sentimentálním opakováním motivů známých z jiných děl. Objevné by to snad mohlo být pro ty, kteří nikdy neslyšeli třeba o Krásce a zvířeti (a takových zřejmě nebude mnoho). ()

Galerie (11)

Zajímavosti (11)

  • Film sa natáčal v Jersey City (New Jersey, USA) a New Yorku (New York, USA). Film sa natáčal od mája 2005 do júla 2005. (Arsenal83)
  • Původně byla do hlavní role obsazena Samantha Morton. (formelin)
  • Nudistický tábor Camp Venus bol natočený v prístave Sailors' Snug Harbor na Staten Island. (Arsenal83)

Reklama

Reklama