Reklama

Reklama

Diane Arbus: Příběh jedné obsese

  • Česko Kožich: Imaginární portrét Diane Arbusové (více)
Trailer

Nicole Kidman a Robert Downey, Jr. předvádějí „pozoruhodné“ (Kenneth Turan, Los Angeles Times) herecké výkony v tomto smyšleném portrétu slavné fotografky Diany Arbus. Z okna svého bytu zahlédne osamělá žena v domácnosti Diane Arbus (Kidman) maskovanou postavu záhadného nového souseda (Downey, Jr.). Přitahována neodolatelnou zvědavostí se rozhodne získat jeho fotografii za každou cenu. Vstoupí do jeho bytu a tím se nevědomky vydá na cestu k umění, která jí byla souzena. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (134)

Aky 

všechny recenze uživatele

Příběh začíná pozvolna a pohodově, poté pomalu stupňuje napětí, přechází do hororové atmosféry, načež, jakmile se původ tajemna vysvětlí, stává se romaticko sentimentálním opakováním motivů známých z jiných děl. Objevné by to snad mohlo být pro ty, kteří nikdy neslyšeli třeba o Krásce a zvířeti (a takových zřejmě nebude mnoho). ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Nevím, jak vám, ale mně to Star Wars připomnělo. Chlupáč, jenž balí ženy na to, že je chlupatý a pro určitou sortu žen současně roztomilý. Diane si nevážila dobrého židovského manžela, což se projevilo jejím necudným chováním vůči chlupatci pekelnému, který si Diane získal žvásty. Žvásty o ničem. 60% ()

Reklama

Makky 

všechny recenze uživatele

Zvláštne, nezvyčajné, podivné, krásne, citlivé... Netušil som, do čoho som sa pustil. Príbeh tak zvláštne silný, že by ani nepotreboval taký herecký koncert, aký tu herci predviedli, aby zaujal. Nicole to však rozbehla naplno od prvej minúty a Downey Jr. jej kvalitne kontroval. Niečo tak nezvyčajné som už fakt dlho nevidel. Scény, ako Diane leží na pláži alebo tá s nafukovačkou, sú jednoducho úžasné. Nicole si u mňa týmto len potvrdila svoje číslo jeden. Krásnu a sympatickú úchylnú podivínku dokáže zahrať len ona. "Povedz mi svoje tajomstvo... " ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Naaranžovaná ujetost, ve které se snoubí viktoriánská upjatost se surrealistickým bordelem, protkaná anomáliemi a doladěná jemným kavárenským swingem, smyšleně převypravuje zrod umělkyně - stačí se ale podívat na autentické fotografie i Dianin dobrovolný odchod ze světa a je jasné, že skutečnost nebude až tak diametrálně odlišná. Kouzlo imaginace nevězí jen v extravaganci, jež spolu s nápaditým aranžmá interiérů přispívá ke vzbuzení uměleckého zážitku, největší zásluhu si připisuje průzračně čistý půvab Nicole Kidman, ještě zvýrazněný upejpavými límečky šatů z padesátých let, přetvářejících se na stále uvolněnější siluety podle toho, jak se mění vnitřně ona sama. A taky Robert Downey Jr., hrající jen očima, na kterých se zde naplňuje rčení o oknech do duše. Nitro uklidňující, za ruku vodící film. A ta ruka je příjemně teplá. ()

Puyi 

všechny recenze uživatele

Hodně zajímavý příběh, po celou jeho dobu jsem cítil zvláštní napětí, které ještě umocňovala skvělá hudba. Nicole Kidman zahrála jako vždy na výbornou a opět si mě získala o něco více, stejně tak Downey, který svojí, docela netradiční postavu, zvládl taktéž skvěle. Celkový pocit z filmu je prostě skvělý. :) ()

Galerie (11)

Zajímavosti (11)

  • Celosvětová premiéra proběhla 1. září 2006 na filmovém festivalu Telluride. (ČSFD)
  • Strýček režiséra Stevena Shainberga byl blízkým přítelem skutečné Diane Arbus. (formelin)
  • Nudistický tábor Camp Venus bol natočený v prístave Sailors' Snug Harbor na Staten Island. (Arsenal83)

Reklama

Reklama