Reklama

Reklama

Diane Arbus: Příběh jedné obsese

  • Česko Kožich: Imaginární portrét Diane Arbusové (více)
Trailer

Nicole Kidman a Robert Downey, Jr. předvádějí „pozoruhodné“ (Kenneth Turan, Los Angeles Times) herecké výkony v tomto smyšleném portrétu slavné fotografky Diany Arbus. Z okna svého bytu zahlédne osamělá žena v domácnosti Diane Arbus (Kidman) maskovanou postavu záhadného nového souseda (Downey, Jr.). Přitahována neodolatelnou zvědavostí se rozhodne získat jeho fotografii za každou cenu. Vstoupí do jeho bytu a tím se nevědomky vydá na cestu k umění, která jí byla souzena. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (134)

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Kurňa :D Jak už tady párkrát zaznělo - R.D.Jr. pro tento film byla pomalu až škoda :D Jeho "vlasatá postava" byla sice stejně zajímavá jako on, ale přece jen z mého úhlu pohledu - lépe se mi na něj dívá, když toho na sobě moc nemá :D "Dokonalá manželka", která se začne zajímat o to, co společnost raději ukrývá, je Nicole šitá na míru a její schopnost se převtělit jak do první postavy, kterou vidíme na začátku filmu, tak do té "druhé", kterou vidíme zbytek snímku...Zajímavé prostředí - ať už to "umělé" či to pravé a "dokonalé" ;) ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Nevím, jak vám, ale mně to Star Wars připomnělo. Chlupáč, jenž balí ženy na to, že je chlupatý a pro určitou sortu žen současně roztomilý. Diane si nevážila dobrého židovského manžela, což se projevilo jejím necudným chováním vůči chlupatci pekelnému, který si Diane získal žvásty. Žvásty o ničem. 60% ()

Reklama

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Steven Shainberg už Sekretářkou dal celému filmovému světu jasně najevo, že jeho tvorba bude sice zajímavá, ale zároveň nebude zcela běžnou podívanou a "Kožichem" to jen potvrdil. Ten film je opravdu hodně zvláštní a jiný, a to jak po stránce námětové, tak svým zpracováním. Což o to, na první pohled vypadá ústřední zápletka poměrně hodně tuctově, mladá panička z vyšších vrstev se ve své nijak zvláštní rodině nudí, cítí se nevyužitá a nedoceněná, a tak když se naskytne nevšední rozptýlení v podobě nového souseda, neváhá a osudově vybočí ze zajetého životního stereotypu. Tím neobvyklým a nestandartním pro celý film je ale právě postava zmiňovaného souseda, čímž se celý tento filmový projekt stal hodně originální a nevšední podívanou. Můj problém s tímto filmem ovšem nespočívá v neobvyklosti jeho zápletky, ale v jeho zpracování, které mi jednoduše vůbec nesedlo. Celý styl vyprávění je na mě zkrátka až moc umělecky pojatý, atmosféra je taková divně komorní, odvyprávěné je to opravdu hodně pomalu a nedramaticky, navíc je to i bez výraznějších momentů a až na závěr i bez emocí. A vlastně mi to ve výsledku přišlo celé o ničem, prostě takový výstřel do prázdna bez jakéhokoliv efektu a zapůsobení. Za pozornost ale stojí určitě alespoň obsazení, Nicole Kidman a Robert Downey Jr. jsou jako vždy velmi působivý a ve svých rolích znamenití a ten film hodně oživují. Diane Arbus ale zkrátka není určitě filmem pro mě, diváci filmových klubů si ho jistě užijí daleko víc, na mě to bylo prostě až moc vyumělkované a bez života. ()

rockwoman 

všechny recenze uživatele

Diane Arbus jsem si nejdříve malinko načetla a prohlédla si její fotky. Zajímavá žena,která má mé sympatie z několika důvodů. Fotila většinou lidi, kteří bývají terčem posměchu a kritiky. Nebála se přirozenosti která je vidět a cítit z každé její fotky což je úžasný.....Zajímavé i když smyšlené a přesto mě tu pořád ještě něco chybělo.Něco víc k té nedokonalé dokonalosti. ()

angloumene 

všechny recenze uživatele

Velice citlivě zpracované téma útěku od běžné rodinné rutiny do bizarního světa plného dobrodružství. Ono opravdu není lehké filmově ztvárnit příběh někoho, kdo bez okolků porušuje základní společenská pravidla a místo toho se začne oddávat většinově nepochopenému, dokonce odpornému. Diane Arbus ale ukazuje, že toto jde a že cesta k vlastní individualitě zůstává otevřená i tam, kde bychom ji opravdu nečekali. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (11)

  • Životopisný film o Diane Arbus chcela natočiť spoločnosť MGM už v roku 1984. Hlavnú rolu mala hrať Diane Keaton. Z projektu zišlo. (Arsenal83)
  • Jedným z negatívov, ktoré používa pani Arbus (Nicole Kidman), je Kodak T-MAX 400, ktorý bol v roku 1958 nedostupný. (Arsenal83)
  • Nudistický tábor Camp Venus bol natočený v prístave Sailors' Snug Harbor na Staten Island. (Arsenal83)

Reklama

Reklama