Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Skupina zlodějů se vloupá do kanceláře obchodníka s uměleckými předměty, kde nalezne trezor. Avšak místo vzácných uměleckých děl, skrývá tento trezor jiné překvapení:bezpečnostní kryptu, která nebyla otevřena posledních sto let. Díky této kryptě je Draculovi umožněno dostat se na veřejnost a rozpoutat tak jeho starověký teror vůči modernímu světu a všem, kteří se s ním setkají. Dracula společně s Abrahamem Van Helsingem, který zná hraběte Draculu již z minulosti a pracuje jako anglický obchodník se starožitnostmi a Simonem – jeho pomocníkem, se vydává na cestu do New Orleans, které kdesi ukrývá dceru Vana Helsinga - Mary, kterou Dracula míní nalézt. (SPI Film)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (126)

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Píše se rok 2000 a stane se nečekané. Skupinka zlodějů snažící se ukrást obrazy během činu probudí nejděsivějšího upíra všech dob. Samotného Drákulu. A protože je na konci 20. století svět poněkud jiný, věci a vůbec události se začnou ubírat zcela jiným směrem, než jak bývá obvyklé. Nová éra Draculy je tedy tu. Nejedná se ani tak horor jako vcelku o stylový thriller skutečně v nezvyklém podání. Vzorec upírských filmů je do značné míry udržován, jen není děsivý, jak by se mohlo tradičně očekávat. Snímek je působivý ve svém popcornovém pojetí thrilleru. O nic jiného než o obyčejnou zábavu tady skutečně vůbec nejde. Samozřejmě se několik slabších míst najde, ale přijde na to, jakým směrem se chtěl režisér Patrik Loussier vydat. Každopádně s jinými upírskými filmy je tento naprosto nesrovnatelný. ()

Faidra 

všechny recenze uživatele

Geralt Butler démonický, Christopher Plummer přesvědčivý, holky pěkné, motiv zajímavý, nápady slušné, atmosféra nikde. Dohromady zmatený, nesoudržný, nudný a strach sebeméně nenahánějící snímek, který nijak zvlášť neurazí, ale v paměti nezůstane ani vteřinu po skončení titulků. Nic proti béčkům, ale i béčka se musejí umět. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Raději mám černé (gotické) romány přenesené na filmové plátno odehrávající se v 19. století. Z Draculy 2000, na jehož produkci se podílel W. Craven, naštěstí nečiší jen moderní současnost. Van Helsingův dům dýchá gotikou, kterou podtrhuje podzemí s kryptou - nechybí lebky s upířími zuby ani důmyslné pasti. Další efektní scéna dělající radost žánru se odehrává na hřbitově - plíživá mlha, temnota narušovaná jen slabým chladným přísvitem, hroby a hrobky, útěk a zuřící upír! Omračujícího gore se sice člověk nedočká, ale několika rudých šplíchanců, naražení a létajících hlav ano. Solidní vizuál doplňuje příznačná hudba. Postavy jsou vesměs sympatické, vede charismatický matador Ch. Plummer. Ženy půvabné, velmi potěšila Sedmá z devíti. Zapojení Jidáše do příběhu je nečekané, ale proč ne? Byť jsem přesvědčen, že ve skutečnosti to s ním bylo zcela jinak. Původní hodnocení jsem po letech zdvihl o dvě hvězdy, jelikož od té doby vzniklo tolik mizerných snímků, že tenhle se mi ve srovnání s nimi líbí - a uteče jako stříkající krev z proříznuté tepny. ()

Torgal 

všechny recenze uživatele

Premisa je hodne cool (starý Van Helsing väzní Draculu a predlžuje si život pichaním jeho krvi kým nenájde spôsob ako ho definitívne zabiť) a štýlové je aj odhalenie Draculovej identity v závere, no spracovanie to ťahá hodne nadol. Horrorové to nie je vôbec, atmosférické len minimálne, herecké výkony sú maximálne cheesy (a Helsingov asistent je úplne pekelný) a väčšina scén je nechcene vtipná. Skoro celý film sa navyše z nejakého neznámeho dôvodu rieši Helsingova dcéra a finálne zúčtovanie za veľa tiež nestojí. Ako guilty pleasure je to ale celkom dobrý materiál. 5-/10 ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Myslím si, že příjemné oživení Drákulovské tématiky. Hodně dobrých nápadů (např. závěrečné vysvětlení Drákulovy podstaty, způsob, jakým se Van Helsing udržuje naživu, lehké Drákulovo polidštění - třeba to, jak obdivuje metalový videoklip ...). Líbila se mi i narážka na starého Drákulu s Lugosim (Nikdy nepiji ... kávu:-)) No a Gerard Butler je charismatickej sympaťák. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (16)

  • Butlerův Dracula pronese větu: "Nikdy nepiji ... kávu." To je parodie na Lugosiho repliku "Nikdy nepiji ... víno." (liquido26)
  • Ve scéně, kde Lucy a Mary spolu mluví v obchodě s hudbou, stojí Lucy před regálem, ve kterém je vidět CD zpěvačky Vitamin C. Vitamin C je pseudonym herečky a zpěvačky Colleen Fitzpatrickové, která v tomto snímku Lucy hrála. (liquido26)
  • Natáčení probíhalo v kanadském Torontu a v americkém Los Angeles. (Terva)

Reklama

Reklama