Reklama

Reklama

Mini (Nikki Reed) rozhodně není žádný andílek, spíš nezávislý ďáblík. Její matka Diane (Carrie-Anne Moss) je na práškách a úplně neschopná, ale i tak by ji přece šlo alespoň respektovat. Mini však její eliminaci vezme od lesa a svede svého fešného nevlastního otce Martina (Alec Baldwin) a společně se rozhodnout ušít na Diane boudu. Aby se mohli nerušeně muchlovat a u bazénu velikosti tenisového kurtu popíjet drinky s deštníčky, nechají ji prohlásit za šílenou. Aby toho nebylo málo, dojde i k vraždě. Sexuální idyla natož vzájemná náklonnost nemůže trvat věčně a tak se v době, kdy do případu začne šťourat detektiv Garson (Luke Wilson), jeden obrátí proti druhému. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (57)

dokec 

všechny recenze uživatele

Rád bych začal tím, že ani po tomto filmu nevím co si mám myslet o A.Baldwinovi. Jestli je herec dobrý, nebo jestli neumí hrát vůbec. Schválně jsem se na něj zaměřil a prostě opět jsem na hranici :D třeba až konečně mrknu na Shadow, tak se rozhodnu. Moss, Wilson, Goldblum - dobré herecké výkony, Jeff a jeho giga uši :D Poslední si nechám na paškál hlavní postavu mladé nevlastní dcery, která je opravdu "zákeřná sviňe", nicméně herečka sice dobrý výkon, ale jinak už jen díky vzhledu a čemusi co dokážu popsat asi až po druhém shlédnutí (což se bohužel nestane) bych NIKDY kvůli takové young rašpli svou manželku nezabil. Dabing opět zabil, některé dialogy se cítí člověk fakt trapně :) No myslím, že na večerní kouknutí v pohodě, zlatý průměr 50/100 PS.: opět abnormálně dementní překlad názvu filmu, ale asi sme si už zvykli viďte :D celkem mazec hodit úkladná vražda ,když ten detektiv začne čenichat ihned a nakonec se ukáže ,že to celý posrali tu vraždu ,kdyz zapli motor a hned ji tam dali do toho auta (nedokázala by to ,když byla v bezvědomí určitou dobu). Nevím, jak je těžké napsat scénář a dohledávat potom logické chyby ,ale toto mě u filmu,kde hrají tak znamí herci a tváří se jako vážné drama/thriller vyloženě vytáčí. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Od takového slibného hereckého obsazení jsem po pravdě řečeno očekávala mnohem více, ale nic hercům samozřejmě zazlívat nechci a ani nemůžu. Byla to chyba scénáře. Nejlepší na celém filmu byly myšlenkové pochody té holky. Bylo nad slunce jasné, že pan podnikatel dá přednost mladší. Z matky se totiž postupně stávala troska, která holduje alkoholu a i kokainu. Chlap jako nepozná, že má v posteli svou nevlastní dceru? ()

Reklama

lareinna 

všechny recenze uživatele

Prázdne...o ničom. Sotva ma môže zaujať takýto dej, a keď k tomu pridám ešte aj nulové napätie, nudu a dookola len samé intrigy a intrigy..tak je to jedno obrovské a nezáživné fiasko. Herečka Nikki Reed s podobným rebelským správaním pravdepodobne nemá problém ani v skutočnom živote, podľa biografie. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Úkladná vražda je pro mě v mnoha ohledech podařený thriller a slovo thriller se zde zdráhám použít protože pod pojmem thriller si představuji film plný napětí, brutality a krve. Ani jedním však tento snímek nedisponuje a přesto mě zaujal. Více pojednává o nesourodé milenecké dvojici, která spáchá zločin a myslí si že na to nikdy nikdo nepřijde. To by tu ovšem nesměl být neuvěřitelně otravný vyšetřovatel, v neodolatelném podání Luka Wilsona, který vypečené dvojici ani trochu nevěří a tuší že se nejednalo o sebevraždu ale o vraždu. I další herci jsou neméně skvělí. Neskutečně namyšlená, sebevědomá Nikki Reedová je ta správná mrcha, které se dá věřit, že dokáže zničit každého muže, který padne do jejích osidel a Alec Baldwin snad nebyl nikdy přesvědčivější a nakonec na svou důvěřivost doplatí. Pro mě zajímavý skoro thriller, který mě svým pojetím překvapil. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Nemal som ziadne velke ocakavania a nakoniec z toho vzisla celkom dobra cierna komedia plna ironickeho humoru. Takmer nikto z hrdinov vo filme nie je neviniatko a to plati nielen o Baldwinovi, ale hlavne Nikki Reed (TRINASTKA, LEGENDY Z DOGTOWNU), ktora je vo filme dost velka mrcha a viacmenej mi pripominala postavu Kathryn stvarnenu Sarah Michelle Gellar z filmu VELMI NEBEZPECNE ZNAMOSTI (1999). Jeff Goldblum si tu zahral len vedlajsiu postavu suseda, ktory mal moznost kadeco vidiet, len skoda, ze nedostal väcsi prietor na zobrazenie hereckeho talentu. Rad by som ho uz konecne videl v zapornej ulohe. Luke Wilson ako policajt bol dobry a hlavne, ze dokazal postavy vo filme poriadne znervoznovat, pretoze vdaka nemu vymazal akukolvek nudu, ktora by mohla pocas filmu prist... 29.05.2008 _________ Alec Baldwin - (Martin) +++ Nikky Reed - (Mini) +++ Carrie-Anne Moss - (Diane) +++ Jeff Goldblum - (Mike Rudell) +++ Luke Wilson - (Policajt Garson) +++ Hudba: Cato +++ ()

Galerie (20)

Zajímavosti (2)

  • Natáčelo se od 11. října do 19. listopadu 2004 v Calabasas (Kalifornie, USA). (BMW12)
  • Celosvětová premiéra proběhla 1. května 2006 na filmovém festivalu Tribeca v New Yorku. (BMW12)

Reklama

Reklama