Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladý idealistický učitel Richard Dadier (Glenn Ford) přichází přímo z university a přijímá místo na poněkud "neelitní" odborné škole. Když se hned první den setká málem s pokusem o "znásilnění" a tvrdě zakročí, nevytvoří si zrovna nejlepší výchozí pozici... (Pohrobek)

Videa (1)

Trailer

Recenze (36)

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Výborné drama ze školního prostřední s charismatickým G. Fordem, které zdobí hlavně kriminalita a rasismus mezi studenty. Potěšila mě originalita tohoto tématu, kdy se učitel nesnaží problémové studenty zaujmout, něčím co je donutí se nad sebou zamyslet, např. hudbou nebo nějakou tvůrčí ptákovinou, tak jak se to objevilo o desítky let později v podobných filmech. Originální, drsné, chytré...drama jak má být a můj velký oblíbenec Sidney Poitier také nezklamal. 80% ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Ve filmu Panu učiteli s láskou si Sidney Poitier střihl hlavní roli a vyzkoušel si stejný post, jaký měl v tomto snímku Glenn Ford, tedy kantora nepřizpůsobivé třídy. Džungle před tabulí je opravdu zdařilý snímek, který má atmosféru, je napínavý, má spád, dobré dílčí zápletky a nestačí tak diváka nudit. Glenn Ford a Sidney Poitier zde ztvárnili sympatickou dvojici a ačkoliv každý z nich stojí na opačné straně barikády, diváckou přízeň si získají oba. ()

Reklama

Ducharme 

všechny recenze uživatele

Film se poměrně věrně drží knižní předlohy - což není vůbec na škodu. Glenn Ford jakoby se pro roli na první pohled naivního učitele, který se při představě, že by podvedl svoji ženu téměř křižuje, narodil. Vic Morrow je jako hlavní "záporák" absolutně skvělý! V půlce filmu jsem ho doopravdy začala nesnášet. Jen co se týče Sidneyho Poitiera čekala jsem asi víc - jeho stále stejný upřený pohled Mirka Dušína člověka poměrně brzy omrzí. Pokud máte rádi klasicky americké filmy o tom, jak se z těch nejhorších vyvrhelů stanou hodní hoši, kteří si uvědomí, jak je vzdělání důležité - tohle je podívaná přesně pro vás! ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Ani všechny westerny, ve kterých se Glenn Ford musel tváří v tvář postavit padouchovi, ani zkušenost válečného veterána, kterou má v tomhle filmu, ho nedokážou připravit na to, čemu musí čelit - třídě násilnických mladíků, kteří jsou přesvědčeni, že jejich budoucnost je daná. Učitel navíc nesmí nosit žádnou zbraň. Musí sám přijít na to, co na tuhle partu sígrů sedí. Musí jim dokázat, že mají na víc, než si myslí a hlavně je musí přesvědčit, že má o ně skutečný zájem. ___ I přes stařičkou dobu vzniku poměrně dost drsný film, ale přesto nabízející naději. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Přepis stejnojmenného románu Evana Huntera (Eda McBaina) z roku 1954 může být i dnes zajímavý z více důvodů. Například výrazně polarizovaným problémem ve státním školství v době nastupující rokenrolové mládeže (v titulcích zaznívá klasika Rock Around the Clock) nebo otázky uplatnění válečných veteránů, dále tu máme mladého Sidneye Poitiera atd. Celkový zážitek pak rámuje dobová estetika a přístup k životu. Ve vedlejší lince je zobrazena situace těhotné manželky, která se velmi špatně vyrovnává s anonymy a se žárlivostí a přesto by byla ochotna pro lepší zítřky obětovat i druhé dítě. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (5)

  • První film, který využil ve svém soundtracku rock´n´roll. (Pavlínka9)

Související novinky

Zemřel herec Sidney Poitier

Zemřel herec Sidney Poitier

07.01.2022

Dnes přišla smutná zpráva z bahamských ostrovů. Ve věku 94 let zemřel nejstarší herecký držitel Oscara za hlavní roli, floridský rodák Sidney Poitier. Médiím zprávu sdělil přímo bahamský předseda… (více)

Reklama

Reklama