Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sam Keenan (Van Damme) je bývalý člen elitní jednotky amerického námořnictva s bojovou zkušeností a určením chránit americké zájmy kdekoliv na světě. Ale v den, kdy přijíždí do svého nového působiště v bouřlivé východoevropské zemi, je Keenan vržen do krvavé a chaotické scény: Těžce ozbrojení rebelové vyplenili hlavní město, zabili amerického velvyslance a hrozí svrhnout nového prezidenta i křehkou demokracii. Keenan rychle zajišťuje americké velvyslanectví a poskytuje prezidentovi úkryt. Ale pomoc amerických jednotek je daleko a agresivní povstalci uvnitř. Keenan musí zlikvidovat povstání…před tím, než ambasáda lehne popelem. Legenda bojových umění Jean-Claude Van Damme se představuje v impulzivním thrilleru plném divokých bojových scén, super napětí a nonstop akce! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (84)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Kdepak, jeden americkej mariňák vydá za dvacet moldavskejch komunistickejch pučistů. To se pak těžko dobíjí americká ambasáda byť s mohutným přečíslením a revolučním zápalem. No a když mariňákům velí Sam Keenan, bylo by snad lepčí na revoluci zapomenout úplně. Jen ho nerozdovádět... Tohle bylo klasické béčko poplatné své době. Efekty žalostné, v roce 2006 holt ty výbuchy a kouře na písíčkách ještě nevypadaly tak reálně jenže za ty prachy co na film asi byly v reálu nějaká embassy rozstřílet prostě nešla. Film si tak u záběrů na US. Army hojně vypůjčoval záběry z jiných snímků a tak kdo se na chvilku jen trochu více zamyslé zjistí, že se na pomoc ambasádě hrne jen co se týče vrtulníků asi desítka typů v různých kamuflážích i bojové výzbroji... a tak bych mohl pokračovat. Je fajn, že alespoň dle přesvědčení filmařů byli Američané ochotní krvácet za prezidenta Moldávie v rámci demokracie, protože to co v současnosti předvedli Kurdům po invazi Turků není nic jiného než obyčejná kurvárna. Dávám tedy za dva kbelíky s hřebíky. Amerika už holt není tím světovým četníkem co se snažil udržovat na světě klid a rovnováhu (samozřejmě zájmy USA byly na prvním místě). Dnes je spíše silou co občas někde něco pomůže rozmrvit a pak se odtamtud stáhne... A to píši jako příznivec této velmoci . * * ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrý akčný film so Jean-Claude Van Dammom, ktorý patrí medzi jeho priemerné filmy. Má veľmi dobrý príbeh o vojenskom dôstojníkovi, ktorý je pridelený do Moldavska postarať sa o bezpečnosť prezidenta a americkej ambasády, ale keď na ňu zaútočia rebeli, spolu s ostatnými vojakmi sa musí postarať o bezpečnosť civilistov, kým dorazia posily. Spracovanie je celkom slušné, je to samozrejme videofilm, takže tu nič neprekvapí, ale stále sa niečo deje, rebeli sú takmer všadeprítomní a navyše na rozdiel od väčšiny podobných filmov sú rôzne zábery z veliteľstva obmedzené na minimum, takže to ani neruší. Akcie je tu pomerne dosť a nie je zlá. Ale je hlavne vojenského typu, takže samé strieľanie a občasný výbuch, pričom Van Damme tu v akcii ani nemá až tak moc priestoru. Okrem trochu strieľania tu má len tri krátke súboje a z toho dva sú len na pár dotykov, ale páčia sa mi a občas ich ukončí nejakým slušným spôsobom. Najviac sa mi páči záchrana rukojemníkov a záverečná obrana ambasády. Herecké obsadenie moc nezaujme, Van Damme je výborný a aj tento vojenský typ úlohy mu sedí, ale mimo neho už nezaujme, ale našťastie ani neurazí nikto iný. Réžia je na typ filmu celkom dobrá, ale občas ruší príliš zmätočná kamera a technická stránka je pomerne vydarená a aj výbuchy vyzerajú dobre. Zástupca veliteľa nie je typický Van Dammov akčný film, bojového umenia je tu minimum, ale fanúšika poteší a v rámci akčných filmov z východnej Európy je to výrazný nadpriemer. 73% ()

Reklama

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele

Milý JCVD, nevím jak jsi na tom teď s penězma, ale mám nápad. Ty, já a někdo další. (mám dost známejch, kteří budou hrdí mít tě po svým boku) si pronajmeme nějakou vilku. Koukal jsem na netu, že slušnej, velkej barák se dá pronajmout za cca 12 000,- na noc. Budeme potřebovat tak dvě. Myslím, že s tvým jménem to uhádáme na slevu 50 procent. Slušná HD kamera se stativem.. kolik? 25 000,-? Koupíme ji na netu, takže jí můžeme do 14ti dnů vrátit. No suma sumárum i s občerstvením dáme podobnej film do kupy za 100 000. A to včetně triček s tvým potiskem pro štáb. Co ty na to? Ellmariachi PS: Škodovku seženem taky.*** Teď vážně. Vidím, že jdu proti proudu, ale mě se fakt tenhle vážně se beroucí snímek nelíbil. Nemám víc co dodat. Sklamání a 34 procent. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nečekaně slušný akčňák s mým milovaným Van Dammem v hlavní roli. Příběh je sice trochu klišoidní a to takový, že v Rumunsku se blíží k převratu a tak demokratického prezidenta ukryjí na Americké ambasádě před komunistickými vzbouřenci. Jak prosté. Přesto velice zajímavě natočené. Režisér si hlavně prohrál s tzv. funkcí zoom, která ve vypjatých scénách zrychlí divákův tep a nenechá ho jen tak chladným. Sice se občas nepovede střih, ale to zas tolik nevadí. Mimochodem všimli jste si té Škodovky, do které to naprali s tím Bavorákem před ambasádou :). Van Damme mě rozhodně překvapil a tento film rád zařadim mezi jeho lepší kousky. ()

tom88 

všechny recenze uživatele

3* nemôžem dať, na to bol film dosť amatérsky či odfláknutý, ale cením si, že sa tvorcovia snažili spracovať vážnejšiu tému. Van Damme film moc neťahal, vlastne film nemal kto ťahať okrem neho. Film je ledva priemerný, ale musím uznať, že sa na to dá celkom dívať. Jediné čo ma fakt už štvalo bola kamera, ktorá bola katastrofálna, kameramanom by som asi ani nezaplatil. Technické prevedenie bolo priemerné, vidno, že chýbal rozpočet. Keby boli peniaze, scény by vyzerali oveľa lepšie a povedal by som, že mali potenciál. 45% ()

Galerie (39)

Zajímavosti (2)

  • Natáčení probíhalo v rumunské Bukurešti. (Terva)

Reklama

Reklama