Reklama

Reklama

V žáru lásky

  • Česko Plameny lásky (více)
Trailer

Obsahy(1)

Žena, která pobláznila půl Anglie, milovala jen jediného muže… Život píše romány, jaké by si nikdo nevymyslel. Příběh sebevědomé mladé malířky Dory Carringtonové a o mnoho let staršího, egoistického homosexuálního spisovatele Lyttona Stracheyho je jedním z nich. Setkali se náhodou a původní antipatie mezi dvěma silnými individualitami se záhy proměnila ve zvláštní a ojedinělé citové pouto, v němž namísto fyzických vazeb šlo o duchovní soužití a hluboké vzájemné porozumění. Dora, která si zakládala na své téměř „mužské“ samostatnosti a jíž padali muži k nohám, se vždy znovu vracela k Lyttonovi, který se stal jejím osudem… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (24)

dr.fish 

všechny recenze uživatele

No, plameny lásky to asi nebudou, ale o lásce to nepochybně je. Ovšem nikoli té svázané konvencemi. Britská smetánka počátku dvacátého století trávila zřejmě veškerý čas pitím čaje a lihovin, ježděním na venkov a - souložením, ovšem sex vždycky a zásadně jen mimomanželský. Tak to alespoň je ve většině filmů z tohoto období co jsem viděl. Tady je to ještě pikantnější, jelikož se do toho vmotal navíc homosexuál. Život Dory Carrington je nepřetržitá řada sexuálních trojúhelníků, z nichž však jedna strana se nemění- ten homosexuál Lytt. Trochu nepřehledné? Možná, je třeba vidět. Příjemné, že i v takové podivné partičce nakonec najdete obvyklé lidské touhy a city, pochopíte motivy jednání a postavy vás začnou bavit. Jonathan Pryce vytvořil vskutku pitoreskní postavičku Lytta, intouše každým coulem, Emma Thompson zase vykulenou nezkušenou umělkyni, která se na něj pověsí a to jí změní život. Navždycky. 75% ()

jhrasko 

všechny recenze uživatele

Zbytočne explicitný film, ktorému škodí bezradná fatalita údelu, kt. si zvolila filmová Dora Carrington (je otázkou, aký vzťah k Lyttonovi Stracheymu skutočne mala). Jedna z pre mňa najmenej uveriteľných úloh Emmy Thompson, herecky až bezradná, ktorá je absurdne ani nie vyvážená, ale totálne prevalcovaná herectvom Jonathana Pryce-a. Ten si svojou precíznou drobnokresbou ukradol film pre seba a nebyť jeho, film by zapadol do priemerných vod životopisných love stories. P.S. Pán bol mimochodom Lytton Strachey a nie Lytt Stachey ako je uvedené v obsahu. ()

Reklama

ripo 

všechny recenze uživatele

Moja predpojatosť voči ramantickým a filmov plných lásky, nehy, dobra a miloty vážne ovplyvnila moje hodnotenie k tomuto filmu. Na jednej strane žena Dora s nie úplne ženským výzorom, na strane druhej mladý "nadržaný bujak" ktorý štyri roky musí tolerovať netýkavkovitosť Dory. Na ďaľšej strane starý upachtený Lytt ktorý sám so sebe vyhlasuje , že je buzík. Mladý muž má mladú ženú rád, ale nemá šancu. Starého homosexuálneho chlapa mladá žena fyzicky vôbec nepriťahue, má záujem len o jej psychično, ale práve tohoto starca Dora Carrington chce ...... Dalo by sa povedať, kde sa dvaja kohúti bijú - zvíťazí tretí .... Na scénu prichádza muž číslo 3 (vojak) a muž číslo 4 (milenec). Kto chce vedieť, ako sa to skončí, nech sa na to pozrie. Mne to úplne stačilo .... ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Tenhle naprosto nenápadný neznámý film s úplně nevhodně a naprosto stupidně přiřazeným českým názvem mě dostal a to tak, že VELMI. Mám ráda filmy, které jsou tolik sdělné, aniž by se ale příliš nakecalo. A Emma Thompson je v roli malířky, která obětovala svoje potřeby a touhy, svou práci i sebe samu a všechno podřídila muži, který to vzal jako housku na krámě, prostě úžasná. ()

Tiiso 

všechny recenze uživatele

Velmi hezky ztvárněný příběh o prazvláštním vztahu několika lidí. Hampton dokázal vybudovat skvělou atmosféru a charaktery postav dokonale rozvinul do nejmenších podrobností. Emma Thompsonová svou roli zvládla určitě dobře, ale ten kdo mě naprosto učaroval byl Jonathan Pryce. Nejenom svou vizáží, ale především svým projevem a mluvou. Dabing se zde blýskl a poslouchat Pryce bylo opravdovým zážitkem. A hlavně ten krásný britský humor. Tento snímek mě opravdu příjemně překvapil. ()

Galerie (36)

Reklama

Reklama