Reklama

Reklama

Cole Young je bojovník MMA, který je zvyklý se doslova živit bojem. Neví však nic o dračím tetování, s nímž se narodil, o svém původu ani o tom, proč císař Vnějšího světa Shang Tsung poslal svého nejlepšího zabijáka, ledového nindžu Sub-Zera, aby ho zajal. Cole se bojí o svou rodinu, a tak uposlechne radu velitele speciálních jednotek Jaxe a vydá se hledat Sonju Bladeovou. Pátrání ho zavede do chrámu ochránce Země Lorda Raidena, který poskytuje útočiště všem duším s dračím znamením. Tam Cole začne trénovat se zkušenými světovými šampiony Liu Kangem, Kung Laem a žoldákem Kanem, aby se připravil na epický souboj s nepřáteli Vnějšího světa. V sázce je totiž osud celého vesmíru... (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (573)

Beckett51 

všechny recenze uživatele

Vypadá to hezky a jakmile na scénu (resp. scény, konkrétně dvě) nastoupí Hirojuki Sanada, má to atmosféru, bad-ass feel a je to cool jak prase... zbytek filmu je bohužel jen dobře vypadající stupidita, s otravnýma a nezajímavýma postavama, pěkně natočenou akcí, která se ale během chvíle okouká, naprosto idiotským scénářem plným debilních replik (a nemám namysli ty přímo převzatý ze hry) a režisérskou nejistotou (tak má to bejt cool dospělej a temnej fantasy akčňák nebo jen samoúčelný podkuřování fanouškům?), kterou ani to sednoucí Rko nezachrání. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Smrtelná nuda. Tak úžasně nezáživný film jsem neviděl od nových Charlieho andílků. Nahazování trademarků postav je fajn a souboje mají pár cool momentů a není při nich nouze o krev. Ale i tak to prohrává s Andersonovým filmem z pětadevadesátého ve všech ohledech. Nevýrazné až otravné postavy i casting (nový heroj, Liu Kang, Sonya, Rayden, Shang Tsung, všechno tragédi), děj i bitky, režie i hudba. Že tu kdovíproč absentuje Johnny Cage a jeho laškování se Sonyou přebral slušně hláškující Kano (fór se zahradním trpaslíkem mě dostal) nebo, že na titulní turnaj vlastně ani nedojde, je to nejmenší. Přitom kdyby se zbytek filmu nesl v duchu úvodní desetiminutovky, kde fungují emoce, akce, herci i to serióznější podání, tak super. Andersonův Mortal Kombat byla zábava pro děcka, ale královská. Tohle se snaží o dospělejší podání a výsledkem je jen nuda, kde se tu a tam - skoro jakoby omylem - stane něco zábavného. ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Tak si myslím, že tvůrci mají Andersonův film z roku 1995 opravdu rádi a nový Mortal Kombat netočili s tím, že je potřeba složit reparát a matce krvavých videoher napravit pověst, nýbrž že ho chtěli natočit tak, jak by ho dnes asi natočil tehdejší Paul W. S. Anderson. A tak čekejte další béčko s ne moc zajímavými postavami, které se bere smrtelně vážně, ačkoliv se v něm děje to, co se v něm děje, docela slušné (ale rozhodně ne nijak dokonalé) triky a řadu scén, které původní film vyloženě připomínají, ne-li citují. Nic víc, nic méně. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Nie tak celkom využitý veškerý potenciál, no nakoniec aspoň dostatočná zábava. Doba sa zmenila, sme starí kokoti, už nás hocičo nezaujme. Ako FANTASY so solídnymi maskami, výborným gore či nápaditými vložkami to ujde. Z pohľadu akčných, bojových scén však ide predsa len o menej výraznú formu, ktorá nemá veľmi čo ponúknuť, pričom najmä taká priprava bojovníkov bola fakt trestuhodne odfláknutá. Nad príbehom sa príliš zamýšľať neradno, toto nie je “Rain Man”. Ale každopádne, pomerne rýchlo to zbehlo, človek sa vyslovene nenudí a zato aj to solídne priemerné hodnotenie. Na jeden krát dobre, len si treba pizzu dokúpiť .. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No lip to asi dopadnout nemohlo. Ne, ze by to byl nejakej film roku, to fakt ne, ale poctive natoceny becko od fanouska pro fanousky rozhodne ano. Jediny, co me krapet nasralo, je to, ze jsme vlastne vsechno videli uz v ukazkach, tak trochu jsem doufal, ze tam bylo vybranejch jen par scen, ale bohuzel ne, o moc vic nez v trailerech tu neuvidime, na Mortal Kombat vlastne ani nedojde, vetsina souboju se sfoukne docela rychle a ackoliv to krvavy rozhodne je, ze by to bylo to nejdrsnejsi eRko historie to fakt ani zdaleka. Jinak pribehove to je samozrejme naprosto primitivni a jde jen o to, jak nahnat postavy k sobe. Herci moc nemaj co hrat, ale prekvapive me srali min, nez jsem cekal a napriklad takovej Kano je vylozene fajn, naproti tomu Raiden je tragickej, s nostalgii vzpominam na genialniho Lamberta. Jako celek film ale utece jako nic, souboje i triky jsou fajn a vylozene si to rika o druhej dil. Takze i kdyz to neni nejakej zazrak, pruser se nastesti nekona a ja jsem vlastne spokojenej a s chuti si to jeste nekdy pustim. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (33)

  • Producent filmu Todd Garner prozradil, proč tak dlouho trvalo, než reboot Mortal Kombat dostal zelenou. Jedním z jeho požadavků bylo, že film musí mít rating R (oba filmy z 90. let byly hodnoceny PG-13). Film také musí být různorodý (seriál je známý pro postavy z mnoha různých etnických a kulturních prostředí). Dalšími požadavky bylo, že film musí respektovat a být věrný kultuře každé postavy a všichni herci musí být skutečnými bojovými umělci. (Mahriz)
  • První trailer na film zaznamenal na internetu za první týden více než 116 milionů zhlédnutí, což ho činí nejpřehrávanější nepřístupný trailer vůbec. Před ním tento rekord držel Deadpool 2 (2018). (NiWi)

Související novinky

Druhý Mortal Kombat oficiálně potvrzen

Druhý Mortal Kombat oficiálně potvrzen

27.01.2022

Fanoušci fatalit a eRkové herní brutality můžou jásat, drsný Mortal Kombat se totiž oficiálně dočká sequelu. Snímek z loňského roku režiséra Simona McQuoida si sice odbyl premiéru vedle kin současně… (více)

John Wick hlásí další posilu

John Wick hlásí další posilu

18.06.2021

Čtvrtý John Wick se začne točit už tohle léto na lokacích ve Francii, Německu a Japonsku. A právě z poslední zmíněné země teď dorazila čerstvá posila, obsazení totiž doplní také herec Hirojuki Sanada… (více)

Russell Crowe zakládá vlastní studio

Russell Crowe zakládá vlastní studio

17.06.2021

Herec Russell Crowe (Gladiátor, Muž z oceli, Správní chlapi) oznámil založení nového studia v Austrálii. Studio bude postaveno přímo v Novém Jižním Walesu, regionu, kde herec žije posledních 25 let.… (více)

Mortal Kombatu se daří. Bude dvojka?

Mortal Kombatu se daří. Bude dvojka?

28.04.2021

Analytici si opět hráli s diváckými přehledy a statistikami a nově tak víme, jak se na streamovací službě studia Warner Bros. dařilo herní novince Mortal Kombat. A šéfové z HBO Max si nejspíš mnou… (více)

Reklama

Reklama