Reklama

Reklama

Obsahy(1)

1880. Drsný zákon Dalekého Západu nešetří ani Mexiko. Sara, dcera bohatého bankéře, a Maria, holka z rolnické rodiny, mají jen málo šancí sdílet stejný osud. Až do dne, kdy Tyler Jackson, zástupce bankovní společnosti New York Bank and Trust, zničí jejich rodiny, aby se nezákonně zmocnil mexické půdy a umožnil tak prodloužit americkou železnici. Jsou odhodlané pomstít své otce a ochránit svoji půdu. Obratem ruky se z dvou mladých dam stanou drsné pistolnice, které začnou útočit na pobočky banky Bank and Trust. Quentin je mladý a přísný inspektor, kterého vyslala newyorská policie, aby obě ženy zatknul. Odolá však kouzlu těchto dvou krásek? A jaké zbraně použijí na Tylera Jacksona? On a jeho lidé se pomalu začínají obávat jejich koltů. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (375)

Isherwood odpad!

všechny recenze uživatele

I v kontextu Bessonova exportu neuvěřitelně triviální, trapná a hlavně neskutečně sterilní podívaná, která nemá na filmovém páse co dělat. Zoufalý kolovrátkový slepenec vzájemného pohlavkování a okřikování se hispánských krásek Hayek a Cruz, jejichž tělesné vnady režisérské duo využívá pouze jako samoúčelný voyeurský fetiš, ke kterému byl bohužel zneužit špičkový kameraman Thierry Arbogast. Dialogy unylé, gagy zoufalé, akční scény bez nápadu, tempo bez rytmu... Ani jako no brain zábava absolutně nepoužitelné. ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Western pre ženy. Hlavná dvojka je krásna a ono im to v sedle aj sluší, ale podobné vzkriesenia westernového žánru ma akosi urážajú. Výprava je pekná, humor občas úsmevný, ale príbeh za veľa nestojí. Samozrejme je celý film s minimom krvi. Jediná zaujímavá akčná scéna, je tá spomalená prestrelka vo vlaku (ešte aj tá je neprehľadná). Toto sa proste pravému fanúšikovi westernov nemôže páčiť. 45% ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Po odvážných pistolnicích v sedlech se v sedlech objevují odvážné a sexy pistolnice. A tenhle film právě staví na svých dvou protagonistkách Penélope Cruz & Salma Hayek. Je to sice poněkud prvoplánové, ale přiznejme si, že žánr westernu je orientován více na pánské publikum, které bude tentokrát s radostí tipovat, která z hereček bude mít v příští scéně napěchovanější dekolt. A nějaká ta akce, romantika a případné pomrkávání po slavných žánrových zástupcích se taky najde. Scénář psal Luc Besson, a kdo jeho tvorbu trochu zná, tak si může být jistý, že nějaké velké ambice a revolučního zástupce žánru rozhodně očekávat nelze. Kdo však má skromnější cíle, může se celkem dobře pobavit. Dva režiséři na jeden film nikdy nedělají dobrotu, občas jsem měl pocit jako by se nedovedli dohodnout, co přesně chtějí točit. Oscilace mezi westernovou parodií a moderním akčním westernem nebyla až tak vyvážená. Ženský western tady zase dlouho nebude, tenhle nabízí v přijatelném poměru všechno, co od žánru očekáváte, a ještě nějaký ten vtípek navíc. A navrch dvě sličné herečky. A to není zrovna málo. 60% ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Z westernového žánru se ve francouzských koprodukčních rukách stala ukřičená nuda, která si ze zlatého hollywoodského žánru bere jenom pistole, klobouky, koně a vylupování bank. Od všeho sice hodně, ale v tak upachtěném podání, že mužské oko může jenom snaživě vyhledávat kouzelně hluboké výstřihy. Dvě chudé hvězdy tak do Bessonovy stáje posílám hlavně kvůli kráskám v hlavních rolích a díky nečekaně úžasné akční scéně ve vlaku. ()

Jamal 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem od těch dvou bab mnohem více akce a vzrušení, škoda. Každopádně kdo mě nejvíc dostával byl Steve, který mě opravdu svými scénami dokázal rozesmát a tak jsem se na tento snímek dokoukal v pohodě a bez zloby. (( :: hlavně ta scéna kdy se nejdříve cuká když ho svážou k posteli a pak si na něm předvádí jaká z nich umí líbat více (( :: a která je větší krasavice? ()

Galerie (64)

Zajímavosti (10)

  • Quentin (Steve Zahn) používá a mluví o metodě dopadení pachatele pomocí identifikace otisků prstů, tzv. daktyloskopii, bezmála třicet let před jejím prvním použitím v roce 1877 v Indii. (Cheeker)
  • Příběh filmu je zasazen do roku 1848. Když se Sara (Salma Hayek) snaží vyloupit banku, brouká si melodii "An Den Schonen Blauen Donau". Tuto skladbu zkomponoval Johan Strauss v roce 1867, tedy téměř o dvacet let později. (Cheeker)
  • Penélope Cruz a Salma Hayek téměř zemřely během cesty na plac, neboť letadlu, kterým cestovaly, došel benzín a začalo rychle ztrácet výšku. Nakonec se jim podařilo šťastně přistát. (imro)

Reklama

Reklama