Reklama

Reklama

Na obří, luxusní lodi Poseidon se všichni pasažéři baví a oslavují příchod nového roku. Zcela odlišná je situace na můstku. Je slyšet dunění, a když se první důstojník zahledí do tmy, spatří gigantickou vlnu. Tsunami míří na bok lodi a námořníci se marně snaží loď otočit přídí k vlně. Je vyhlášen poplach, ale nic nemůže tragédii zabránit. Vlna naráží na bok lodi, zvedá ji a převrací kýlem vzhůru. Kapitán lodi všem přikáže, aby čekali ve velkém tanečním sále na příchod zachránců. Neposlechne ho profesionální karetní hráč Dylan Johns, rozhodnutý dostat se ven z vraku tubusem lodních šroubů. K němu se přidá sympatická svobodná matka Maggie Jamesová s osmiletým synkem Conorem, bývalý starosta New Yorku Robert Ramsey, hledající dceru Jennifer i jejího přítele Chrise, a stevard Valentin. Později se ke skupině připojí opilec Larry a černá pasažérka Elena... (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (464)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Poseidon se na první pohled může zdát jako sázka na jistotu. Zvučné jméno na pozici režiséra, solidní obsazení a olbřímí rozpočet. Mohl to být výtečný popcornový remake nehynoucí klasiky. Mohl, ale není. On je totiž plný úsměvných rozporů. V čemž je paradoxně jeho hlavní síla. Začněme u Wolfganga Petersena. Od Smrtící epidemie se mu dvakrát moc nedaří, byť jeho filmy jsou ještě stále zárukou jisté tuctové kvality. Na druhou stranu na otevřeném moři se mu tradičně daří, jak prokázal v Ponorce i v Dokonalé bouři. Zde se pokusil změnit zažité schéma katastrofických filmů. Žádná dlouhá expozice představující jednotlivé postavy. Šup vlna a jedeme. A tady se vše zvrtne. Představte si to nejčistší myslitelné béčko. Jedno klišé vedle druhého v kadenci, která rozechvívá bránice. Dialogy jsou svým zvráceným způsobem dokonalé. Samá patetická zvolání v tisíc a jedné variaci na "(ne)Dokážeme to!". Navíc pronášená z úst postav typu hrdinného otce, mimochodem bývalého hasiče. Hláškujícího vychcaného úlisného hejska. Roztomilého klučiny či mentorujícího gay starce. Prostě jeden scénáristický skvost vedle druhého. Je to vskutku zábavné a navíc zabalené do slušivého technického hávu. Například scéna převrácení je velmi zdařilá. Ovšem celkově je Poseidon nechtěně zábavné béčko, které i díky dobrému tempu uteče jako voda. Co na tom, že baví zcela jiným způsobem než měli tvůrci v plánu. ()

Dadel 

všechny recenze uživatele

Do Varů jako "půlnoční film" se to skvěle hodí, takovou vysmátou atmosféru, kdy se posměšně tleská každé podařené záchranné akci a každé stupidní hlášce, v normálním kině nezažijete. Ale film jako takový ničím nepřekvapí. Hrdinové jsou hrdinní, voda je mokrá, CGI grafika je špatná (úvodní vychvalovaný záběr možná stál dva miliony dolarů, ale postava Joshe Lucase se po digitální lodi pohybuje ještě méně přirozeně než postavičky v Diablu), dialogy jsou debilní (mým favoritem je následující rozhovor dvou dívek: "Tvůj táta mi někoho připomíná." "Když jsem byla malá, dělal starostu New Yorku." "COOL!"), konec je happy...ale po všem tom (rádoby)umění jde o příjemnou změnu. ()

Reklama

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Solidní zábava. Navíc všechno jde tak rychle, že se nemáte ani šanci moc nudit. Efekty jsou na výborné úrovni a úvodní "titulkový" záběr je hodně podařený, paradoxně mi u něho ale vadily ty titulky :-D. Kurt Russell sice nepředvedl velký comeback, ale vedl si víc než slušně a Josh Lucas mi překvapivě nevadil. Je škoda že Petersen zapomněl víc zvýraznit emoce, kdyby přitlačil na pilu dal bych i 4. Takhle i kvůli podařené Badeltově hudbě dávám lepší 3. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Petersenova předělávka staršího Dobrodružství Poseidonu se nezdržuje žádnými vysvětlivkami a nuancemi a hned v první minutě nám velice působivě předvede zaoceánskou loď v celé její kráse...hlavní postavy se skoro nestihnou představit a už Poseidonu "gratuluje" k Novému roku obří vlna...vzápětí na to se již vyčleňuje skupinka zoufalců, jenž hodlají o svůj osud bojovat a pak už jen následuje cesta polorozpadlou lodí tak, aby na předem určených lokacích docházelo k úmrtím předem určených lidí...Připadá mi to jako nějaká hra, kde banda přeživších přechází z jednoho levelu do druhého, přičemž v každém jeden z nich zařve...né, že by některé scény nebyly dostatečně působivé(průlez výtahovou šachtou či klaustrofobické protahování se servisním průduchem mají svou atmosféru), ale skutečně několik minut dopředu odhadnete, kdo se zrovna bude poroučet k Pánu...neskutečně klišovité a otřepané dialogy Vás nutí křoupat popcorn s dokořán otevřenou pusou(to abyste ty slinty přehlušili)...herecké výkony jsou průměrné, Kurt Russell se bezvadně cuká, když stojí tváří v tvář nebeské bráně...možná se ptáte, kam se podělo těch 160 miliónů rozpočtu, ale ono tu pořád něco vybuchuje nebo zaplavuje vodou a protože se to děje celkem efektně, tipuju, že většina rozpočtu padla na digitální triky(zmíněná úvodní scéna je fakt suprová, převrácení lodi taky good)...Je škoda, že film je zhuštěný do 88! minut, protože nebyl např. vůbec čas na důkladnější představení hlavních postav, takže je Vám v podstatě jedno, kdo natáhne brka...oproti tomu ale je dynamický a rychlý a skončí dřív než se začnete poprvé nudit. 160 miliónů dolarů(rozpočet)/181,5 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Nemecký režisér Wolfgang Petersen natočil počas svojej kariéry zopár zaujímavých snímkov (Nekonečný príbeh, Trója, Smrtiaca epidémia, Dokonalá búrka, Ponorka). Neboli to žiadne päť hviezičkové klenoty, ale mali svoju kvalitu. Preto som bol dosť zvedavý na to ako sa popasoval s novou verziou filmu o veľkej, luxusnej, výletnej, oceánskej lodi "Poseidon", ktorú počas novoročnej oslavy prevráti obrovská vlna a tak uväzní posádku a pasažierov v jej útrobách. Pán Wolfgang Petersen odviedol dobrú prácu. Je to skúsený profesionál. Natočil kvalitný katastrofický film. *** ()

Galerie (85)

Zajímavosti (25)

  • Josh Lucas (Dylan Johns) komentoval, že měl kvůli pobytu ve vodě v jednu chvíli tak hydratovanou kůži, že si ji mohl proříznout nehtem. (NIRO)
  • Natáčení se zúčastnila i slavná zpěvačka Fergie ze skupiny Black Eyed Peas. (Dlee)
  • Přestože je loď obrácená, v mnoha scénách jsou vidět běžně stojící lavice. (Beckett51)

Související novinky

Nový režisér pro Enderovu hru

Nový režisér pro Enderovu hru

22.09.2010

Jeden z nejslavnějších sci-fi románů z pera velmistra žánru Orsona Scotta Carda dlouho plánoval zfilmovat Wolfgang Petersen. Pak ale natočil propadák Poseidon (o plýtvání penězi během prací kolují… (více)

Ufoni si nedají pokoj

Ufoni si nedají pokoj

15.09.2007

Wolfgang Petersen byl několik let spojován s adaptací kultovního sci-fi románu Orsona Scotta Carda Enderova hra. Jenže všichni víme, jak to dopadlo s jeho posledním filmem Poseidon. Už po premiérovém… (více)

OSCARS - výsledky

OSCARS - výsledky

26.02.2007

Rozdáno. Až na pár výjimek (jako například kategorii Nejlepší zahraniční film) se moc překvapení v letošních Oscarech neudálo. Nejvíce Oscarů, konkrétně v těch nejsilnějších filmařských kategoriích -… (více)

Oscary již po devětasedmdesáté

Oscary již po devětasedmdesáté

24.01.2007

Rok se s rokem sešel a opět se budou vyhlašovat prestižní každoroční akademická ocenění - Oscary. Nejvíce nominací mají: Babel (7), Dreamgirls (8), El Laberinto del Fauno (6), Královna (6), Krvavý… (více)

Reklama

Reklama