Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na letecké základně „ochránců“ vzdušného prostoru je stále rušno. Elitní piloti střeží, trénují a milují. Během letecké přehlídky zmizí z dosahu radarů jedna ze stíhaček. Vojenská kontrola vyšle do zóny, kde byla naposledy spatřena, dva zkušené piloty Marchelliho a Valloise. Když ale ztracený stroj objeví, dostanou zcela nečekaně příkaz k přistání. Při náročném manévru zaútočí pohřešovaná stíhačka na jednoho z nich. Začíná vojenská operace, při které se piloti snaží získat ukradený stroj a zabránit tak teroristickému útoku. Letecká akrobacie, bojové scény v oblacích a přátelství na život a na smrt je společným jmenovatelem této napínavé podívané. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (101)

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Scenáristicky překombinovaná hloupost, v níž je všechno, co by asi v podobných filmech mělo být - rychlá letadla a jejich piloti, nakopávající fyziku i logku mezi půlky, svůdné pilotky dráždící jejich kniply a řízné kytary, které tomu mají dodat šmrnc. Bohužel je to poslepováno zcela bez stylu a i na letecký film je to překvapivě nudné a hloupé. Ve Francii možná jasají, že mají svůj Top Gun, ale mám za to, že zbytek světa zůstane sedět na zadku bez sebemnšího údivu. ()

fallangell 

všechny recenze uživatele

Nevim co se zde vsem nelibi, ale u me tenhle snimek rozhodne nevyhorel. Opravdu skvele sceny ve vzduchu jsou pospojovany pribehem, ktery neni nejgenialnejsi, ale co lepsiho se da vymyslet pro hodinu a pul filmu o letadlech. Je pravda ze eroticke sceny nedosahovali ani po kotniky americkym sourozencum, az vse lehce musel zachranovat sex apeal herecek, ale co na tom, kdyz jde prece spise o sceny mimo zem. A ty jak uz sem napsal na zacatku se navysost povedly. Skvely odpocinkovy film lehky na premysleni s dobrym pocitem na konci. ()

Reklama

dreamflyer 

všechny recenze uživatele

Je sice pravda,ze dějove se nejedna o zadny velký dílo,ale i když bych to před začátkem filmu neřek,tak jsem se u něj celou dobu bavil. Letecký scény jsou natočený naprosto užasně a díky nim člověk odpustí i tu nutnou omáčku okolo(v puvodním znění se dost ztratí, což je dobře) a nějaký ty technický a logický nesrovnalosti.Sice by v mým osobním hodnocení měl spíš 3 a 1/2 az 4,ale dam mu pet, protože si skutečně nezaslouží tak nizký hodnocení jako tu má..Pro lidi co nemaj radi kovový kraxny ve vzduchu je to 100minut nudy plný klišé(asi bych i jako nefanda bych ocenil hlavni postavu a to,ze az na par vyjmek je film natocenej takovym docela realistickym zpusobem...) ,ale pro lidi co fascinuje jak se nekolik tun zeleza dokaze prohanet nad zemi je to asi nejlepsi podivana za posledni leta.Osobne si ted nevzpomenu na lepsi "leteckej" film. pozn.bonus na DVD je naprosto super(26min leteckejch zaberu),ale vzhledem k jejich pouziti ve filmu doporucuju koukat az po nem. ()

Spapanek 

všechny recenze uživatele

Je to jenom chvilka, co jsem se vrátil z kina... V hlavě mi duní motory stíhaček a já si říkám, že bych se měl na ten film podívat ještě jednou, než něco napíšu. Ale protože se do kina zase nějakou dobu nedostanu, vizte můj příspěvek: V prvé řadě u mne film boduje už tím, že je francouzský a není to standardní vyčichlá americká slátanina (ono do velké míry je, ale nechá se to zvládnout) Děj nedává velký smysl, ale to mi při sledování snímku až tak moc nevadilo, naprosto mne uchvátila vizuální stránka a nádherné pohledy na a z letadel. Dvě z těch čtyř hvězdiček za krásné ukázky mraků a nízkých průletů. Zdar všem ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Stíhačka za 40 mil. eur, závod Mirage 2000 proti F-16, snaha o vytvoření napodobeniny Top Gun. Bohužel jen v klišé záběrech, protože děj a dialogy jsou podstatně trapnější. Reputaci trochu napravují záběry ve kterých hrají hlavní roli stroje, protože DTS ke stíhačkám opravdu patří. I to někomu může stačit ke štěstí.... ()

Galerie (39)

Zajímavosti (14)

  • Natáčení probíhalo v Paříži a Orange ve Francii, ve Farnborough v Anglii a Džibutsku. (Cheeker)
  • Film je inspirován komiksem, na kterém s spolupracoval kreslíř Albert Uderzo, spoluautor slavných Asterixových dobrodružství. (lesumir)
  • Všechny letecké záběry natočili s reálnými letadly, bez použití počítačových triků. (imro)

Reklama

Reklama