Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na letecké základně „ochránců“ vzdušného prostoru je stále rušno. Elitní piloti střeží, trénují a milují. Během letecké přehlídky zmizí z dosahu radarů jedna ze stíhaček. Vojenská kontrola vyšle do zóny, kde byla naposledy spatřena, dva zkušené piloty Marchelliho a Valloise. Když ale ztracený stroj objeví, dostanou zcela nečekaně příkaz k přistání. Při náročném manévru zaútočí pohřešovaná stíhačka na jednoho z nich. Začíná vojenská operace, při které se piloti snaží získat ukradený stroj a zabránit tak teroristickému útoku. Letecká akrobacie, bojové scény v oblacích a přátelství na život a na smrt je společným jmenovatelem této napínavé podívané. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (101)

fallangell 

všechny recenze uživatele

Nevim co se zde vsem nelibi, ale u me tenhle snimek rozhodne nevyhorel. Opravdu skvele sceny ve vzduchu jsou pospojovany pribehem, ktery neni nejgenialnejsi, ale co lepsiho se da vymyslet pro hodinu a pul filmu o letadlech. Je pravda ze eroticke sceny nedosahovali ani po kotniky americkym sourozencum, az vse lehce musel zachranovat sex apeal herecek, ale co na tom, kdyz jde prece spise o sceny mimo zem. A ty jak uz sem napsal na zacatku se navysost povedly. Skvely odpocinkovy film lehky na premysleni s dobrym pocitem na konci. ()

predators 

všechny recenze uživatele

Špičkové stíhací záběry. Ty jsou největším lákadlem těchto nebeských bojovníků. Všechno ostatní je vedlejší a ikdyž zde nějaký ten děj je, tak je spíše ucházející danému tématu. Ale co se dá taky vymyslet, když tři čtvrtiny strávíte ve vzduchu, že ano? Plus to, že hudba je vážně dobrá. Fanoušci letectva budou nadšení a těm ostatním Akci v oblacích s klidným svědomím doporučím... Zajímavosti: Nadzvuková rychlost je 1225 km·h−1. Jen pro zajímavost, vaše auto dá sotva těch 225 km·h−1 :-) 70% ()

Reklama

Fuego 

všechny recenze uživatele

A navzdory odapdářům! plné čtyři hvězdy! První je za letadla a letadlovej film vůbec. Druhá za úchvatné letecké záběry, za to, že všecko bylo reálné, žádná postprodukce a triky, letadla létala k sobě až na 30 cm a níž než 30 m nad zemí, pilotovali je mj. dvé francouzská stíhací esa, použití speciálních kamer, z nichž jedna byla využita jen pro tento film a za záběry Paříže, natočené jen za jediný den (natočeno během přehlídky na francouzský státní svátek 14.7., kdy pouze v tento den nad Paříž smějí letadla). Třetí samozřejmě za tři krásné kočky, z nichž bohužel ta nakonec záporňačka moc připomíná Meg Rayan, kterou tajně (teď už veřejně) miluju :- ). A čtvrtá za toho nádhernýho Vought F4U Corsair, na kterým se svlíkala jedna z těch tří krasavic. Dal bych i pátou, ale sorry, podělali jste to, příběh a scénář stáli oba za prd a nevuyžili jste potenciál, co tohle téma mohlo nabídnout. Top Gunu, který jste chtěli předstihnout, nesaháte ani po achillovky, Sorry. Ale stejně se mi to líbilo, protože éra, zvlášť stíhačky a krásný ženský prostě miluju. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Evropský a světově poslední snímek o letadlech a životě jejich pilotů honosící se faktem, že úchvatné záběry letadel na nebi jsou skutečné, bez jediného umělého pixelu navíc. Na tohle si už v současné době netroufne ani Hollywood. A je na co se koukat. Nerušeně k tomu působí příběh, který přes svůj thrillerový žánr netlačí na pilu a je vyprávěn velice volně a klidně. A tak vznikl pohodový odpočinkový film, který akčně založené diváky sice zklame, ale jinak mnohé nijak neurazí. ()

FireTight 

všechny recenze uživatele

Skvělé záběry na moderní stíhačky, opravdu neuvěřitelné záběry na letící stíhačky a nádherné nebe s oblaky, ale co víc? Víc bohužel nic a je to možná tak trochu škoda. Jenže co chcete od filmu, i když od něj už na začátku vůbec nic nečekáte, když má naprosto děravý scénář? Popravdě jsem v některých chvílích netušil, co se zrovna řeší, což nebylo nejšťastnější. A když jsem se zhruba v posledních patnácti minutách dočkal odhalení jedné velké lásky, mohl jsem se jenom chytnout za hlavu, protože takové klišé jsem vážně nečekal. Ale abych jenom nekritizoval, útěk z pouštního letiště byl opravdu efektní, hlavně její úplný začátek s použitím nadzvukové rychlosti! O takovým využití stíhačky si může naše armáda nechat jenom zdát! :D ()

Galerie (39)

Zajímavosti (14)

  • Při filmu se používaly speciální kamery, které jsou schopny natáčet až 17 tisíc metrů vysoko a vydrží i nadzvukovou rychlost. (Mahalik)
  • Pro lepší záběry ze vzduchu byly čtyři kamery vmontovány do nádrže na benzin a připevněny ke stíhačce Mirage 2000. (Mahalik)

Reklama

Reklama