Reklama

Reklama

Černý přízrak

  • Česko Zjevení (neoficiální název) (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Silniční gang vedený fanatickým Packardem Walshem (Nick Cassavetes) pořádá nelegální závody náhodných řidičů. Pravidla žádná nejsou a cenou pro vítěze je vůz, který prohrál. Závody by nebyly tím nejhorším, ale Packard i terorizuje všechny mladé z okolí a nezastaví se ani před vraždou, když mu dotyčná osoba stojí v cestě k jeho majetnické "lásce" Keri Johnsonové (Sherilyn Fenn). Jenže to neměl dělat, protože Černý přízrak (Charlie Sheen) svou druhou šanci využije beze zbytku. A ani šerif Loomis (Randy Quaid) s tím nic nesvede. (monolog)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (99)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Příjemné béčko o jedné vendetě, která mi připomněla Vránu. Škoda že není nikterak vysvětleno jak se vůbec Charlie Sheen zhmotňuje. Zkrátka mozek nedostane u tohoto filmu šanci ani na okamžik. Film samozřejmě nepůsobí nikterak originálně. Lepší automobilové honičky jsme již viděli a herci jsou místy dost prkení. Černý přízrak spíše ale připomene osmdesátkový nenáročný styl. Nadhodnotím, ale nenudil jsem se. PS: Navíc má film dosti příjemný soundtrack. ()

DruidKarel 

všechny recenze uživatele

Pro mě jasná volba, navíc, když jsem tenhle film vážně miloval už v nějakých svých 4 letech. Charlie Sheen v roli mystického jezdce a proti němu Packardův gang- tohle jsem fakt žral. Navíc prostředí aut a dobrý kočky (Sherilyn Fenn je přenádherná ženská) k tomu, to pro mě dělá 5* i dneska o všech těch letech. ()

Reklama

dobytek 

všechny recenze uživatele

Tohle je spíš film pro puberťáky. Ale když vypnete mozek, tak se to dá brát jako taková nenáročná podívaná s několika spíš podprůměrnýma honičkama a přehrávajícími herci, z nichž značná část vypadá a mluví jako chovanci z Jedličkova ústavu. Těžko říct, kde takový xichty filmaři vyhrabali. Pak tu máme několik romantických scének, při kterých divák může na chvilku zahlédnout i kozy Sherilyn Fenn (ta je mimochodem fakt dost dobrá, což je ve filmech z 80. let docela vzácnost vidět pěknou holku) a snad za zmínku stojí ještě Randy Quaid, který hraje místního šerifa. Pokud jste to neviděli, o nic jste nepřišli. Když na to náhodou někde narazíte, tak doporučuju sledovat to jedině v případě, že je vám míň než 15 nebo jste pod vlivem alkoholu. ()

Divočák 

všechny recenze uživatele

"Skanku, co to bylo za chlápka?" "To nevim, ale je tajemnej a je nasranej!" Jedno z mnoha poctivých béček z 80. let minulého století. Už když hned v ůvodu vidíte po silnici létat blesky, načež se z nich seskládá Sheenovo auto, je vám jasné, co tohle bude asi za film. Rychlá auta, načesaná hára, dobové vypalovačky a servírky v minisukních na kolečkových bruslích - osmdesátá léta jsou v plném proudu, logika zůstala pod zámkem a nejdůležitější ze všeho je zábava v jakémkoliv skupenstí. Příběh se vlastně moc nelyší od jiných podobně laděných akčňáků z téhle doby a dost se podobá třeba takové "Vráně". Charlieho Sheena sejmou autofilní pankáči (zrovna když si to rozdává se svojí holkou) a on se vrací obdařen nadpřirozenými schopnostmi, aby si to s nima mohl pěkně vyřídit. V čem je ale "Černý přízrak" originální je právě způsob, jakým Sheen posílá parchanty pod kytky. Ten se totiž nespokojil s obyčejnými zbraněmi, ale s každým z padouchů si nejdřív pořádně zazávodí a pak to do něj napere svým superautem, které vybuchne a zase se pěkně složí a jede se dál. Pokud vám filmy založené na podobných premisách nic neříkají a raději si psychicky zaonanujete nad Bergmanem nebo Lynchem, vyhněte se radši Černému přízraku obloukem. Pokud jsou vám ale podobná béčka blízké, budete se slušně bavit. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Ano, takhle přesně smrděly osmdesátky. Film, který si vůbec nepamatuju, jen si sotva vybavuji nějakého vyhastrošeného pankáče, drsného jako dětský koberec z IKEA a Charlieho Sheena, který byl ten "gůdgej", co v noci dělá moderního Zora Křtitele. Rychlá auta, láska, dobro proti zlu, benzín proti alkoholu, ano, takhle přesně smrděly osmdesátky. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (16)

  • Skankova (David Sherrill) fráze "I don't know, but whoever he was, he is weird and pissed off" je odkaz na slavný horor Věc (1982), kde zazněla podobná věta. (Fenk)
  • Film bol natočený za 27 dní. (beso74)
  • Johnny Depp chodil v čase natáčania filmu s herečkou Sherilyn Fenn a preto ju počas natáčania doprevádzal, a býval s ňou v hoteli pre filmový štáb. (beso74)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno