Reklama

Reklama

Černý přízrak

  • Česko Zjevení (neoficiální název) (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Silniční gang vedený fanatickým Packardem Walshem (Nick Cassavetes) pořádá nelegální závody náhodných řidičů. Pravidla žádná nejsou a cenou pro vítěze je vůz, který prohrál. Závody by nebyly tím nejhorším, ale Packard i terorizuje všechny mladé z okolí a nezastaví se ani před vraždou, když mu dotyčná osoba stojí v cestě k jeho majetnické "lásce" Keri Johnsonové (Sherilyn Fenn). Jenže to neměl dělat, protože Černý přízrak (Charlie Sheen) svou druhou šanci využije beze zbytku. A ani šerif Loomis (Randy Quaid) s tím nic nesvede. (monolog)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (98)

monolog 

všechny recenze uživatele

Chercher la femme, takto by se dalo shrnout toto akční béčko. Musím říct, že autíčko je pěkný i dnes, takovej roztomilej sporťáček. Jenže to je tak všechno. Dialogy jsou debilní, doslova debilní jako noha. Příběh, no co o něm říct. Vlastně se jedná jenom o několik epizodek skloubených dohromady, kdy se vlastně neděje vůbec nic. Víc klišé a nelogičností už jsem na jednom místě dlouho neviděl. Dalo by se říct, že je to úplně všechno to špatný z Knight Ridera a Zmije (a je jedno, že Zmiji natočili mnohem později). Hlavní zápletka je, jak už jsem předeslal první větou, žena. Tedy majetnictví hlavního drsnýho záporáka ke křehké krásné dívce, která si ho nevšímá. A tak záporák udělá úplně všechno, aby ji získal. Dokonce zabije i jejího přítele, zrovna když právě skončili své poprvé. Po formální stránce, žádný extra chyby nebo vady tu nejsou, ale všechno je to takový nemastný neslaný, několikrát jinde viděný. Aby se vám ten film opravdu líbil, musí to být srdcovka z dětství. A to pro mě není. Pokud jsem to vůbec kdy viděl (a nechce se mi věřit, že s mým otcem na černo prodávajícím kopie západních filmů bych tomu mohl ujít), absolutně a úplně jsem to zapomněl. A to udělám i ihned, jak dopíšu tenhle koment. Mimochodem, jak by se vám líbil svět, kde rodiče prostě neexistují a z dospělých je tam jenom šerif a jeho pár pomocníků. Kde jediné věci na práci jsou nákup hambáčů v Big Kay's a postávání kolem aut. Vlastně je to ještě trochu hloupější předchůdce Rychle a zběsile. ()

Stranger885 

všechny recenze uživatele

Film z roku 1986 na který jsem se díval poprvé v roce 2014, takže určitá nostalgie mnou proudila, jako když strčíte prst do zásuvky. Klasický VHS film s dobrou hudbou jako z akčňáku z Jean Claudem. Místo něj tady máme hrdinu Charlieho Sheena, kdy pohled na jeho výraz tváře mě neustále rozesmívá :). Film je ale jinak slušný a zajímavý. Dodge/Chrysler M4S na tu dobu dobrá střela. ()

Reklama

neoBlast 

všechny recenze uživatele

To co se dá milovat i to co se dá nenávidět na "ejtýs" filmech je všechno obsaženo v Černém přízraku. Super herecké kreace, super děj, super oldschool účesy - vše v úvozovkách. Nevyrůstal jsem na něm, ale představa těch krásně prožitých dětských večerů mi nahání až husí kůži. Dnes (2009) už se musí zhlédnout se stejně naladěnou skupinkou lidí, pokud možno pod vlivem. Proto smířlivý padík, který podle okolností osciluje v mezích +/- 30 %. 50 % [Druhé zhlédnutí] Promítání na movienight ve společnosti úchyláků potvrdilo GP potenciál. :-) ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Naprosto typický takový lehký béčko 80tých let, s typickým příběhem, s typickou hudbou, s typickým záporákem a s děsně mladým Charlie Sheenem, co se tam prohání v nejnabušenější káře z filmu a likviduje, sice trošku nudně, ale aspoň nějak, postupně ty zlý hochy z gangu, kerých se každej ve městečku bojí. Neni to špatný, ale rozhodně to nějak výraznější dojem neudělá, snad jen hlavní kočka filmu Sherilyn Fenn je velice pěkně vybraná, ale jinak potenciál Sheena v koženým obleku a s futuristickou brokárnou neni zrovna využitej, což je celkem škoda ()

anderson 

všechny recenze uživatele

ČESKOSLOVENSKÁ KINOPREMIÉRA: GOLDEN CROWN = 1992 - réžia českého znenia = Marie Fronková, nenašiel som nijaké informácie k tomuto kinodabingu a preto mám podozrenie, že v kinách to bežalo s rovnakým shit dabingom aký je na VHS, tiež od GOLDEN CROWN + ČESKÁ DVD PREMIÉRA: VAPET = 14.10.2010 - vydanie do "pošetky". --- Zaujímavý teen film "šmrncnutý" sci-fi, s celou kopou začínajúcich stars. Takýto mix žánrov, typický pre 80´s mám rád a značnú úlohu zohrávajú aj nostalgické spomienky na pirátske kópie zo SKY MOVIES, tak neodolateľne tlmočené jedným hlasom zanieteného cinefila (a distribútora v jednej osobe). (8.10.2004) ()

Galerie (50)

Zajímavosti (16)

  • Neobvyklé kovové části mizící z místa nehody nebyly nikdy přímo vysvětleny. Dle mnohých však jde o lékařské pomůcky pro pacienty postihnuté těžkým fyzickým traumatem. (Adrai)
  • Film je věnován asistentovi kamery Bruci Ingramovi, který zahynul při natáčení automobilové honičky. (Fenk)
  • Automobil v titulní roli Dodge/Chrysler M4S byl prototyp postavený v roce 1986 firmou PPG jako zaváděcí vozidlo pro závody CART. Měl 2.2 litrový motor se dvěma turbodmychadly, které mu dávaly výkon 445 koní a maximální rychlost 314 km/h. Vozidlo se dochovalo, nyní se nachází v Kansasu, kde prošlo renovací. Pro film bylo vyrobeno dalších šest aut. Čtyři z nich byly makety, které byly zničeny během filmování, zbylá dvě používali kaskadéři. (Stejšn)

Reklama

Reklama