Reklama

Reklama

Černý přízrak

  • Česko Zjevení (neoficiální název) (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Silniční gang vedený fanatickým Packardem Walshem (Nick Cassavetes) pořádá nelegální závody náhodných řidičů. Pravidla žádná nejsou a cenou pro vítěze je vůz, který prohrál. Závody by nebyly tím nejhorším, ale Packard i terorizuje všechny mladé z okolí a nezastaví se ani před vraždou, když mu dotyčná osoba stojí v cestě k jeho majetnické "lásce" Keri Johnsonové (Sherilyn Fenn). Jenže to neměl dělat, protože Černý přízrak (Charlie Sheen) svou druhou šanci využije beze zbytku. A ani šerif Loomis (Randy Quaid) s tím nic nesvede. (monolog)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (99)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Ten kluk včera mi dal pěkně zabrat. Kdybych ho nezkusil zabít, vyhrál by." Mám rád smysl pro fair play, takže mi "sympaťáci" typu Packarda docela chutnají k večeři. Ale jelikož se mě ještě nepokusili zabít, ani mi ukrást mého rodinného mazlíka, tak ho nechám na starosti Jakeovi, Jamiemu, jeho obrazu, či co to vlastně bylo. Mně se totiž docela líbily ty závody na zvlněné vozovce, servírky na kolečkových bruslích i rezignující šerif. Takže si dám s partou padouchů stylového panáka brzdovky na rozloučenou a pokud se ještě někdy potkám s tímto sci-fi béčkem, tak před ním nebudu utíkat, protože je rychlejší než já. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Když se Mike Marvin rozhodoval o čem by měl být jeho první film, nechal se ovlivnit tehdejším trendem, kterým se stali automobilové závody a honičky. Na začátku osmdesátých let vznikl například film The Cannonball Run, nebo Knight Rider. On však toužil skloubit ve své prvotině hned několik žánrů dohromady, aby se vyhnul nálepce plagiátora. Černý přízrak se tak posléze dal zaškatulkovat mezi akční scifi-thriller, ale i mysteriózní snímek s příchutí hororové atmosféry. Především ve své době se těšil v Americe docela slušné oblibě, ale dnes už ho mnozí označují jen za průměrné béčko, které sice neurazí, ale většinu mladé generace už ani moc nenadchne. Celý děj staví především na své akčnosti a automobilových honičkách. To první se tvůrcům podařilo docela dobře okořenit i přimícháním humorných prvků, kterých je ve snímku docela dost.Prim největší si v mých očích však zaslouží členové Packardovy party. Větší sbírku primitivů a zdegenerovaných jedinců jsem už dlouho neviděl ( to jsem velkým příznivcem Šíleného Maxe). Černý přízrak je dle mého názoru průměrný film, který určitě stojí za shlédnutí, ale nebude to nic tak úžasného co bych si musel pouštět pořád dokola. Některé scény a především situace se tvůrcům určitě hodně povedly, ale dá se zde najít i množství věcí, které se daly natočit mnohem lépe. ()

Reklama

Schlierkamp 

všechny recenze uživatele

Americký akční mysteriózní film vyprávějící o pomstě na skupině nedisciplinovaných mladíků, kteří pod vedením tyrana Packarda Walshe (N. Cassavetes) provádějí s náhodnými motoristy divoké automobilové závody bez pravidel. V městečku se náhle objevuje neznámý motocyklista, jenž ihned navazuje vztah s Packardovou dívkou Keri (velmi půvabná Sherilyn Fenn), což se místnímu despotovi šířícímu svým vystupováním strach, pochopitelně nelíbí. Ve skupině soustředěné vedle Packarda se vyskytují podivná primitivní individua vlastnící výkonné sportovní vozidla, jimž vévodí bláznivá osoba zvaná Skank (D. Sherill) s oblibou popíjející rozličné automobilové kapaliny. Neznámý hrdina v podání Ch. Sheena, reprezentující dřívějšího milence Keri, ze žárlivosti zavražděného Packardem a jeho partou. Tento přízrak, pohybující se v černém futuristicky laděném voze, postupně vyzve na souboj všechny borce z Packardovi party, svým zázračným vozem je zneškodní a v závěru přijde na řadu i samotný vůdce Packard. V roli policisty dohlížející na pořádek v městečku se objevil výrazný R. Qauid, známý především z komedií s Ch. Chasem. Atmosféra snímku M. Marvina je nasycena duchem 80. let, ať už se jedná o styl natáčení, hudební doprovod či dobový vozový park. Černý přízrak se mi líbil, jednoduchý příběh o pomstě okořeněný atraktivními automobilovými závody vnímám jako mírně nadprůměrný snímek s nenapodobitelnou atmosférou 80. let. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Béčkový akčňák, který mohl být dost dobře předobrazem Fast and Furious. Žánrově se trochu tluče mysteriózno s akcí, protože leccos o životě Černého přízraku není vysvětleno a onen mysteriózní prvek tvoří vlastně alibi pro jakkoukoliv situaci ve scénáři. I sebevětší kravinu lze totiž vysvětlit tím, že je to přeci pohádka. Sherilyn Fenn tehdy ještě stála za hřích. Viděno v prvním dabingu z dílny Marie Fronkové (Trávníček = Sheen, Pomeje = Cassavetes, a Bubník mluví jinou postavu). ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

Objeví se"Černý přízrak", nastává problém(ti, jichž se týka nic netuší) a taky povyražení pro chásku vedenou nelítostným grázlíkem Packardem a jeho nohsledy, "Gutterboy", např. s věčně udivujícím výrazem Jirky Mádla.:)) "Radši bych Gutterboyovi plodila blbý dítka, než být s tebou", říká Packovi jeho holka a to mluví za vše. Navrch ten super-osmdesátkovej rock-nářez v čele s vyšperkovanejma sporťákama..;) Lahůdka pro znalce žhavých kol!! ()

Galerie (50)

Zajímavosti (16)

  • Futuristická zbraň ovládaná přízrakem je ve skutečnosti brokovnice Franchi SPAS-12. (Fenk)
  • Na výslovné přání vedoucího ateliéru se ve filmu objevili potomci tří slavných herců Charlie Sheen, Nick Cassavetes a Griffin O'Neal. (Fenk)
  • Režisér Mike Marvin chtěl původně do filmu obsadit Johnnyho Deppa, ale studio bylo proti. (Fenk)

Reklama

Reklama