Reklama

Reklama

Černý přízrak

  • Česko Zjevení (neoficiální název) (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Silniční gang vedený fanatickým Packardem Walshem (Nick Cassavetes) pořádá nelegální závody náhodných řidičů. Pravidla žádná nejsou a cenou pro vítěze je vůz, který prohrál. Závody by nebyly tím nejhorším, ale Packard i terorizuje všechny mladé z okolí a nezastaví se ani před vraždou, když mu dotyčná osoba stojí v cestě k jeho majetnické "lásce" Keri Johnsonové (Sherilyn Fenn). Jenže to neměl dělat, protože Černý přízrak (Charlie Sheen) svou druhou šanci využije beze zbytku. A ani šerif Loomis (Randy Quaid) s tím nic nesvede. (monolog)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (98)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Příjemné béčko o jedné vendetě, která mi připomněla Vránu. Škoda že není nikterak vysvětleno jak se vůbec Charlie Sheen zhmotňuje. Zkrátka mozek nedostane u tohoto filmu šanci ani na okamžik. Film samozřejmě nepůsobí nikterak originálně. Lepší automobilové honičky jsme již viděli a herci jsou místy dost prkení. Černý přízrak spíše ale připomene osmdesátkový nenáročný styl. Nadhodnotím, ale nenudil jsem se. PS: Navíc má film dosti příjemný soundtrack. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Ten kluk včera mi dal pěkně zabrat. Kdybych ho nezkusil zabít, vyhrál by." Mám rád smysl pro fair play, takže mi "sympaťáci" typu Packarda docela chutnají k večeři. Ale jelikož se mě ještě nepokusili zabít, ani mi ukrást mého rodinného mazlíka, tak ho nechám na starosti Jakeovi, Jamiemu, jeho obrazu, či co to vlastně bylo. Mně se totiž docela líbily ty závody na zvlněné vozovce, servírky na kolečkových bruslích i rezignující šerif. Takže si dám s partou padouchů stylového panáka brzdovky na rozloučenou a pokud se ještě někdy potkám s tímto sci-fi béčkem, tak před ním nebudu utíkat, protože je rychlejší než já. ()

Reklama

Faustka 

všechny recenze uživatele

Objeví se"Černý přízrak", nastává problém(ti, jichž se týka nic netuší) a taky povyražení pro chásku vedenou nelítostným grázlíkem Packardem a jeho nohsledy, "Gutterboy", např. s věčně udivujícím výrazem Jirky Mádla.:)) "Radši bych Gutterboyovi plodila blbý dítka, než být s tebou", říká Packovi jeho holka a to mluví za vše. Navrch ten super-osmdesátkovej rock-nářez v čele s vyšperkovanejma sporťákama..;) Lahůdka pro znalce žhavých kol!! ()

Šakalík 

všechny recenze uživatele

Jéé, už jsem málem zapomněl, jak vypadala akční produkce osmdesátých let. Občas to za připomenutí stojí, pač některé kousky jsou natolik... ehm... svérázné, že by člověku vypadly oči z důlků. :-) Černý přízrak, dnes již zapomenuté veledílo z VHS nosičů, je přímo spektakulární ukázka dobové scény, kdy scénář měl parametry totálního braku, který nemaje hlavu ani patu sázel na akční stránku věci – v tomto případě na závody rychlých aut. Jako kluci jsme to hltali – super auta, sem tam nějaká ta nahotinka, no co víc si člověk mohl přát. :-) S odstupem dvaceti let je sledování tohoto filmu přímo utrpení, protože scénář je tak strašně stupidní, že snad ani není možné, že to někdo pustil do éteru. Rovněž herecké kreace tehdy ještě neznámého Charlieho Sheena jsou k popukání, dialogy trhají uši a vůbec celá produkce působí velmi amatérsky. Ale taková byla prostě doba. Z nostalgie dávám dvě hvězdy, ale upřímně – tohle je čistokrevný odpad. ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Naprostej superluxus. Pokud chcete videt katalogove osmdesatkove becko, nevahejte. Tohle je sen vsech tehdejsich patnactiletejch kluku. Bez kecu. Az "komiksove" typizovane figury, pribeh tak jednoduchy ze vic to nejde, honicky se sportakama, holky u vody (Sherilyn!), poldove v kloboukach...proste ja nemam co vytknout. Oddychovka prvni kategorie. P.S.: To auto je Dodge PPG M4S Turbo Interceptor. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (16)

  • Režisér Mike Marvin chtěl původně do filmu obsadit Johnnyho Deppa, ale studio bylo proti. (Fenk)
  • Packard Walsh (Nick Cassavetes) řídí Chevrolet Corvette z roku 1977, Oggie (Griffin O'Neal) červený Dodge Daytona Turbo Z ročník 1986, Minty (Chris Nash) řídil Pontiac Firebird ročník 1977 s viditelným ale zcela nefunkčním kompresorem, Skank (David Sherrill) a Gutterboy (Jamie Bozian) jezdili Plymouthem Barracudou z roku 1966, Rughead (Clint Howard) řídil Chevrolet pickup ze 70. let. Bílý vůz z prvního závodu je také Dodge Daytona, tentokrát ale ve verzi Shelby Z vyznačující se otevíratelnými světlomety. (Adrai)
  • Futuristická zbraň ovládaná přízrakem je ve skutečnosti brokovnice Franchi SPAS-12. (Fenk)

Reklama

Reklama