Reklama

Reklama

Černý přízrak

  • Česko Zjevení (neoficiální název) (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Silniční gang vedený fanatickým Packardem Walshem (Nick Cassavetes) pořádá nelegální závody náhodných řidičů. Pravidla žádná nejsou a cenou pro vítěze je vůz, který prohrál. Závody by nebyly tím nejhorším, ale Packard i terorizuje všechny mladé z okolí a nezastaví se ani před vraždou, když mu dotyčná osoba stojí v cestě k jeho majetnické "lásce" Keri Johnsonové (Sherilyn Fenn). Jenže to neměl dělat, protože Černý přízrak (Charlie Sheen) svou druhou šanci využije beze zbytku. A ani šerif Loomis (Randy Quaid) s tím nic nesvede. (monolog)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (99)

animario 

všechny recenze uživatele

Komicky hovězí sci-fi béčko,ze kterýho klidně mohl být devadesátkovej kult, ale zabil ho nadmíru stupidní děj,slabá akce a dialogy na úrovni domácího porna. Mám pro tyhle léta a žánr slabost,takže mi to hodnocení trochu rve srdíčko,ale víc si tohle prostě nezaslouží. I přes všechnu tu blbost a nedotaženost to ale má svý kouzlo a v podstatě jsem se v rámci filmový retrospektívy u týhle reklamy na Interceptor i bavil. ()

Duke90 

všechny recenze uživatele

Dlouho mi tento snímek unikal a největším lákadlem pro mě byla účast mladičkého Charlieho Sheena, kterého s celým rodem Estevézů velice uznávám a tehdy budoucího režiséra a potomka slavného otce Johna Cassavetese - Nicka. Fakt, že film vznikl v osmdesátých letech minulého století mé počáteční nadšení jen umocňoval. Bohužel se nakonec dostavilo obrovské zklamání v podobě velice špatného béčka s topornými a otravnými herci (s menší výjimkou dvou zmiňovaných). Abych příliš nespoileroval - tak prakticky každý střet nadpřirozena s místními vejrostky vypadal jako by si malé děti hráli na hrdiny a bandity. Na takovém scénáři skutečně nebylo reálné postavit nic zajímavého. Jednu hvězdičku dávám za dobový soundtrack, díky němuž jsem aspoň trochu pociťoval TY mnou milované osmdesátky... ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Častokrát mám dilemy, ako hodnotiť nejaké súčasné artové záležitosti, ale oproti dileme, z akého hľadiska hodnotiť podobné guilty pleasure záležitosti akým je The wrath, sa jedná iba o neschopnosť k filmu niečo napísať. Je to zábavné, je to dnes nechcene smiešne, má to slabé triky, je to ultrabéčko, všetci majú hrozné účesy a šaty, hudba je príšerne pateticky rocková. Čo z toho vyplýva? Samozrejme že je to nesmierna zábava a že je to zlé, ale vlastne je radosť to pozerať. Hviezdičky sú irevelantné, takýto komentár by som dal aj k odpadu, aj k plnému počtu. Sú tu bouráky a rebeli, takže nikoho neprekvapí, ako si určite všetci všimnú, že skôr či neskôr musí zaznieť Rebel yell. Asi najlepší song z filmu, ale všimol som si aj Ozzyho. Keď sa bozkávajú, priestor dostanú rockové gýčové cajdáky. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Černý přízrak, jako klasický film ze zaprášených rohů videopůjčovny, příjemně překvapil. Čekal jsem mnohem horší nesmysl, který se bude utápět ve vlastní šťávě lacinosti a béčkovosti. Tu naopak přeměňuje Charlie Sheen na "benzín" pro svého nízkého sporťáka lehce inspirovaného Kittem. Krom toho, cesta za pomstou z onoho světa je doprovázená talentovanými herci (Sheen, Cassavetes, Fenn-ová) budoucnosti. Pro milovníky béček 80-90 let slušná podívaná. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Ano, takhle přesně smrděly osmdesátky. Film, který si vůbec nepamatuju, jen si sotva vybavuji nějakého vyhastrošeného pankáče, drsného jako dětský koberec z IKEA a Charlieho Sheena, který byl ten "gůdgej", co v noci dělá moderního Zora Křtitele. Rychlá auta, láska, dobro proti zlu, benzín proti alkoholu, ano, takhle přesně smrděly osmdesátky. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (16)

  • Neobvyklé kovové části mizící z místa nehody nebyly nikdy přímo vysvětleny. Dle mnohých však jde o lékařské pomůcky pro pacienty postihnuté těžkým fyzickým traumatem. (Adrai)
  • Packard Walsh (Nick Cassavetes) řídí Chevrolet Corvette z roku 1977, Oggie (Griffin O'Neal) červený Dodge Daytona Turbo Z ročník 1986, Minty (Chris Nash) řídil Pontiac Firebird ročník 1977 s viditelným ale zcela nefunkčním kompresorem, Skank (David Sherrill) a Gutterboy (Jamie Bozian) jezdili Plymouthem Barracudou z roku 1966, Rughead (Clint Howard) řídil Chevrolet pickup ze 70. let. Bílý vůz z prvního závodu je také Dodge Daytona, tentokrát ale ve verzi Shelby Z vyznačující se otevíratelnými světlomety. (Adrai)
  • Film nepřímo odkazuje na jiné populární snímky. Světla letící podél neosvětlených silnic odkazují na film Blízká setkání třetího druhu (1977), temná mechanická postava s těžkým dechem poukazuje na sérii Hvězdné války, silniční piráti terorizující své okolí jsou odkazem na sérii Mad Max, odmávnutí startu závodu pomocí kapesníku odkazuje na film Rebel bez příčiny (1955) a temné neznámé auto na snímek Auto (1977). (Adrai)

Reklama

Reklama