Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Podle stejnojmenného románu Sharyn McCrumb. Příběh se odehrává na počátku 20. století v prostředí Appalačského pohoří. Ke své sestře - místní venkovské učitelce - přijíždí na čas muzikoložka Lily Penleric. Lily je znechucena akademickým prostředím, které jí jako ženě neustále hází klacky pod nohy, a když jí opět přeskočí v udělení profesury, rozhodne se odjet. Netuší ovšem, že v odlehlých horách najde nečekaný a nesmírně cenný předmět muzikologického výzkumu a že ji ovlivní i drsná příroda a tvrdý život horalů. (vandalka)

(více)

Recenze (7)

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

V Songcatcher by v podstatě ani nemusel být žáden děj, stačilo by, kdyby profesorka z města chodila v horách od chalupy k chalupě a poslouchala písničky, které se tam zatoulaly ze Skotska a staré Anglie spolu s přistěhovalci. I tak děj, který je tu nabídnut, neurazí a místy hodně pobaví... ... ... ... ... To je zajímavé, jak dokoukáte film, jehož hlavním námětem je hudba a máte naprosto vykradený slovník, protože byste komentář radši odbroukali... za 5*, dobrou. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je na jednu stranu stejný jako já v šesté třídě, kdy jsem si myslel, že se mou Verča chodí, protože mi při matice odepsala na psaníčko - naivní a směšný. Na druhou stranu má ale i svoje kouzlo a jedinečnost, protože objevit krásu tradičních kultur lidí ukrytých vprostřed hor je pro člověka stejně přínosné, jako zjistit, že Verča není jediná holka ve třídě. (Takaka, NZ) ()

JimJam 

všechny recenze uživatele

Možná je moje hodnocení trochu ovlivněno tím, že mě dlouhodobě zajímá irská a skotská hudba, která má stejné kořeny jako hudba Appalačských hor. Navíc se film odehrával v překrásném prostředí, které v americkém filmu není moc k vidění. Aidan Quinn i Janet McTeer táhli celý film a zasloužili by si minimálně Oscara. ()

vandalka 

všechny recenze uživatele

Výborná záležitost pro každého, koho alespoň trochu oslovuje lidová hudba z Appalačského pohoří :) Staré anglické lidovky, které během staletí domácké produkce v drsném horském prostředí doznaly určitých změn v intonaci a odrážejí tak lépe rozpoložení a životní styl místních a prolínají se jejich každodenním životem, jsou prostě fantastické a ve filmu jich zaslechneme řadu. Neučesaně - přesně tak, jak asi dříve probíhal sběr v terénu. Horší už to je, když začne zpívat jinak skvělý Aidan Quinn - nezapře, že do těch hor prostě nepatří.. Jinak ale film můžu doporučit všem, jež se rádi podívají na výsek života městské akademičky, která uteče do hor a je nucena čelit manýrům "neotesaných horalů", místnímu zpátečnictví, divé zvěři, neustálému mávání flintou, a zároveň má i možnost propadnout kouzlu pospolitosti a jisté čistoty a původnosti nejen písní, ale i lidské duše. Mně se to líbilo moc! ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama