Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladičký britský důstojník Jack Rose se za druhé světové války o dovolené zamiluje do půvabné zdravotní dobrovolnice Lizzie Carterové. Záhy je ale zajat a uvězněn v německém hradě Colditz, který slouží jako válečný zajatecký tábor. Ještě před tím ale stačí požádat desátníka Nicholase McGradea, aby Lizzii vyhledal a řekl jí, co se stalo. McGrade, který se dostal do Londýna a pracuje nyní u tajné služby, Lizzii najde a i on propadne jejímu kouzlu. Nedaří se mu ji ale získal, a tak začne zadržovat Jackovy dopisy a posléze ho dokonce prohlásí za mrtvého. Jack ale žije a se svými spoluvězni se opakovaně pokouší z Colditzu uprchnout. Když se dozví, že ho v Londýně již rok všichni považují za mrtvého, rozhodne se utéct na vlastní pěst. Jeho první kroky míří k Lizzii. Tu ale McGrade právě požádal o ruku. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (52)

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Ve všech je kouska sobeckosti, hlavně se chopit šance a získat výhodu pro sebe. Jinak režimu v Colditzu jsem ve filmu nevěřil, skutečně si tam mohli podle tohoto filmu dělat co chtěli a Němcům to bylo fuk, div ještě vězňům nezpívali vánoční kolegy a nepekli vánočky. Bohužel prostě jen hodně, HODNĚ dlouhý TV film, promarněná příležitost na skutečné druhoválečné drama. Velká škoda. kéž by celý film byl jako jeho konec... ~~~ 2,5* ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

1. diel - 75% Príbeh síce klasický a v romantickej línii nám predstavuje v podstate rovnaký príbeh ako Pearl Harbor, ale ako celok to dokáže zaujať. Na TV film veľmi slušná vypráva, fajn dobová atmosféra, herci, ale predovšetkým samotný a impozantný hrad a väzenie v jednom Colditz, ktorý ma zaujal už ako sopliaka keď som hral Commandos 2. Bavilo ma to o to viac, že som film o hrade a väzení Colditz ešte nevidel. 2. diel - 85% O chlp lepšie, hlavne preto, že druhý diel ma narozdiel od prvého už aj finále. Premena Damiana Lewisa postupne robí s Hardyho čoraz viac a viac hlavného hrdinu. Fajn dvojdielny príbeh, záver poteší a ako som už písal vyššie, na TV film fajn dobová atmosféra, kostýmy, vypráva a aj hudba, ale hlavne herci na čele s Hardym, Lewisom a Sophiou Myles. 80% - 4* ()

Reklama

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Rozhodně jsem si od toho filmu slibovala více. Vysvětím proč : útěky ze zajateckých táborů nám už ukázaly nemnohé filmy. Jenže všude to bylo " o něčem". Tady se furt připravovaly akce, všichni málem o tom věděli, ale Němci se chovali jako by se nic nedělo. Tomu se přece nedá věřit ! Tak buď už se blížil konec války a všichni na všechno kašlali anebo je zde pokus ukázat, že i velitel tábora (byť Němec) byl slušný člověk a nikoho nezastřelil. Jenomže : zákony války říkají něco jiného a i když připustím, že se Němci chovali jinak k "západním zajatcům" a jinak k Rusům, přesto taková benevolence svědčí buď o naivitě režiséra filmu nebo o debilitě velitele tábora ( o druhé možnosti silně pochybuji). Samozřejmě, že film byl přehnaně dlouhý a místy zcela nudný. DAMIAN LEWIS hrál báječně roli zápornou a SOPHIA MYLES byla roztomilá ve své věrnosti svému snoubenci. Tím neříkám, že je to špatně. Žel bohu mohu dát jenom průměrnou známku a to ještě s velkým sebezapřením. ()

fallangell odpad!

všechny recenze uživatele

Nechápu jak mohlo někoho napadnout postavit film na dvou hlavních hrdinech, z nichž jeden je celý film na dovolené a mluví o svém mladickém románku a druhý je očividně blázen. Celý film se všichni chovají iracionálně, až bych je za odměnu poslal do plynu, aby poznali co je to válka. A koukajíc do blba recitují texty. Stále nechápu jak jsem vydržel čekat na ten zpackaný konec 3 hodiny, když už po té první bylo jasné jak to dopadne. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Film o velké lásce a neustálém pokusu o útěk. Dostal jsem se přitom k němu úplnou náhodou - patří totiž mezi jeden z mnoha, který se z části natáčel u nás v Kutné Hoře, a komparzuje v něm někdo z naší rodiny.___ Desátník a posléze (po rychlém povýšení za útěk ze zajateckého tábora v Německu) poručík Nicholas Mc Grade (Damian Lewis) je skvělý záporák, slizoun každým coulem. Kapitán Tom Willis (Laurence Fox) zase neustále zosnuje plány na útěk z vězení Colditz, který se ale ne a ne povést. Půvabná Lizzie Carter (Sophia Myles) - české veřejnosti asi nejvíce známá především jako Isolda z Tristana a Isoldy - je zamilovaná do sympatáka Jacka Rose (Tom Hardy) a zprávě o jeho smrti dlouho odmítá uvěřit.___K tomu všemu si přidejte nevýrazného feťáčka s knírem Rhetta Barkera (Jason Priestley alias Brandon Walsh), malý štěk Pavla Kříže coby spojky v Leipzigu (mimochodem, v Kutné Hoře :-), spoustu dobrosrdečných a za všech okolností patrony šetřících nacistů a dostanete recept zvaný Útěk z Colditzu. Pak se ale musíte rozhodnout, jestli takové skoro tříhodinové meníčko zvládnete bez potíží strávit. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (9)

  • Vězení zvenku je hrad Český Šternberk, a zevnitř dnes už neexistující prostory za Jezuitskou kolejí v Kutné Hoře. Vězeňské kobky jsou skutečné a nachází se v prostorách soudní budovy také v Kutné Hoře. (Standik24)
  • V 54. minutě druhého dílu na vlakovém nádraží si je možno všimnout, že k natáčení byly použity i československé vagony, na jednom z nich je možné si všimnout nápisu "Neodrážet, nespouštět". (bejkovec)

Reklama

Reklama