Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Královský syn Hal Tara uvěří, že panovník země byl zavražděn rukou odvěkých nepřátel říše, a vydává se tragickou smrt otce pomstít. Postupně si však uvědomuje, že pravda je složitější, než si představoval, a že odlišit dobro od zla může být nesnadný úkol... Originální animovaný snímek, nápaditě propojující rámec klasické pohádky s prvky hrdinského eposu, hamletovské tragédie, tolkienovských ság, japonských anime i moderních sci-fi. (Atypfilm)

(více)

Recenze (144)

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Hned mě upoutala hudba, ta mi jako první utkvěla v paměti a musím říct, že je dost povedená! Celkově ten film mě velice mile překvapil, byl takový fakt hezký. Ty loutky udělány s precizností, příběh sice ne moc novátorský, ale moc mi to nevadilo. Zase další příjemná změna ve světě 3D animáků. Neříkám, že nejsou dobré, ale člověk je jich už přejezený a tohle mile překvapí a prostě uchvátí! ()

(mOnkey) 

všechny recenze uživatele

Pokud si během sledování nedokážu vytvořit k žádné z postav vztah, znamená to, že mě snímek tu více, tu méně minul. Strings mě minuly totálně. Plytký příběh a vzhledem k absenci mimiky minimum emocí mě sžíralo natolik, že i těch pětaosmdesát minut trvalo zhruba stejně jako stoletá válka. Nitky zažily svůj vrchol ve Woodově bijáku Plan 9 from Outer Space. A za tímto smutných faktem si stojím. 25% ()

Reklama

kitano 

všechny recenze uživatele

To co pred rokmi dokazal The Dark Crystal, dokazal znovu Strings. Uzasny svet vytvoreny za pomoci babok, s nedostiznym vizualnym spracovanim a carokrasnym universom, ktoreho danosti a pravidla robia z celeho filmu a pribehu neobicajny a kuzelny zazitok. Film, ktory mi pripomenul, ze to skutocne sa neukryva na povrchu a v tvarach, ale hlboko vo vnutri. (10/10) ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Loutky, které mají svůj vlastní fantastický svět a jejichž bytí a nebytí závisí na nitích, kterými jsou navíc do určité míry vzájemně propojené i jejich životy. I naše osudy visí na pomyslných nitkách a jeden na druhém jsme více nebo méně závislí. Velmi originální forma vyprávění nepatrně přebíjí obsah, ale na druhou stranu si nemyslím, že je třeba vždy a za každou cenu hledat úplně nový námět, aby vznikl silný příběh. Hodně záleží na zpracování a „Strings“ nejsou pohádkou pro děti a rozhodně stojí za vidění - nevěřila bych, jak různorodé emoce je možné vyjádřit pouhým pohybem očních víček, když se výraz tváře loutky vůbec nemění. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Kvalitná fantasy, ktorá v sebe nesie znaky shakespearovskej tragédie, Tolkienových hrdinských eposov a taktiež aj prvky moderného sci-fi. Veľmi dobrá kombinácia. No nie len týmto mixom žánrou je dánsky snímok "Strings" zaujímavý. Výnimočný je predovšetkým svojim spracovaním. Jedná sa totiž o celovečerný bábkový film. S týmto druhom animácie v takto vysokej technickej i scénaristickej kvalite som sa ešte doteraz nestretol. Originálne, nápadité dielo, ktoré natočil v roku 2004, za podpory Dánskeho filmového inštitútu, režisér Andreas Ronnow-Klarlund. **** ()

Galerie (12)

Zajímavosti (3)

  • Anders Rønnow Klarlund chtěl vytvořit film o terorismu a reakci USA na události z 11. září. Nakonec se však rozhodl odvyprávět příběh jako pohádku, čímž získal snímek svou konečnou podobu. (Ajka1)
  • Čeští animátoři odmítli pracovat na filmu poté, co jim bylo sděleno, kolik by museli vyrobit loutek. (Ajka1)
  • Snímek je označován za světově první „zcela jednotný loutkový celovečerní film“. (Ajka1)

Reklama

Reklama