Reklama

Reklama

Flynn Carsen: Honba za Kopím osudu

(TV film)
  • USA The Librarian: Quest for the Spear (více)

Obsahy(1)

Třicetiletý vědec, “profesionální student” Flynn Carsen (Noah Wyle) získal dvaadvacet akademických titulů  a další studium mu bylo odepřeno. Tajuplný muž ho najme na volné místo knihovníka Metropolitní veřejné knihovny, kde mu svěřili sbírku legendárních historických artefaktů, mezi nimiž nechybí Svatý Grál. Krátce po jeho nástupu členové zlověstného Hadího bratrstva ukradnou část Kopí osudu, kterou římský voják Longinus bodl ukřižovaného Krista. Flynn si uvědomí, že pokud by získali ještě další dvě části artefaktu, stali by se podle legendy neporazitelnými a mohli by ovládnout a zničit celý svět. Vědec proto musí odložit brýle, vstát od stolu a pokusit se získat artefakt zpět, pokud možno celý, i se zbývajícími částmi. Jeho jediným pomocníkem je odvážná a atraktivní kolegyně Nicole Noonová (Sonya Walgerová), jeho jedinými zbraněmi jsou vědomosti, bystrá mysl a kniha psaná dosud nepřeložených jazykem. (JOJ Cinema)

(více)

Recenze (362)

nigga 

všechny recenze uživatele

Vcelku slušný televizní film, který má největší slabinu v tom, že má neuvěřitelně špatně natočenou a sestříhanou akci, vrchol byl, když přišlo na toho dědu, který máchl rukou a všichni kolem něj padali , tak mi to připomnělo závěr Bowfingera:-D, akorát, že tady to asi tak trapně zamýšleno nebylo. Ale zas Carter je mi sympatický a objeví se tam i Kelly Hu, tak těch 50% tomu dám. (Jen by takové filmy neměli být v hlavním vysílacím čase, ale třeba v ranních hodinách) ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Nemám kdovíjak v lásce parodie, tenhle dobrodružně-komediální film však navzdory nízkorozpočtovému vzhledu není až takový propadák, jak jsem očekávala. Humor je sice často poněkud křečovitý až dětinský v porovnání s eskapádami Indiany Jonese, ale celková odlehčenost spíše prospěla, ikdyž mě trochu rušily pohádkové prvky. Noah Wyle se na roli vykuleného nekňuby výborně hodil (což nebyl důvod držet mu palce), jeho partnerka byla tuctová, ovšem nevadila mi, záporáci nic moc. Za zmínku ještě stojí slaboučké efekty, směšné, leč nijak tragické s ohledem na příběh; (ne)logiku scénáře v tomto případě (zcela záměrná ptákovina) netřeba řešit:-). Komedie převážně pro děti nebo pro infantilní dospěláky, nenadchne, neurazí, koukatelný průměr. 51% ()

Reklama

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Joseph LoDuca: 1. Main Title ,2. Crystal Skull ,3. On Horses ,4. The Package ,5. Fencing ,6. Casablanca ,7. Escape From The Tomb ,8. Journey Begins ,9. Photos Of Dad ,10. Jomo's Village ,11. Chocolate ,12. Hardly Knew Him ,13. Breasts Of Sheba ,14. Ruins ,15. Honeymooners ,16. All Seeing Eye ,17. Red Dress ,18. Song Of Solomon ,19. Goodbye, Jerry ,20. Lava ,21. The Key ,22. Uncle Told Me / Drowning Pool ,23. Summoning Evil / Schooling Jerry ,24. Temple Destruction / Looking At You ,25. Lesson Learned / End Credits , ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Já to bohužel viděla v opačném pořadí a tak mi teprve po tomhle díle zapadla celá osobnost Flynna Carsena do sebe a musím říct, že začátek jeho dobrodružství byl ještě milejší. Je to docela zábavná představa, že se z nemožného kluka, co se strašně rád učí, může stát zachránce světa. Kyle MacLachlan mi přišel jako záporák vyloženě dobrý, jen mi malinko vrtalo hlavou, proč zrovna on byl knihovníkem, protože zase tak schopný nebyl. Takže závěrem je to fajn oddechovka a docela příjemný dobrodružák s velmi humorným nádechem a je docela zábava sledovat, čím vším že se to tvůrci nechali inspirovat. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Pokud máte rádi Indiana Jonese - ale s nadhledem - a dobrodružné filmy, pak vás tahle chytrá televizní věcička může jen potěšit. Věčný student je vyhozen ze školy, musí začít pracovat, ale jeho nové místo ho zavleče do džunglí, mayského chrámu, Himálají - problém je, že tenhle chlápek, co má spasit svět, je skoro totální ňouma, jen s vyčtenými znalostmi. A tak mu zachraňuje zadek mladá atraktivní bijkyně. Spousta hlášek, odkazů, mrknutí okem na znalé... ()

Galerie (8)

Zajímavosti (13)

  • Když je Flynn (Noah Wyle) doprovázen po schodech z knihovny ke svému prvnímu úkolu, strčí si knížku i s letenkami do tašky. V následujícím střihu, kdy je opět záběr na tašku, drží knížku v ruce. (Kubula333)
  • Ve scéně, kdy se Flynn (Noah Wyle) a Nicole (Sonya Walger) propadnou do podzemí k ostnům, Flynn nemá brýle. Při dopadu na zem však již brýle má. (Pepy)
  • V místnosti s létajícími šípy a kyvadly říká Nicol (Sonya Walger), že jde o waltz a musejí si cestu protančit. Jenže následná melodie, která jim k tomu hraje, je valčík "Na krásném modrém Dunaji" ("An der schönen Blauen Donau") od Johanna Strausse syna. Tyto dva rytmy nejsou zcela totožné. (Robbi)

Reklama

Reklama