Reklama

Reklama

Flynn Carsen: Honba za Kopím osudu

(TV film)
  • USA The Librarian: Quest for the Spear (více)

Obsahy(1)

Třicetiletý vědec, “profesionální student” Flynn Carsen (Noah Wyle) získal dvaadvacet akademických titulů  a další studium mu bylo odepřeno. Tajuplný muž ho najme na volné místo knihovníka Metropolitní veřejné knihovny, kde mu svěřili sbírku legendárních historických artefaktů, mezi nimiž nechybí Svatý Grál. Krátce po jeho nástupu členové zlověstného Hadího bratrstva ukradnou část Kopí osudu, kterou římský voják Longinus bodl ukřižovaného Krista. Flynn si uvědomí, že pokud by získali ještě další dvě části artefaktu, stali by se podle legendy neporazitelnými a mohli by ovládnout a zničit celý svět. Vědec proto musí odložit brýle, vstát od stolu a pokusit se získat artefakt zpět, pokud možno celý, i se zbývajícími částmi. Jeho jediným pomocníkem je odvážná a atraktivní kolegyně Nicole Noonová (Sonya Walgerová), jeho jedinými zbraněmi jsou vědomosti, bystrá mysl a kniha psaná dosud nepřeložených jazykem. (JOJ Cinema)

(více)

Recenze (362)

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Tak konečně jsem si řekla, že se podívám na celou trilogii znova, především proto že jsem nikdy neviděla první díl. A musím říct, že první díl stojí za prd. Bavilo mě to, ale přišlo mi to takové nedomrlé, bez nějakého pořádného nápadu, dramatu, dobrodrůža. Naprosto předvídatelné a docela nudné. Další díly jsem zatím znova neviděla, ale dřívě už ano a přišly mi výrazně vtipnější a promyšlenější i přestože se jasně jedná o nízkorozpočtové filmy s chabými triky. Takže ač je to vcelku neobvyklé, jednička je podle mě nejslabšém dílem.. až pak se Flynn začal rozjíždět a pořádně řádit a nebyl tím studentem, co je mu přes třicet, žije s matkou a slovo přítelkyně zná jen ze slovníku, ale hlavně že má 22 diplomů. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Lacinost je vidět na první pohled a proto se k tomuhle filmu musí přistupovat trošku s nadhledem. Flynn Carsen je takový neschopný Indiana Jones a podle toho taky vypadá scénář i zpracování. Je to hloupé a naivní, ale na zabití času je to bezvadná, bezduchá záležitost, u které si člověk parádně vypláchne hlavu. 70% ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je strasna uchylarna, v tom dobrym smyslu. Bal jsem se, aby to nebyla jen trapna parodie na Indiana Jonese, neco ve stylu parodii z Leslie Nielsenem z poslednich let, ale k tomu nastesti nedoslo. Spis nez parodie na Indiho, to je film, kterej z popularity Indiho tezi. Na to, ze se jedna o tv film jsou herci nadprumerni, hlavne Noah Wyle je skvelej. Je to jako kdyby jste si predstavily Indiho bez bice, bez kuraze a drsnejch hlasek, mozna trochu chytrejsiho, ktery sedel celej zivot ve skole a pak ho vyhodily v dzungli - tohle je Flynn Carsen. Nejak se mi nezda to zarazeni filmu tady na csfd, spis to je dobrodruzna, mysteriozni komedie nez nejaky drama, thriller atd. Rek bych, ze film se spis vytahuje tim, ze je podobnej Indiana Jonesovi, nez aby to skryval, ale rozhodne na nej nema. Triky, i kdyz nejsou nak spatny, jsou dost poznat a i hudba, i kdyz je podobna te u Indiany je taky takova horsi. To co mi brani tenhle film odsoudit je fakt, ze jsem se po celou dobu skvele bavil, sledovat noumu Flynna byla fakt sranda, navic tu je spousta super hlasek a nekolik sparodovanejch scen z jinejch filmu (napr. Kill Bill). Celkove slabsi 4*. ()

Her0.89 

všechny recenze uživatele

NO toto bylo otřesný. Jedna hvězda je pouze za stopaře v pralese :D. Tento film výrazně zaostával za Indianou. I když je oproti Indianovi o více než deset let mladší, některé vizualizace byly dokonce horší. Celkový nádech filmu také kazila pro mě velice nesympatická Sonya Walger. Scény kdy zmlátila tucet chlapů, kteří byli dvakrát tak větší jak ona, mě prostě urazily. ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Když chce někdo vypnout mozek u filmu, který se tváří jako o několik tříd horší Indiana Jones, proč ne. Ale když už i já na tom poznám, že jsou tam nesmysly, který by prostě v normálním životě nemohli fungovat, už to musí být extrémně viditelný. Některé efekty byli opravdu příšerné, ale tak, dávám 3* dalo se to vidět. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (13)

  • V místnosti s létajícími šípy a kyvadly říká Nicol (Sonya Walger), že jde o waltz a musejí si cestu protančit. Jenže následná melodie, která jim k tomu hraje, je valčík "Na krásném modrém Dunaji" ("An der schönen Blauen Donau") od Johanna Strausse syna. Tyto dva rytmy nejsou zcela totožné. (Robbi)
  • Může to být pouze nepřesný dabing, ale když Flynn (Noah Wyle) osvobozuje Nicol (Sonya Walger)z pout, říká: "Houdini, Praha, 1926". Mistr útěků Harry Houdini však absolvoval evropské turné na začátku 20. století a do USA se vrátil v roce 1904, od té doby v Evropě nikdy nebyl. Mimochodem, Houdini zemřel právě v roce 1926. (Robbi)
  • Když se Flynn (Noah Wyle) ptá Judsona (Bob Newhart), kde jsou mariňáci, odhalí Judson tetování na hrudi a dodá: "Semper fi". Jde o latinský výraz Semper fidelis (Vždy věrný), který v oné zkrácené podobě používá americká námořní pěchota. (Robbi)

Reklama

Reklama