Reklama

Reklama

Flynn Carsen: Honba za Kopím osudu

(TV film)
  • USA The Librarian: Quest for the Spear (více)

Obsahy(1)

Třicetiletý vědec, “profesionální student” Flynn Carsen (Noah Wyle) získal dvaadvacet akademických titulů  a další studium mu bylo odepřeno. Tajuplný muž ho najme na volné místo knihovníka Metropolitní veřejné knihovny, kde mu svěřili sbírku legendárních historických artefaktů, mezi nimiž nechybí Svatý Grál. Krátce po jeho nástupu členové zlověstného Hadího bratrstva ukradnou část Kopí osudu, kterou římský voják Longinus bodl ukřižovaného Krista. Flynn si uvědomí, že pokud by získali ještě další dvě části artefaktu, stali by se podle legendy neporazitelnými a mohli by ovládnout a zničit celý svět. Vědec proto musí odložit brýle, vstát od stolu a pokusit se získat artefakt zpět, pokud možno celý, i se zbývajícími částmi. Jeho jediným pomocníkem je odvážná a atraktivní kolegyně Nicole Noonová (Sonya Walgerová), jeho jedinými zbraněmi jsou vědomosti, bystrá mysl a kniha psaná dosud nepřeložených jazykem. (JOJ Cinema)

(více)

Recenze (362)

Eliott 

všechny recenze uživatele

Jako malému děcku se mi to líbilo, ale teď po opětovném shlédnutí po letech vše vypadalo neuvěřitelně odpudivě. Efekty jsou takřka na 0, souboje nepromyšlené a umělé. Dále ženská představitelka je nesympatická mužatka a tak jediné co ve filmu šlape, je ucházející příběh. Za to a mé pocity v minulosti zůstávám shovívavý.. Slabších 50% ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Tak takovouhle bejkárnu už jsem dlouho neviděl. Stupidní a neoriginální maximální možnou měrou (čekal jsem, že to asi nebude moc inteligentní, ale tohle už je na hranici absolutní demence), okatě parazitující na jednom slavném archeologovi a Kill Bill Vol. 1 (viz závěr). Kdybych nebyl na ty "indianajonesovské" filmy tak vysazený, asi bych musel dát ještě mnohem míň... 40 % ()

Reklama

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv je to jen pouhá variace na Indiho, mě vážně bavila. A dost. Film má svižné a rychlé tempo, příjemný děj a spoustu skvělých vtipů. Zatímco Indiana Jones je klasika teď, za pár let bude klasika toto. Mix dobrodružství a komedie velmi dobře funguje, Noah Wyle je dobrý herec, Flynn Carsen moje oblíbená dobrodružná série a dobrá oddechovka což dokazuje i dvojka a bohužel nakonec i trojka. ()

Her0.89 

všechny recenze uživatele

NO toto bylo otřesný. Jedna hvězda je pouze za stopaře v pralese :D. Tento film výrazně zaostával za Indianou. I když je oproti Indianovi o více než deset let mladší, některé vizualizace byly dokonce horší. Celkový nádech filmu také kazila pro mě velice nesympatická Sonya Walger. Scény kdy zmlátila tucet chlapů, kteří byli dvakrát tak větší jak ona, mě prostě urazily. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

O vykrádání Indiany Jonese opravdu nemůže být řeč, Flynn Carsen je vcelku roztomilá parodie na tytéž příběhy, jež si vzali do parády i pánové Spielberg a Lucas. Podle mého jí ale velice uškodil dabing, jehož tvůrci snad ani nepochopili, oč jde, a pojali české znění ve smrtelně vážném duchu. Ne, není to nic proti dabérům samotným (snad jen proti nepříjemné Regině Řandové, Vladislav Beneš je velmi vhodný), ale spíše proti člověku, který odflákl jejich režii, a proti kvalitě zvuku rovnající se nule (kromě hlasů a hudby není slyšet takřka nic). Věřím, že v původním znění s titulky by se mi film líbil ještě více. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (13)

  • V místnosti s létajícími šípy a kyvadly říká Nicol (Sonya Walger), že jde o waltz a musejí si cestu protančit. Jenže následná melodie, která jim k tomu hraje, je valčík "Na krásném modrém Dunaji" ("An der schönen Blauen Donau") od Johanna Strausse syna. Tyto dva rytmy nejsou zcela totožné. (Robbi)
  • Když je Flynn (Noah Wyle) doprovázen po schodech z knihovny ke svému prvnímu úkolu, strčí si knížku i s letenkami do tašky. V následujícím střihu, kdy je opět záběr na tašku, drží knížku v ruce. (Kubula333)
  • Když Flynna (Noah Wyle) a Nicol (Sonya Walger) zajme domorodý kmen, vede Flynn s náčelníkem rozhovor v portugalštině, který není přeložen. Náčelník se ho ptá, co ho přivádí do jeho džungle. Flynn mu odpovídá, že přišli pro kopí z knihovny. Náčelník ho vyzve, ať ho tedy hledá. (Robbi)

Reklama

Reklama