Reklama

Reklama

Flynn Carsen: Honba za Kopím osudu

(TV film)
  • USA The Librarian: Quest for the Spear (více)

Obsahy(1)

Třicetiletý vědec, “profesionální student” Flynn Carsen (Noah Wyle) získal dvaadvacet akademických titulů  a další studium mu bylo odepřeno. Tajuplný muž ho najme na volné místo knihovníka Metropolitní veřejné knihovny, kde mu svěřili sbírku legendárních historických artefaktů, mezi nimiž nechybí Svatý Grál. Krátce po jeho nástupu členové zlověstného Hadího bratrstva ukradnou část Kopí osudu, kterou římský voják Longinus bodl ukřižovaného Krista. Flynn si uvědomí, že pokud by získali ještě další dvě části artefaktu, stali by se podle legendy neporazitelnými a mohli by ovládnout a zničit celý svět. Vědec proto musí odložit brýle, vstát od stolu a pokusit se získat artefakt zpět, pokud možno celý, i se zbývajícími částmi. Jeho jediným pomocníkem je odvážná a atraktivní kolegyně Nicole Noonová (Sonya Walgerová), jeho jedinými zbraněmi jsou vědomosti, bystrá mysl a kniha psaná dosud nepřeložených jazykem. (JOJ Cinema)

(více)

Recenze (362)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Když chcete něco schovat, nechte to všem na očích." Nejsem věčně studující moula s 22 tituly, ale kdyby se o mě chtěly poprat hodná Nicole se zlou Lanou, tak bych asi taky rozluštil ptačí řeč, ochutnal thorazine s vanilkovou příchutí a odhalil slabost Mayů pro waltz. A nakonec by mi asi bylo jedno, která z holek by mě vyhrála. Za mě tentokrát zvítězila zábava, i když trapnost a naivita od ní nikdy nebyly tak daleko, aby se daly přehlédnout. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

O vykrádání Indiany Jonese opravdu nemůže být řeč, Flynn Carsen je vcelku roztomilá parodie na tytéž příběhy, jež si vzali do parády i pánové Spielberg a Lucas. Podle mého jí ale velice uškodil dabing, jehož tvůrci snad ani nepochopili, oč jde, a pojali české znění ve smrtelně vážném duchu. Ne, není to nic proti dabérům samotným (snad jen proti nepříjemné Regině Řandové, Vladislav Beneš je velmi vhodný), ale spíše proti člověku, který odflákl jejich režii, a proti kvalitě zvuku rovnající se nule (kromě hlasů a hudby není slyšet takřka nic). Věřím, že v původním znění s titulky by se mi film líbil ještě více. ()

Reklama

DruidKarel 

všechny recenze uživatele

651. hodnocený film: Sám o sobě by to vůbec nebyl špatný film, jenomže bídné vizuální efekty a žádná hudba, která je stěžejním prvkem moderního filmu, to je prostě chyba. Herci by sami o sobě nemuseli být špatní, ale jsou dosti nevýrazní a není ani možnost, aby se trochu rozehráli. 3* bude možná nedhodnocených, ale jako labší průměr by se to rozhodně dalo označit. 3* ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Ocenění: Academy of Science Fiction, Fantasy & Horror Films - Saturn ´05 (USA): Nominace na ceny pro nejlepšího herce v televizním filmu (Noah Wyle), pro nejlepšího herce ve vedlejší roli v televizním filmu (Kyle MacLachlan), pro nejlepší herečku ve vedlejší roli v televizním filmu (Sonya Walger) a za nejlepší televizní film. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Pokud máte rádi Indiana Jonese - ale s nadhledem - a dobrodružné filmy, pak vás tahle chytrá televizní věcička může jen potěšit. Věčný student je vyhozen ze školy, musí začít pracovat, ale jeho nové místo ho zavleče do džunglí, mayského chrámu, Himálají - problém je, že tenhle chlápek, co má spasit svět, je skoro totální ňouma, jen s vyčtenými znalostmi. A tak mu zachraňuje zadek mladá atraktivní bijkyně. Spousta hlášek, odkazů, mrknutí okem na znalé... ()

Galerie (8)

Zajímavosti (13)

  • Když Flynna (Noah Wyle) a Nicol (Sonya Walger) zajme domorodý kmen, vede Flynn s náčelníkem rozhovor v portugalštině, který není přeložen. Náčelník se ho ptá, co ho přivádí do jeho džungle. Flynn mu odpovídá, že přišli pro kopí z knihovny. Náčelník ho vyzve, ať ho tedy hledá. (Robbi)
  • Může to být pouze nepřesný dabing, ale když Flynn (Noah Wyle) osvobozuje Nicol (Sonya Walger)z pout, říká: "Houdini, Praha, 1926". Mistr útěků Harry Houdini však absolvoval evropské turné na začátku 20. století a do USA se vrátil v roce 1904, od té doby v Evropě nikdy nebyl. Mimochodem, Houdini zemřel právě v roce 1926. (Robbi)
  • Když se Flynn (Noah Wyle) ptá Judsona (Bob Newhart), kde jsou mariňáci, odhalí Judson tetování na hrudi a dodá: "Semper fi". Jde o latinský výraz Semper fidelis (Vždy věrný), který v oné zkrácené podobě používá americká námořní pěchota. (Robbi)

Reklama

Reklama