Reklama

Reklama

Flynn Carsen: Honba za Kopím osudu

(TV film)
  • USA The Librarian: Quest for the Spear (více)

Obsahy(1)

Třicetiletý vědec, “profesionální student” Flynn Carsen (Noah Wyle) získal dvaadvacet akademických titulů  a další studium mu bylo odepřeno. Tajuplný muž ho najme na volné místo knihovníka Metropolitní veřejné knihovny, kde mu svěřili sbírku legendárních historických artefaktů, mezi nimiž nechybí Svatý Grál. Krátce po jeho nástupu členové zlověstného Hadího bratrstva ukradnou část Kopí osudu, kterou římský voják Longinus bodl ukřižovaného Krista. Flynn si uvědomí, že pokud by získali ještě další dvě části artefaktu, stali by se podle legendy neporazitelnými a mohli by ovládnout a zničit celý svět. Vědec proto musí odložit brýle, vstát od stolu a pokusit se získat artefakt zpět, pokud možno celý, i se zbývajícími částmi. Jeho jediným pomocníkem je odvážná a atraktivní kolegyně Nicole Noonová (Sonya Walgerová), jeho jedinými zbraněmi jsou vědomosti, bystrá mysl a kniha psaná dosud nepřeložených jazykem. (JOJ Cinema)

(více)

Recenze (362)

Colonist 

všechny recenze uživatele

Při sledování filmu se mi hlavou honilo jediné slovo: "laciné". Všechno je zde neuvěřitelně laciné, a to dokonce i na televizní film. Ať už jde o špatné počítačové efekty, hloupý scénář s vražednými dialogy nebo o nic moc herce (taková Sonya Walger zde byla vyloženě rušivým elementem, a to ji mám jako Penny v LOST docela rád). I za málo peněz jde natočit povedená věc, jenže zde to bohužel neplatí. Mít film větší rozpočet a lepšího scénáristu, jistě se poměrně slibná zápletka dala zpracovat mnohem lépe...S ohledem na to, že jsou následující pokračování ještě horší, dávám slabé, velmi slabé tři hvězdičky. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Zdá sa, že tento film sa snaží byť filmom v štýle Indiana Jonesa, a hoci v niektorých smeroch funguje, herecké výkony sú také zlé, že na konci som bol otrávený. Nie sú to však len herecké výkony, ale aj premisa sa mi zdá byť trochu slabá. Indiana Jones bol univerzitný profesor, ktorý je zhodou okolností dobrodruhom na čiastočný úväzok, zatiaľ čo Flynn je večný študent, ktorého vyhodia z univerzity, aby sa mohol učiť zo skutočného života, a nakoniec je zamestnaný v tajomnej knižnici, ktorej zbiera mýtické artefakty. Pozícia knihovníka mi nijako nesedela. 4/10 ()

Reklama

blackrain 

všechny recenze uživatele

Legenda praví, že jeden z vojáků probodl kopím bok Ježíše Krista. Bylo to Kopí osudu, někdy se mu také říká Longinovo kopí.. Ten, kdo je vlastníkem kopí a je srozuměn s jeho mocí, má ve svých rukou osud tohoto světa k jeho dobru či zlu. Poslední oficiálním držitelem kopí byl Adolf Hitler. Údajně se mělo nějaký čas nacházet i v Čechách, neboť Karel IV. se rád nechával obklopovat svatými relikviemi, ale dost bylo legend a historie. Na tenhle film jsem koukala jen ze zvědavosti. Název byl velmi lákavý, ale to bylo všechno. Čekala jsem, že to bude něco mezi Mumií, Lovci pokladů a Indiana Jonesem, prostě pořádná jízda a akce s napínavými momenty. Těch jsem se skutečně nedočkala. Téma nabízelo mnohem, mnohem víc. Knihovna byla impozantní, hlavně ta její skrytá část. ()

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Vrcholně směšná, hloupě naivní a rádoby dobrodružná záležitost, vedle které si třeba taková Sahara nebo Lara Croft rozhodně nemusí připadat méněcenně. A když už se nějakou tou náhodou vynoří nějaký ten dobrý vtípek, tak je hned v další scéně vykompenzován trapnými digitálními triky, které spíše připomínají lacinou počítačovou hru. Takže nechám Flynna ať se honí za čím chce a já to příště zkusím radši někde jinde. 30% ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Zábavka, ktorá sa hrá na Indyho a vôbec sa za to nehanbí. Napriek tomu, že televíznosť cítiť z výpravy aj scenára, triky sú slušné. Je to vtipné, dobrodružné a uletené - ja som sa bavil. Lepšie ako seriál RELIC HUNTER, no kinovým "vykrádačkám" (SAHARA, LOVCI POKLADOV) sa nevyrovná. Čím menej čakáte, tým viac dostanete... ()

Galerie (8)

Zajímavosti (13)

  • Nicol (Sonya Walger) a Flynn (Noah Wyle) jen tak tak zdolají visutý most, který se za nimi zřítí. Nicol předtím říká, že je to jediná cesta. Jak se tedy přes tuto překážku dostalo Hadí bratrstvo, které je s odstupem pronásleduje? (Robbi)
  • Flynn Carsen se snaží svést na úspěchu Indiana Jonese. Čeští distributoři mu pomohli i tím, že změnili font názvu filmu. Tvůrci Indyho by je pravděpodobně mohli s úspěchem žalovat. (Pumiiix)

Reklama

Reklama