Reklama

Reklama

Mladá včela jménem Barry se nechce bezmyšlenkovitě zapojit do pracovního procesu. Když vylétne z úlu a rozhlédne se po světě, zamiluje se do sympatické květinářky Vanessy. S její pomocí zažaluje u soudu lidské firmy za vykořisťování, ale po vyhraném procesu musí napravit důsledky obousečného vítězství. (HBO Europe)

Videa (5)

Trailer 5

Recenze (353)

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

jedna hvězdička za pěkné poselství, které ukazuje důležitost včel pro lidi a Barryho tenisky.. :-)) a zbylé tři hvězdy za neotřelý, někdy originální způsob, jak ukázat dětem fungující úl a taky boj včel o rovnoprávnost. Docela dobře jsem se bavil, nebylo to až tak blbé, jak jsem čekal a viděl jsem to v originále. Průměrné 4 ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Dost mně překvapilo to nízké hodnocení. Na rozdíl od jiných animáků Pan Včelka jasně ukazuje dětem význam včel. Mohou se snadno přesvědčit, že bez jejich ,,otrocké'' dřiny by svět rychle skončil... Ano bez hmyzu by naše Země počala rychle strádat. Samozřejmě je film plný i milého humoru. Už jen zpracování úlu a výlet ,,pilových machrů'' byl k popukání. I jízda s komárem na čelním skle auta:-). Vidět to ve 3D mohl to být o třídu vyšší zážitek ! Tohle byl solidní průměr. Tři žihadla. * * * ()

Reklama

Ridick 

všechny recenze uživatele

pan vcielka je diskutabilny animak...dejom nijako obzvlast nevycnieva, obsahuje plno klise a ziadnu vynimocnu animaciu...no na druhej strane je velmi naucny (ako aj einstainov vyrok: " den kedy zomrie posledna vcela, zahynie aj ludstvo"), a aj vtipny aj ked nie tak ako pixarovky...no co uz mam robit v tejto dobe presytenej animakov? musim dat 4*, lebo predsa len trosku vycnieva..:) ()

duklak2 

všechny recenze uživatele

Tohle je jeden z těch lepších animáků. Představte si včelku, která právě dostudovala. 3 dny chodil na Základní školu, další 3 dny na střední a pak za tři dny stihl i odpromovat. A včelí zákon zní, že až se dostuduje, tak se jde pracovat do továrny, kde se míchá med. Jenže tenhle Pan Včelka je jiný než ostatní. Bohužel se to nelíbí jeho rodičům, kteří po něm pořád chtějí, ať už jde konečně pracovat. A ještě mu říkají, že si má najít nevěstu, ale musí to být včela, hlavně ne vosa! Pan Včelka se nám zamiluje do jedné lidské květinářky, se kterou spolu prožívají jedno veliké dobrodružství, ale o tom více ve filmu, nerad bych vás připravil o překvapení.....Film se mi velice líbil. Dosahuje skoro kvalit Ratatouille, i když tam je ta animace přece jen o chloupek lepší. Tady mě zaujal příběh, který je podle mého názoru velmi dobře postaven. Dabing Petra Rychlého je příjemný a dokazuje o tomto herci, že se má spíše živit dabováním, než herectvím. Celkově snímek hodnotím lepšími 4 hvězdičkami. ()

Legas 

všechny recenze uživatele

Šel jsem na přednášku o Nepálu, nevlezl jsem se do místnosti, tak jsem skončil na Panu Včelkovi - jednoduché to moralitce o tom, že včely (respektive jejich "práce") jsou pro přírodu velice důležité. A kdybyste to nevěděli, tak včela když dá někomu žihadlo, tak hned neumře. Může jít na kapačku a místo žihadla si dát pidi-mečík na napichování jednohubek. Na jednu stranu se tedy film snaží děti poučit, na druhou stranu jim blbne hlavy. Pro dospělé je Pan Včelka poměrně nudný, nebýt několika vtípků mimo hlavní plán akce, asi bych se ani příliš nezasmál (narozdíl od filmů od Pixarů). Ale celkově bych film bral za ještě poměrně vkusnou zábavu. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (14)

  • Ve scéně, kdy Barry stíhá auto, jedoucí na včelí farmu, má co dělat, aby vůz dohonil. Když však poté letí letadlem, jeho přátelé z úlu jej bez problémů stíhají. (Terva)
  • Když včela zabodne žihadlo do těla savců nebo ptáků, už ho nedokáže vytáhnout a umírá, do těla hmyzu ovšem bodá bez následků. (Siriuss)
  • Poté, co včelka Barry Benson promuje na vysoké škole, sedí na lodičce uprostřed bazénu s medem a rodiče mu řeknou, že nemá žádný život. Tato scéná má být poctou filmu Absolvent. (HappySmile)

Související novinky

Zlaté glóby vyhlášeny, ale nepředány

Zlaté glóby vyhlášeny, ale nepředány

14.01.2008

Jak již bylo řečeno, oficiální ceremoniál předávání Zlatých glóbů byl zrušen poté, co se ho rozhodli bojkovat i samotní herci, aby tak podpořili již několik týdnů se táhnoucí protestní stávku… (více)

Nominace na Zlaté globy

Nominace na Zlaté globy

13.12.2007

Ve čtvrtek 13.12.2007 ráno byly vyhlášeny nominace na Zlaté globy. Zatímco porotu, která rozhoduje o udělování Oscarů, tvoří filmoví tvůrci, Zlaté globy udělují novináři. Mezi nominacemi na letošní… (více)

Reklama

Reklama