Reklama

Reklama

Mladá včela jménem Barry se nechce bezmyšlenkovitě zapojit do pracovního procesu. Když vylétne z úlu a rozhlédne se po světě, zamiluje se do sympatické květinářky Vanessy. S její pomocí zažaluje u soudu lidské firmy za vykořisťování, ale po vyhraném procesu musí napravit důsledky obousečného vítězství. (HBO Europe)

Videa (5)

Trailer 3

Recenze (353)

Kryton 

všechny recenze uživatele

Po delší době příjemně zábavný (hlavně pro dospělé) oddechový animák. Animace v celku ušla a příběh je dosti jednoduchý. Není to prostě PIXARovka ;-) . To vynahrazuje množství hlášek a situačních gagů. Začatek filmu je našlapaný jak má a zrovna , když to má gradovat dostane film jeden , ale za to pořadný kopanec do břicha. Soudnický tah nebyl štastnou volbou a vsuvkou. Jedna se pak o jediné hluché místo . O to daleko větší! Myslím , že tvurcum to taky došlo a tak dusledek tohoto soudu je katastrofální i pro svět ve filmu. Když se odmyslí toto , tak opravdu máte pred sebou sprš hlášek a scén , které Seinfeld a tvurci opravdu směrovali na dospělé. Př. u včelí verze Larryho Kinga popisu náš hrdina , že ve světě lidí má svuj protějšek. Dětem smysl unikne. Rozhodně tomu dávám **** , protože pohledem dospělého je to ryze hláškový animák. Příběhem a animací se nerovná PIXARu, ale Seinfeld je prostě KOMIK. ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Príjemné prekvapenie. Skrz naskrz priemerný dej prešpikovaný jemným moralizovaním ale aj aj hromadou bláznivých nápadov a inteligentného nevieravého humoru, čo v konkurencii súčasných animákov povyšuje Pána Včielku na nezabudnuteľný zážitok, ktorému nijak neškodí ani neobyčajne obyčajná animácia, či český dabing. Nielen Pixar to s animákmi vie. ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Malinko překvapivě musím konstatovat, že se jednalo o celkem solidní animák. Pár vtípků padlo na úrodnou půdu. Nejmileji mě překvapil příběh, který byl vážně pěkný. Snímek nabízí a zakládá svůj humor především na hledání rozdílů a paralel mezi včelím společenstvím a světem lidí. Trošku tomu možná chybí pořádná zápletka, ale to nechť vezme čert. Poselství si snímek nese. Děj má spád. A vůbec, celkově se jedná o snímek, který zřejmě ocení malí i velcí. Za mě tedy dobré. Dokonce i ten ošklivý ksichtík Renée Zellweger zde vypadal k světu. Člověk by ji tady ani nepoznal. Viděno v rámci Filmové výzvy. Film jsem dostal od uživatelky tatanapope. ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Pana Včelku jsem viděla hned několikrát a dost se mi líbil. Zajímavý nápad - mluvící včelky si žijí svůj produktivní život a shodou okolností se jedna dostane do světa lidí a spřátelí se s květinářkou - přichází tak na kloub celému procesu, který obnáší výrobu medu apod..Soud byl hodně zajímavý a nápaditý. Pravda, že animace mohla být lepší, ale mě to stačilo. Rozhodně lepší než Kung fu panda nebo Astro boy a jiné... ()

spaceboyCZ 

všechny recenze uživatele

Tak tohle se s Ratatouillem neda srovnavat. Zatimco ten je skvostem jak po strance pribehove, tak take vtipne, Pan Vcelka mu nesaha ani po paty. Branice zustava az na dva svetle momenty v klidu od pocatku do konce, misty je film az prilis utahany, ukecany a nudny. A navic, kdyz uz i muj desetilety bracha v pulce filmu rekne, ze chce z kina odejit, tak to uz je co rict... ()

Galerie (43)

Zajímavosti (14)

  • Zatímco v běžném animáku se vyskytuje v průměru kolem třiceti mluvených rolí, v Panu Včelkovi jich napočítáte pětasedmdesát. (Siriuss)
  • Medveď, ktorý sa objaví na súde, je až na farbu srsti totožný s medveďom z filmu Za plotom (2006). (ČSFD)
  • Známy spevák Sting si vo filme strihol cameo, keď hral samého seba. (ČSFD)

Související novinky

Zlaté glóby vyhlášeny, ale nepředány

Zlaté glóby vyhlášeny, ale nepředány

14.01.2008

Jak již bylo řečeno, oficiální ceremoniál předávání Zlatých glóbů byl zrušen poté, co se ho rozhodli bojkovat i samotní herci, aby tak podpořili již několik týdnů se táhnoucí protestní stávku… (více)

Nominace na Zlaté globy

Nominace na Zlaté globy

13.12.2007

Ve čtvrtek 13.12.2007 ráno byly vyhlášeny nominace na Zlaté globy. Zatímco porotu, která rozhoduje o udělování Oscarů, tvoří filmoví tvůrci, Zlaté globy udělují novináři. Mezi nominacemi na letošní… (více)

Reklama

Reklama