Reklama

Reklama

Mladá včela jménem Barry se nechce bezmyšlenkovitě zapojit do pracovního procesu. Když vylétne z úlu a rozhlédne se po světě, zamiluje se do sympatické květinářky Vanessy. S její pomocí zažaluje u soudu lidské firmy za vykořisťování, ale po vyhraném procesu musí napravit důsledky obousečného vítězství. (HBO Europe)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (353)

spaceboyCZ 

všechny recenze uživatele

Tak tohle se s Ratatouillem neda srovnavat. Zatimco ten je skvostem jak po strance pribehove, tak take vtipne, Pan Vcelka mu nesaha ani po paty. Branice zustava az na dva svetle momenty v klidu od pocatku do konce, misty je film az prilis utahany, ukecany a nudny. A navic, kdyz uz i muj desetilety bracha v pulce filmu rekne, ze chce z kina odejit, tak to uz je co rict... ()

Vědma 

všechny recenze uživatele

Sem tam se vtípek poved a vzhledem k tomu, že Nova měla včelí nedělní odpoledne a předchozí Cena medu (starší český film, totálně zprasený) byla ještě větší nuda, i když jsem to naštěstí neviděla celé, tak tohle ještě šlo. Ale v rámci animáků horší průměr. Malé děti by to mohlo dost poznamenat, kdyby tomu snad věřily. :-) ()

Reklama

Lateef 

všechny recenze uživatele

Velice pestré. Technicky parádní, na systematice a funkci žlutočernoprdelníků v úle se tvůrci vyřádili, kamerové oblety či průlety musí strhnout a vůbec v celém filmu je spousta drobných dobrých nápadů. Animačně poutavé, za to příběh vesměs pajdá o hůlce kdesi v pozadí. Dříve než stačíme trochu probrat vztah Barryho a Vanessy, začneme cestovat po soudech plných moralizujících řečí, lokace se střídají frekvencí mávajících včelích křídel, v jednu chvíli jsme v květinářství a náhle sedíme v porouchaném letadle. Takové přesuny dělají s filmem pěknou neplechu a tříští ho na šestiúhelníkové kousíčky. Jinak fórky jsou usměvavé, fungují nenuceně a povětšinou vtipně. A na rozdíl od imfa si nemyslím, že tomu Petr Rychlý nějak ublížil. 70% 150 miliónů dolarů(rozpočet)/287 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Pár dobrých nápadů, ale hlavní hrdinové mi moc sympatičtí nebyli. Když připočítám hrozný konec a neustálé poukazování na souvislosti s diskriminací všech možných skupin, srovná se to na 2*. Místo aby se děti něco přiučili, dozví se hromadu hloupostí, kterými jsou Američani krmeni více než zmiňovaným medem. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Včela vždycky v čele............ Ke zrodu Pana Včelky došlo náhodou, během přátelské večeře Jerryho Seinfelda se zakladatelem Studia DreamWorks Stevenem Spielbergem, na níž Seinfeld plácnul, že by rád natočil film o včelách. "Vždycky mi přišlo úžasné, že obyčejní brouci dokážou vyrábět tak úžasnou věc, jakou je med," říká Seinfeld. "Nikdy mě ale nenapadlo, že si se Stevenem a Jeffreym Katzenbergem (spoluvlastník DreamWorks) tak rychle plácneme ve chvíli, kdy jim dám pouhý název bez příběhu." Když si uvědomil, že lidstvo parazituje na včelí práci, měl hotovou kostru, na kterou už prý snadno nabaloval jednotlivé situace a gagy, jimiž se Pan Včelka přímo hemží. Ostatně ho stvořil talentovaný komik. Zdá se, že Mája dostala skvělého bratříčka. Scénář : Spike Feresten, Barry Marder, Andy Robin a Jerry Seinfeld. Hudba : Rupert Gregson-Williams. LOGICKÁ CHYBA - Když Barry stíhá auto, jedoucí na včelí farmu, má co dělat aby to auto dohonil. Když Barry letí v letadle zpět do NY, tak mu přiletí na pomoc jeho kamarádi z úlu. Letadlo letí rychleji než auto, tak jak to, že auto tak tak nedohoní a letadlo ano? CITÁT - Páni, tolik bzučení kvůli pár dnům učení. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (14)

  • Medveď, ktorý sa objaví na súde, je až na farbu srsti totožný s medveďom z filmu Za plotom (2006). (ČSFD)
  • Zatímco v běžném animáku se vyskytuje v průměru kolem třiceti mluvených rolí, v Panu Včelkovi jich napočítáte pětasedmdesát. (Siriuss)
  • Jerry Seinfeld řekl, že jeho postava Barry B. Benson je pojmenovaná podle sitkomu Benson, kde tehdy získal jednu ze svých prvních TV rolí. (HappySmile)

Související novinky

Zlaté glóby vyhlášeny, ale nepředány

Zlaté glóby vyhlášeny, ale nepředány

14.01.2008

Jak již bylo řečeno, oficiální ceremoniál předávání Zlatých glóbů byl zrušen poté, co se ho rozhodli bojkovat i samotní herci, aby tak podpořili již několik týdnů se táhnoucí protestní stávku… (více)

Nominace na Zlaté globy

Nominace na Zlaté globy

13.12.2007

Ve čtvrtek 13.12.2007 ráno byly vyhlášeny nominace na Zlaté globy. Zatímco porotu, která rozhoduje o udělování Oscarů, tvoří filmoví tvůrci, Zlaté globy udělují novináři. Mezi nominacemi na letošní… (více)

Reklama

Reklama