Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Slavný „tříhvězdičkový” generál Eugene Irwin, jenž během své dlouholeté vojenské kariéry proslul jako vynikající vojenský taktik, byl odsouzen za čin, který ve skutečnosti nespáchal. Svůj trest si musí odpykat v pečlivě střežené vojenské věznici spravované nemilosrdným plukovníkem Winterem. Jeho drsné metody zavinily smrt již řady vězňů, ostatní žijí v každodenním a neustálém strachu. Irwin se brzy stává nepohodlným, protože se nehodlá smířit s Winterovým způsobem vedení věznice. Ačkoliv tomu nikdo nevěří, právě on se postaví do čela vězňů, odhodlaných vzdorovat ozbrojené přesile jen s holýma rukama… Vězeňské psychologické drama z trestaneckého prostředí natočil režisér Rod Lurie, který působivě rozehrává partii mezi dvěma povahově odlišnými muži a zároveň předkládá úvahu na téma zneužití moci. Generála Irwina si zahrál populární hollywoodský herec Robert Redford (Captain America: Návrat prvního Avengera, Brubaker, Zaříkávač koní, Jeremiah Johnson). V rolích jeho partnerů a protihráčů vystupují James Gandolfini (Rodina Sopranů, 8 MM), Delroy Lindo (60 sekund, Pravidla moštárny), Robin Wright Pennová (Wonder Woman, Blade Runner 2049) a Mark Ruffalo (Zodiac, Avengers). (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (298)

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Je pravdou, že se dalo ze snímku vykřesat více. Mít na place Redforda a v ruce scénář o charismatickém důstojníkovi, který si podmaní půlku krimu, a neudělat z toho film století, hned za proklamovaným Šošenkem, to chce nervy z ocele. A to jistý Rod Lurie asi setsakramenstky má. Navíc měl k dispozici Toma Waitse, ale že to má vejce, se prokázat nepodařilo. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Výstavba tohoto těžce vlastenetckého dramatu ničím nepřekvapuje. Přes počáteční seznámení s prostředím a místními pravidly až k finále, zužitkovávajícímu všechny dříve předvedené finty. Redford pateticko-generálsko-otcovskou roli obohacuje jen nepatrně, mnohem zajímavější je sledovat velmi umírněného a přesto děsbudícího Gandolfiniho. Co však filmu skutečně ubližuje a tudíž i ubírá body je finále, které se příliš podřizuje předem nalajnovanému válečnému vyústění. Na úkor logiky, přirozeně. Máte-li rádi vězeňská dramata a plápolající americkou vlajku na pozadí, zkuste to. Jinak není oč stát. 60% Zajímavé komentáře: Tsunami_X,ScreamJay, Torrance, silent cut ()

Reklama

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Jerry Goldsmith: 1. The Castle ,2. Irwin Arrives ,3. The Rock Pile ,4. Get Behind The Mule ,5. Let's Go Ladies ,6. Full Alert ,7. Military Justice ,8. The Count Down ,9. Hold Them ,10. Taking Command ,11. The Flag ,12. September 11, 2001 - Theme From The Last Castle ,13. Chiseled In Stone,, ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Tak čo by ste priali riaditeľovi väznice, ktorý nie je schopný zachovať poriadok vo svojom teréne ani s vojenskou technikou a šachovú partiu s jedným bývalým generálom prehráva po troch predvídateľných ťahoch. Ono to zájde tak ďaleko, že celý tretí akt smele konkuruje v tej dobe populárnejšiemu Black Hawk Down. Redford a Gandolfini, ako aj Ruffalo sú obsadení absolútne presne a bez nich by to bolo o triedu slabšie. Len mi tu neviem prečo chýbal Barry Pepper, pričom jeden z riaditeľových poskokov sa naňho výrazne podobal. Robin Wright tu má asi najkratší pobyt na plátne v kariére. ()

Figu 

všechny recenze uživatele

No... Myslím si, takovej klasickej filmek pro Ellmariachiho. Musím mu to doporučit :) Z mýho pohledu - dlouhý, Redford slabej jak čaj a chvílema opravdu směšnej! Na to jak silně a dojemně to má vypadat, je to opravdu komickej kousek! I když hudbě jako z Ramba se vytknout nic nedá! Nicméně na nečekanej a neplánovanej film, je to krásný a milý překvapení a koukat se na to není úplně nejhorší. 60% ()

Galerie (65)

Zajímavosti (8)

  • Mark Ruffalo (Yates) odmítl pro bojovou scénu ve vrtulníku kaskadéra a odehrál ji sám. (Karlos80)
  • Věznice, ve které se film odehrává, je Tennessee State Prison. Je to tatáž věznice, kde se natáčela Zelená míle (1999). (Cetnik_42)

Související novinky

Strašáci nanovo

Strašáci nanovo

24.04.2009

James „Cyclops“ Marsden se vyřádil v několika komediích (a v každé předvedl, že má pro tenhle žánr opravdu talent), ale teď zkusí něco drsnějšího. Nejdřív jej uvidíme v hororu Richarda Kellyho The… (více)

Reklama

Reklama