Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Snímek Zloba – Královna černé magie vypráví dosud nezpracovaný příběh legendární zlé královny z klasického snímku společnosti Disney Šípková Růženka z roku 1959, a seznamuje diváky s její zradou, která nakonec způsobila, že se její kdysi čisté srdce proměnilo v kámen. Královna Zloba, hnaná touhou po pomstě a urputnou snahou udržet si trůn, uvrhne na novorozenou dcerku lidského krále, Auroru, krutou kletbu. Jak princezna roste, ocitá se přímo v samém středu narůstajícího konfliktu mezi lesním královstvím, které si zamilovala, a lidským královstvím, ze kterého pochází. Zloba si uvědomuje, že princezna může být klíčem k míru mezi oběma říšemi a je tak nucena k nemilosrdným činům, které oba světy navždy změní. (Falcon)

(více)

Videa (33)

Trailer 5

Recenze (1 132)

Aknah 

všechny recenze uživatele

Film, který dal příběhu o ,,Růžence" nový rozměr. Skvělý nápad se základem děje, přes konečně udaný důvod pro kletbu (tady fakt byl) a zároveň symbolika tohoto zakletí. Nádherné efekty a vůbec vizuální pojetí bylo prostě dechberoucí. Koho něžnějšího na roli Aurory najít než Elle Fanning :) A že i zlá víla MÁ srdce a zároveň zlo je představováno vlastně králem je velmi příjemná změna a neokoukaná varianta. Režisér má pevně v ruce všechny aspekty filmu, ať už jde o stvoření temného lesa, radostné chvilky nebo akční scénu na konci. Doplnila to úžasná hudba a musim říct, že tady pro mě byla Angelina opravdu krásná. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

„Keď vinou zrady a smútku srdce zatvrdne a naplní sa pomstou, príde niekto, kto ho opäť roztopí a vyčarí úsmev na tvári. To najkrajšie je však, že je to niekto, od ktorého by sa to dalo čakať najmenej.“ Po dlhej dobe čarokrásna fantasy rozprávka a konečne po dlhom čase niečo z tohto žánru, čo si budem môcť pozrieť aj s mojimi deťmi (tak, že pochopia aj dej). V tomto smere snímok po všetkých stránkach predčil všetky moje očakávania. Sú tu lietajúce roztomilé víly, prapodivné milučké tvory a hlavne omamne nádherná, okrídlená a rohatá Angelina, ktorej táto postava veľmi pristala a zo všetkých jej filmov sa mi tu páčila najviac. Snáď ani nepoznám iný snímok, kde by spomalené zábery (lietajúca Angelina) vyvolali tak hlboký estetický efekt. Vizuálna stránka je skrátka niečo nádherné. Príbeh je ľahučký, oddychový, evokujúci predstavu starej známej rozprávočky o Šípkovej Rúženke. Nechýbajú v ňom silné miesta ani miesta humorné, všetko dohromady tvorí dielo, ktorého pointa na záver pohladí na duši. Odporúčam hlavne rodičom s deťmi, keď prší a nedá sa ísť von, nie je nič lepšie ako táto fantasy nádhera. ()

Reklama

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Vidíte? Příběh není takový, jak vám vyprávěli.“ Jestli něco opravdu nepotřebuju, tak to, aby (mi) Disney prznil klasické pohádky. Ale pěkně popořádku. Od filmu jsem nečekal absolutně nic a přemýšlel nad tím, jak moc asi budu u sledování předělávky trpět. No, teď už vím, že dost. Uchopení Šípkové Růženky mi přišlo dost nešťastné, ale příběh sám o sobě zase tak špatný nebyl. Nicméně začátek mě moc nebral, vývoj hlavní ženské hrdinky mě nechával docela chladným (Zloba? To má být jméno pro malou, hodnou vílu?), stejně tak všechny ty kýčovité, animované rádoby roztomilosti (které tak nemám rád). Film mě začal pořádně zajímat až ve chvíli, kdy se začal rozvíjet Zlobin vztah k Auroře (další kiks se jménem). Musím uznat, že mě to postupné a nedobrovolné okouzlování nejdřív malou, poté větší dívkou dost bavilo. A to až do momentu, kdy se Aurora rozhodla odjet na zámek. Závěrečná bitva mě znovu uvrhla do apatie, která mi vydržela až do konce. A pokud jsem měl konzervativní výhrady k tomu, proč nedodala ten „detail“ s polibkem třetí sudička, navíc když byla přerušena, nenapadlo mě, jaká to bude vlastně prkotina v porovnání s onou pointou ohledně probuzení Aurory…WTF? Nechci vyloženě spoilerovat, takže si odpustím konkrétnější podobu poznámky o nových pořádcích (a totálním zničení jedné pohádkové tradice), nicméně tak debilní scénu jsem v pohádce ještě nikdy neviděl. Až mám chuť si jít okamžitě pustit Jak se budí princezny, abych se té hořké pachuti nějak účinně zbavil. Za tu výše zmíněnou, zhruba půl hodiny trvající část, která mě bavila, a nepopiratelně „nabušenou“ technickou a vizuální stránku filmu, dávám 2* (snad bych s přivřením oka a určitým sebezapřením přihodil i tu třetí, ale brání mi v tom TA dementní scéna, ze které stále vidím rudě). ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,JAKMILE DOVRŠÍ 16. NAROZENIN, PÍCHNE SE O VŘETENO NA KOLOVRÁTKU A UPADNE DO HLUBOKÉHO SPÁNKU, ZE KTERÉHO SE NIKDY NEPROBUDÍ!…" /// Klasický pohádky se svým klasickým zpracováním už mladý zřejmě nelákaj. A tak Sněhurka musí mít za parťáka lovce a Růža nejmocnější z kouzelných bytostí – Angelínu Jolie. Ani příběh není prvotně vo píchání, ale vo lidský chamtivosti a závisti. Což potěší, páč vyobrazit lidi jako svině zapadá do mýho temnýho světa. Stejně jako hafo CGI serepetiček a pitoreskních postaviček, který prostě do příběhu – kterej je jinej, než jak se vypráví, patří. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Páč u nás princezny nebudíme. 2.) Slíbil jsem Angelině, že ji přistřihnu křidýlka… (nazdar Piťáku! Tak ty taky…). /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ ne ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Do zhruba takové dvacáté minuty jsem si tenhle film v pohodě užíval. Bylo to nové, neokoukané, ale jak přišla na scénu Angelina, jako by to začalo jít celé z kopce. Rozhodně to nebyla její vina, ale přišlo mi, že tvůrci zašli ve snaze o nějakou inovaci až příliš moc daleko, k čemuž přispěl i pro mě herecky naprosto tragický hlavní, mužská hrdina, který mi po celou dobu trvání přišel úplně mimo mísu. Triky i masky byly rozhodně fajn, ale to na ty čtyři dneska rozhodně nestačilo. Možná s lepším, nebo propracovanějším scénářem. To bych se nebál dát mnohem víc. ()

Galerie (107)

Zajímavosti (23)

  • Šlo o do té doby nejdražší film společnosti Disney. Rozpočet překonal i předcházející nejnákladnější snímek Tron: Legacy 3D (2010). (Dr Lizal)
  • Jde o první film, ve kterém si studio Disney trouflo udělat zápornou postavu hlavní hrdinkou. (luxik007)
  • Hra, pri ktorej sa zabávajú tri víly, je skutočná dosková hra s názvom Mlyn. Pravdepodobne pochádza zo starovekého Egypta a je datovaná do obdobia roku 1400 pred Kristom. Každý hráč má deväť figúrok, ktoré sa pohybujú po 24 priesečníkoch. Cieľom je zobrať protihráčovi všetky figúrky alebo mu zabrániť v ďalších ťahoch. (Laslo)

Související novinky

Zloduši od Disneyho dostanou seriál

Zloduši od Disneyho dostanou seriál

05.03.2019

Visí vám v pokojíčku plakát Jokera, v dětství jste vždycky fandili Darthu Vaderovi a Hans Gruber je podle vás pravý hrdina Smrtonosné pasti? Pak pro vás má studio Disney dobrou zprávu, po vzoru… (více)

Johansson nejlépe placenou herečkou

Johansson nejlépe placenou herečkou

19.08.2018

Jako každý rok přichází magazín Forbes s žebříčkem nejlépe placených herců současnosti a v tom letošním jsme se pak dočkali hned několika změn. Na prvním místě se totiž umístila herečka Scarlett… (více)

Kdy se vrátíme do země Oz?

Kdy se vrátíme do země Oz?

18.06.2016

Hrané pohádky frčí jako nikdy předtím. U Disneyho zabodovali hlavně se Zlobou a Popelkou a příští rok se bude pokračovat Kráskou a zvířetem. Nové pohádky se ale chystají i všude jinde a s tou… (více)

Připravte se na záplavu pohádek

Připravte se na záplavu pohádek

26.04.2016

Ačkoliv pokračování Sněhurky a lovce ukázalo, že se diváci nehrnou na každý pohádkový film, ty od Disneyho se pravidelně mění v hity. Loni to prokázala Popelka a letos hlavně Kniha džunglí, která… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno