Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Snímek Zloba – Královna černé magie vypráví dosud nezpracovaný příběh legendární zlé královny z klasického snímku společnosti Disney Šípková Růženka z roku 1959, a seznamuje diváky s její zradou, která nakonec způsobila, že se její kdysi čisté srdce proměnilo v kámen. Královna Zloba, hnaná touhou po pomstě a urputnou snahou udržet si trůn, uvrhne na novorozenou dcerku lidského krále, Auroru, krutou kletbu. Jak princezna roste, ocitá se přímo v samém středu narůstajícího konfliktu mezi lesním královstvím, které si zamilovala, a lidským královstvím, ze kterého pochází. Zloba si uvědomuje, že princezna může být klíčem k míru mezi oběma říšemi a je tak nucena k nemilosrdným činům, které oba světy navždy změní. (Falcon)

(více)

Videa (33)

Trailer 5

Recenze (1 132)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Na pohádky jsem již poněkud přerostlý, na jejich pozměňování zase příliš konzervativní a fantasy světům se obvykle vyhýbám, protože se bojím potvor, s jejichž trávícím ústrojím jsem nebyl na hodinách přírodopisu seznámen. Přesto jsem se na Zlobu mrkl a dokonce jsem jí ke konci i fandil při představě, že tohle nemá s Šípkovic Růžou nic společného. Jedna postava se tam sice takhle jmenovala, ale byla divná a nedůležitá, takže je třeba vyzdvihnout možnosti feudalismu, kdy se dostatečně charakterově pokřivený jedinec může stát z bezdomovce králem a odnést si poučení do života - nikdy nestříhej křídla psychicky nevyrovnané ženě nebo tě nabere na rohy. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

U Disneyho sa potrebovali asi poriadne vyventilovať, palec hore za takýto experiment. Boj dobro vs. zlo malo byť podľa traileru dosť gýčovité a ak aj vás odradilo práve to od návštevy kina, tak mi verte, že po zhliadnutí filmu toho budete ľutovať. Určite však nebudete ľutovať absenciu tretieho rozmeru doma na telke, pretože ten vôbec nie je podstatou filmu. Celé to stojí a padá na Angeline Jolie, ktorá podľa mňa podala životný výkon. Je to možno trošku trúfalý výrok, keďže ide o rozprávku, ale je to tak. Prerod dobra na zlo nikdy nebol zhmotnený uveriteľnejšie, než v podaní hlavnej hrdinky, keď do toho pridáte šarm, magickosť a prirodzenosť, tak vedzte, že si vás podmaní. Efekty na hranici gýčovosti dotvárali rozprávkovosť príbehu, ktorá miestami pripomínala fantasy motívy z iných filmov (napr. 'Pan's Labyrinth', či 'Hellboy'). Aj za tento netradičný pokus dávam druhý palec hore, atmosféra je očarujúca a všetko funguje ako má. K tomu typický antihrdina, zloduch, čarovná Ruženka, atypické a originálne spracovanie tradičných rozprávok sú v trende, tak sa nechajte uniesť ich čarom a podmanivou jedinečnosťou. 80%. ()

Reklama

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Čekala jsem nehoráznou slátaninu, ze které polezu po zdi a budu si přát vydloubat si oči kompotovou lžičkou, případně scenáristovi vyříznout srdce lžíci, nebo celý fantasy svět těchto příběhů z růžové zahrady zahrabat bagrem (ten má taky lžíci, že jo? Inu, když člověk u sledování filmu vaří, je jasné, kolem čeho se motají jeho úvahy). Zlobilka, hlavní hrdinku opravdu pojmenovali hodně hloupě. I když Růženka je taky jméno za dolary, marně v paměti pátrám po královně, která by se tak skutečně jmenovala, přes všechny Marie, Teresie, Antonie, Charlotty, Kateřiny, Anny, Alžběty, Elišky a Jany Růženku nenacházím. Hlavní záporák je jako dítě debil (to se okecat nedá), posléze přeroste v opravdu odpudivé monstrum, byl udělaný strašně prvoplánově, škoda toho. Zloba jako mladistvá byla půvabná, pak byla strašidelná, ale ne strašidelná temným kouzlem a záměrem tvůrců, ale v důsledku skutečnosti, že se za poslední dva roky nenajedla. Výrazné lícní kosti jsou jedna věc, ostré výstupky její tváře jsou věc jiná a zcela nesouvisející. Růženka měla být krásná, nebyla. Tyhle nanicovaté bloncky působí křehce a probouzejí ochranitelské pocity. Ve mně stejné pocity probouzejí bezmocné žížaly po dešti. Polibek z pravé lásky je imaginární postava, která se u Disneyho objevila už v Kouzelné romanci. V téhle kategorii to vždycky má jít nějak šejdrem, aby to bylo správně. Dočkala jsem se něčeho jiného než jsem čekala a tím, co jsem dostala, jsem příjemně překvapená. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Robert Stromberg se na jeho prvotinu docela předvedl a já jsem s touto vizuální pohádkou spokojený nadmíru. Chvíli jsem v něm viděl Burtona a popravdě jsem si ze začátku myslel, že pohádku zrežíroval právě on. Originálně podaná Šípková Růženka funguje a hlavně velmi zajímavý příběh, který je podán podle svého. Mělo by se začít točit podobných pohádek více, přeci jenom vlastní cesta je daleko lepší než nějaký remake, který většinou dopadá katastrofálně. Anglina Jolie v roli Zloby zazářila a její postava byla vytvořena skvěle, ostatně tak jako celý svět a postavičky. Přemýšlím proč vlastně nedat plný počet a došel jsem k závěru, že žádný větší důvod nevidím, takže ohodnotím tou nejvyšší poctou .. 9/10 = 95% ()

Aknah 

všechny recenze uživatele

Film, který dal příběhu o ,,Růžence" nový rozměr. Skvělý nápad se základem děje, přes konečně udaný důvod pro kletbu (tady fakt byl) a zároveň symbolika tohoto zakletí. Nádherné efekty a vůbec vizuální pojetí bylo prostě dechberoucí. Koho něžnějšího na roli Aurory najít než Elle Fanning :) A že i zlá víla MÁ srdce a zároveň zlo je představováno vlastně králem je velmi příjemná změna a neokoukaná varianta. Režisér má pevně v ruce všechny aspekty filmu, ať už jde o stvoření temného lesa, radostné chvilky nebo akční scénu na konci. Doplnila to úžasná hudba a musim říct, že tady pro mě byla Angelina opravdu krásná. ()

Galerie (107)

Zajímavosti (23)

  • Hra, pri ktorej sa zabávajú tri víly, je skutočná dosková hra s názvom Mlyn. Pravdepodobne pochádza zo starovekého Egypta a je datovaná do obdobia roku 1400 pred Kristom. Každý hráč má deväť figúrok, ktoré sa pohybujú po 24 priesečníkoch. Cieľom je zobrať protihráčovi všetky figúrky alebo mu zabrániť v ďalších ťahoch. (Laslo)

Související novinky

Zloduši od Disneyho dostanou seriál

Zloduši od Disneyho dostanou seriál

05.03.2019

Visí vám v pokojíčku plakát Jokera, v dětství jste vždycky fandili Darthu Vaderovi a Hans Gruber je podle vás pravý hrdina Smrtonosné pasti? Pak pro vás má studio Disney dobrou zprávu, po vzoru… (více)

Johansson nejlépe placenou herečkou

Johansson nejlépe placenou herečkou

19.08.2018

Jako každý rok přichází magazín Forbes s žebříčkem nejlépe placených herců současnosti a v tom letošním jsme se pak dočkali hned několika změn. Na prvním místě se totiž umístila herečka Scarlett… (více)

Kdy se vrátíme do země Oz?

Kdy se vrátíme do země Oz?

18.06.2016

Hrané pohádky frčí jako nikdy předtím. U Disneyho zabodovali hlavně se Zlobou a Popelkou a příští rok se bude pokračovat Kráskou a zvířetem. Nové pohádky se ale chystají i všude jinde a s tou… (více)

Připravte se na záplavu pohádek

Připravte se na záplavu pohádek

26.04.2016

Ačkoliv pokračování Sněhurky a lovce ukázalo, že se diváci nehrnou na každý pohádkový film, ty od Disneyho se pravidelně mění v hity. Loni to prokázala Popelka a letos hlavně Kniha džunglí, která… (více)

Reklama

Reklama