Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Snímek Zloba – Královna černé magie vypráví dosud nezpracovaný příběh legendární zlé královny z klasického snímku společnosti Disney Šípková Růženka z roku 1959, a seznamuje diváky s její zradou, která nakonec způsobila, že se její kdysi čisté srdce proměnilo v kámen. Královna Zloba, hnaná touhou po pomstě a urputnou snahou udržet si trůn, uvrhne na novorozenou dcerku lidského krále, Auroru, krutou kletbu. Jak princezna roste, ocitá se přímo v samém středu narůstajícího konfliktu mezi lesním královstvím, které si zamilovala, a lidským královstvím, ze kterého pochází. Zloba si uvědomuje, že princezna může být klíčem k míru mezi oběma říšemi a je tak nucena k nemilosrdným činům, které oba světy navždy změní. (Falcon)

(více)

Videa (33)

Trailer 5

Recenze (1 132)

Shakers 

všechny recenze uživatele

Priznávam sa, že Šípková Ruženka je jedna s tých Disneyoviek, ktorú som nevidel, takže som nevedel čo bude ďalej, ale pri Dineyovkach a čiernobieleho dobra a zla vás predsa nič neprekvapí. Musím uznať, že ako filmové spracovanie Ruženky to nieje zlé. Aj keď ma ten príbeh a ani emócie nestrhli, nenudil som sa. Angelina je v roli Zloby presvedčivá a tak isto aj Elle Fanning, ktorá vytvorila príjemné duo zo Zlobou. Vizuálna stránka je nádherná nie len preto, že štúdio Disney do toho vrazilo zas kopu prachov, ale aj preto, že film točil chlapík, ktorý pracoval ako dizajnér na Avatarovi (tu podobu / farebnosť krajiny si tam všimnete). Veľké plus patrí J.N Howardovi, ktorý aj keď nezložil žiadne výrazne motívy, vo filme pôsobí hudba veľkolepo a aj dojemne. Celkovo sa jedná a slušnú hranu rozprávku, ktorá pri krátkej stopáži s nádherným vizuálom a skvelou hudbou nemá moc čím nudiť. Obľúbené soundtracky: Maleficent Files, Aurora and the Fawn, Aurora in Faerieland, The Queen of Faerieland. 75% - 4* ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Ta anorektická harpyje mě fakt dostala! Nádherně zapšklá, echt zlá baba, kdysi ovšem roztomile rohatá lolitka, s vyzývavě namalovanými rtíky a naivními představami o mužích a opravdové lásce (ta stejně neexistuje, říkali to i ve filmu). Dnes je z romanticky zamilované Zlobilky už jen smutná Zloba - citově deprivovaná stará rašple, pardon, královna, divoce poletující pohádkou naruby. Pohádkou, která z nás mužů, čili chrabrých reků, rytířů v ocelovém brnění, dělá obyčejné debily v plechu, navíc s prošlou záruční lhůtou. Tedy jen nafouklé (a taky nafoukané) staré konzervy s nápisem „KRÁLík na paprice“. Jo jo, měl bych být nasranej, měl bych se vztekat, vřískat a kopat macho-nožičkama. Pak otevřít svou komentátorskou tlamu a na film chrlit síru a oheň, jako by mě ta svinská poletucha právě proměnila v zuřivého havrano-vlko-draka (SPOILER: který si pak ale v boji nechal hodit na čumák smyčku, jako by byl s prominutím nějakej blbej krokodýl, lovenej Stevem Irwinem). Ale já chrlit nebudu. Já se totiž bavil. Přímo královsky (sic!). Doslova jen pár máchnutí křídel Zloby chybělo, aby film vyletěl vzhůru ke hvězdám, ke všem pěti. Stačilo jen o maličko víc přitlačit na scenáristickou pilu, kterou se snažili přeříznout... ale no tak! Já myslel přeříznout moje chlapské ego. Ale když už je řeč o Růžence, nemlich tuhle scénu bych určitě víc zdramatizoval. Šestnáctiletá panna chrní jak dudek, nevzbudí ji ani líbání. Cha! Takže ji klidně můžu ... jen abych ji vysvobodil, samozřejmě! Vždyť já vím, moje stará, milovaná Zlobo, jsem starý prasák. Chlap, no... ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Čo môže spôsobiť kariérizmus, alebo aký môže mať vplyv na život predtým blízkeho človeka a že tento prerod k zatrpknutosti môže navrátiť do normálu materinský cit. Citlivé spracovanie klasickej rozprávky ukazuje, že nie vždy Hollywood iba zprzní to, čo dôverne poznáme, v tomto prípade nám pootvára v téme ešte ďalšie nové obzory. Casting Angeliny bol geniálnym ťahom, pokiaľ ste tento pocit mali pri traileroch, alebo pri plagátoch, tak film vám ho iba umocní. Lenže prečo musí byť každý nový rozprávkový svet iba kópiu a kombináciou z dôverne známych filmov? Prečo kúzeľný les musia obývať otravné CGI zvieratá a prečo tri víly nemohli pôsobiť v malom vydaní menej infantilne? Kombinácia týchto dvoch prístupov, čiže urobme to aj pre deti a dospelých zároveň, sa v Maleficent trochu bije a bráni mi dať štvrtú hviezdu. 70%. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Naprosto sterilní rodinná podívaná. Snímek sice operuje s hodně zajímavým pojetím klasické pohádky a několika výbornými nápady. Většinu z nich ovšem dokáže pohřbít ničím objevná a nenápaditá režie a zbytečně akční finále, které dojmy z předcházejících minut dosti kazí. Angelina Jolie to ale na svých bedrech i tak utáhla více než solidně. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Nemůžu označit moderní pohádky za něco, na co bych spěchal tak, že bych to potřeboval vidět. Na druhou stranu, spíše se jedná o rodinné fantasy s Angelinou Jolie a Sharlto Copleym a to moji zvědavost přecejen mírně navýšilo. Díky kvalitním efektům se na to dobře kouká a je vidět že Disney umí tyhle filmy dělat asi jako Honza Rosák Videostop. Prostě fabrika. U příběhu jsem ani už nějak nepřemýšlel nad tím jaký vlastně je nebo má být. Stejně tak jsem se snažil oprostit úvahami nad tím proč se postavy chovají tak jak chovají. Trošku škoda, že chybí závěrečná osudová scéna, která by přidala více temnoty. 55% ()

Galerie (107)

Zajímavosti (23)

  • Sharlto Copley (Stefan) si pro roli krále vybral skotský přízvuk, protože prý zní víc královsky než jeho rodný přízvuk jihoafrický či běžná anglická nebo americká výslovnost. (char_t)
  • Vedení studia Disney chtělo v marketingu využít krásu Angeliny Jolie (Zloba), ale herečka trvala na tom, aby si její postava zachovala děsivý vzhled. (Dr Lizal)
  • Jde o první film, ve kterém si studio Disney trouflo udělat zápornou postavu hlavní hrdinkou. (luxik007)

Související novinky

Zloduši od Disneyho dostanou seriál

Zloduši od Disneyho dostanou seriál

05.03.2019

Visí vám v pokojíčku plakát Jokera, v dětství jste vždycky fandili Darthu Vaderovi a Hans Gruber je podle vás pravý hrdina Smrtonosné pasti? Pak pro vás má studio Disney dobrou zprávu, po vzoru… (více)

Johansson nejlépe placenou herečkou

Johansson nejlépe placenou herečkou

19.08.2018

Jako každý rok přichází magazín Forbes s žebříčkem nejlépe placených herců současnosti a v tom letošním jsme se pak dočkali hned několika změn. Na prvním místě se totiž umístila herečka Scarlett… (více)

Kdy se vrátíme do země Oz?

Kdy se vrátíme do země Oz?

18.06.2016

Hrané pohádky frčí jako nikdy předtím. U Disneyho zabodovali hlavně se Zlobou a Popelkou a příští rok se bude pokračovat Kráskou a zvířetem. Nové pohádky se ale chystají i všude jinde a s tou… (více)

Připravte se na záplavu pohádek

Připravte se na záplavu pohádek

26.04.2016

Ačkoliv pokračování Sněhurky a lovce ukázalo, že se diváci nehrnou na každý pohádkový film, ty od Disneyho se pravidelně mění v hity. Loni to prokázala Popelka a letos hlavně Kniha džunglí, která… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno