Reklama

Reklama

Jack je chudý chlapec, který miluje prastaré povídky a legendy. Mezi jeho nejoblíbenější patří pověst o moudrém králi Ericovi, o kouzelných fazolích a obrech. Při snaze prodat starého koně s povozem dostane výměnou vzácné kouzelné fazole, za něž je mu v mnišském klášteře přislíbena bohatá odměna. Než však získá příležitost fazole odevzdat, na vlastní kůži se přesvědčí, že mohou způsobit velké trable. Naneštěstí se v tu chvíli nachází v jeho domě zatoulaná princezna Isabella, která se vydala za vlastním dobrodružstvím. Obří fazolový stonek, který vyroste ze zapadlé fazole, odnese dům i s ní vysoko nad mraky do země obrů. Jack se okamžitě vydává na cestu za záchranou princezny Isabelly. (TV Nova)

(více)

Videa (33)

Trailer 4

Recenze (857)

tron 

všechny recenze uživatele

Zle, zle, zle, no proste celé zle. Neviem a ani netuším, prečo sa na to (kedysi vizionársky) Singer dal... a je mi to jedno. Slabý film, ktorý mal zrejme dosť náročnú post-produkciu, nakoľko sa zdá, že z finálneho strihu vypadli viaceré dôležité postavy, scény a momenty. Koniec zo súčasnosti bol svojím spôsobom zaujímavo zvláštny, po vizuálnej stránke je to miestami veľmi dobré a ide o dosť svojrázny mix neškodnej rozprávky s o čosi drsnejšou víziou (čo ja hodnotím pozitívne, ale niekto z toho môže byť právom rozčarovaný). Tešil ma i Ewan McGregor v dosť chlapskej úlohe, čo je uňho pomerne nezvyklé. Celé je to ale strašne nezáživne nakrútené, na postavách - mimo Ewana - vám nebude záležať a väčšina z nich je vyložene typovo zle obsadená. Bryn Singer pomaly, ale isto pochováva sám seba. Smutné, ale čo už, je to jeho život a jeho kariéra. A jeho rozhodnutia. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Milujem fantasy žáner a tak sa mi nad niektorými nedostatkami ľahšie privierajú oči. Na mňa to pôsobilo milo a na konci som mal príjemný pocit, takže ja som spokojný. Rád by som vyzdvihol efekty, ktoré boli naozaj výborné. Škoda toho deja, od hlavných postáv aj obrov so čakal viac. A možno tiež viac srandy a zábavy. Obri mohli napríklad viac hláškovať a ľudské postavy mohli byť tiež vtipnejšie. Bolo tu i dosť "hluchých" miest, ktoré sršali nudou. Takže dávam 4* ()

Reklama

Davies182 

všechny recenze uživatele

Udav se mojí kostrou! Přesně tak, bylo to v češtině - auč! Fajn rejžové se dávají na pohádky pro malé caparty, jo? Nejdřív Raimi, a teď Singer... Dítě se ve mně naneštěstí naplno probudilo jen v případě Oze, a tam jsem také nebyl v sále v šoku z dabované verze. Bryan akci umí a vyprávět obyčejně taky, tak proč z toho mám tak unylý dojem? ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Nechápu ten současný trend oživování klasických pohádek do podoby sterilních jásavě barevných digi-fantasy. Paradoxně i přes svou původní originalitu a rozdílnost jsou jedna s druhou těžce zaměnitelné, úplně stejně neurážející, úplně stejně nezajímavé. Singer se tu zlomil do podoby tupého řemeslníka který sice servíruje i nějakou tu velkolepou akci a sem tam i dobrou hlášku McŘehoře, ale stejně tak by to mohl natočit i kdokoli jiný a vůbec nikdo by nepoznal rozdíl. 6/10 ()

juta 

všechny recenze uživatele

Nicholas Hoult byl ještě před chvilkou zombík, který se zamiluje do Teresy Palmer a najednou je z něj chlapík, který šplá po přerostlé fazolce. Další pohádka, která dostala tu možnost, aby byla takto dobře zfilmována, hlavně po digitální stránce. Takové filmy mám potom rád, když film poskytuje ten pravý zážitek, i tak by neuškodilo, kdyby tu bylo více akce, hlavně na začátku. ()

Galerie (92)

Zajímavosti (18)

  • Původně měl film přijít do kin už v roce 2012. Nakonec byl premiéra posunuta až na rok 2013. (PauloZ)
  • I tento nákladný snímek padl do oka studiu Asylum, které se živý laciným napodobováním velkofilmů a své braky dává na videotrh souběžně s tím, kdy do kin vyrážejí jejich slavnější předobrazy. Jeho Jack – Zabiják obrů (2013) má velmi podobný příběh, jen vznikl přibližně za setinu Singerova rozpočtu. (Beer Ceps)
  • Elmont (Ewan McGregor) v jednu chvíli zůstane nahoře u obrů. Když však poté král přijíždí k hradu, Elmont je přítomný. (Geriel)

Související novinky

Spielberg má vybráno

Spielberg má vybráno

17.06.2014

Robopocalypse, American Sniper, Thank You for Your Service, Gods and Kings, remake West Side Story, Montezuma, The Kidnapping of Edgardo Mortara. To jsou projekty, o jejichž režii se v minulých… (více)

Mad Max zachraňuje supermodelky

Mad Max zachraňuje supermodelky

19.06.2012

Tak v téhle postkatastrofické budoucnosti bude opravdu horko. Nejen proto, že se tradičně projedeme sluncem rozpálenou pustinou, ale hlavní kořistí, o kterou se porvou postapo pankáči v bizarních… (více)

2011, rok změn

2011, rok změn

23.12.2011

Rok 2011 byl v mnoha ohledech významný a průlomový. Byl rokem změn - ať už těch drobných v našich každodenních životech, nebo těch velkých, které začnou psát nové etapy osudů celých národů (politické… (více)

Bryan Singer: Namísto Excaliburu Galactica

Bryan Singer: Namísto Excaliburu Galactica

23.10.2011

„Otec filmových X-Men“ momentálně natáčí triky nabité fantasy dobrodružství Jack the Giant Killer. Pak chtěl v žánrových vodách zůstat s remakem kultovního Excaliburu Johna Boormana, ale studio… (více)

Reklama

Reklama