Reklama

Reklama

Jack je chudý chlapec, který miluje prastaré povídky a legendy. Mezi jeho nejoblíbenější patří pověst o moudrém králi Ericovi, o kouzelných fazolích a obrech. Při snaze prodat starého koně s povozem dostane výměnou vzácné kouzelné fazole, za něž je mu v mnišském klášteře přislíbena bohatá odměna. Než však získá příležitost fazole odevzdat, na vlastní kůži se přesvědčí, že mohou způsobit velké trable. Naneštěstí se v tu chvíli nachází v jeho domě zatoulaná princezna Isabella, která se vydala za vlastním dobrodružstvím. Obří fazolový stonek, který vyroste ze zapadlé fazole, odnese dům i s ní vysoko nad mraky do země obrů. Jack se okamžitě vydává na cestu za záchranou princezny Isabelly. (TV Nova)

(více)

Videa (33)

Trailer 1

Recenze (858)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Čakal som ozaj veľkú hlúposť, ale ono ma to skutočne prekvapilo. Páčilo sa mi, ako to malo vystavaný príbeh, pretože nedomyslenú líniu nezachráni ani akcia, ani efekty. To sa tu teda podarilo. Čo sa týka hercov, Nicholas Hoult naozaj ani veľmi neoplýva charizmou, na rozdiel od Ewana McGregora, takže bolo fajn, že sa o pozornosť podelili. Dnešná doba dáva tvorcom filmov do ruky nepreberné množstvo vizuálnych efektov a vedia to ozaj využiť. S pokojným srdcom môžem tvrdiť, že takto nejako si predstavujem modernú rozprávku zahalenú do štýlového fantasy kabáta. Je to presne ten typ filmu, ktorý pojme celú vekovú skupinu, od menších detí až po seniorov. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Zábava pre rodinku s odrastenými deckami. Len škoda, že pri tej zábave to začína, ale aj končí. Tento predražený popcornový prepadák naozaj nemal vyššie ambície, napriek tomu, že pečiatka s názvom Singer nasvedčovala prinajmenšom návrat rozpočtu. Aj majster tesár sa však utne a okrem bombového vizuálu, prepracovaných efektov tento film neprináša nič nové, svetoborné. Táto fantasy rozprávka prišla totiž na svet v roku, kedy okrem hobitieho pokračovania nemala priamu konkurenciu a tak to mohli tvorcovia dokonale využiť. Nestalo sa a sklamaný som najmä z toho, ako celý film pôsobí - bez duše. Celkom chytľavý námet brzdia dialógy, sympatických hercov zas postavy, ku ktorým si nevytvoríte vzťah, takže ku koncu sa môže stať, že viac budete držať palce záporákom. Singer zaťahuje záchrannú brzdu najmä pohotovou réžiou a napriek takmer dvojhodinám pomerne svižným tempom, ale na viac sa už nezmôže. 65%. ()

Reklama

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Bryan Singer opustil od teploušování u X-menů, ale nejspíš mu to nedalo a přihřál trochu i legendární postavu mladého obrobijce Jacka. Budiž to jedna taková malá výtka, protože jinak je film parádní. Z ničeho nic prostě spadne do našich kin taková nadrsněná pohádka. Jako, dobrý, ale příště to udělejte víc pro dospělé heterosexuály. ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Musím nasypat pouze za tři, abych odlišil od jiné překopávky klasického pohádkového motivu - Mařeny s Jendou, an loví menstruantky. Nebo čarodejnice. To je stejné. Sourozenci si totiž neberou tolik servítků, jako zde pobíhavší figurky z vyprávěnek pana Majera. Mimojiné - šel bych na pět, kdyby nějaký zodpovědný obr zašlápl Nikoláska Hulíta. Nejlépe v reálu. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Velice zdařilá dobrodružná pohádka , která se nemá za co stydět, jenže to je i kámen úrazu, protože takové filmy se prostě netočí za takový obrovský peníze. Nuž nezbývá, aby se film okolo sebe nesnažil tvořit auru lehkého fantasy, které dostojí snad až v úplném závěru, který se snaží využít ohraničení přístupnosti naplno. Samotný děj je jednoduše fajn, pro mě v těch nejlepších žánrových kolejích a jsem celkem rád, že podobný film se občas zjeví (před nějakou dobou tu byl poněkud romantičtěji laděný Hvězdný prach, nebo naopak do pulpu směřující John Carter. Mimochodem je celkem škoda, že všechny spájí ještě jedna věc - větší či menší finanční propad v kinech). Když to shrnu, tak se všichni zúčastnění (ať už Singer, nebo představitel hlavní role na které pěly eseje hrůzy, který mě ovšem přišel jako dostačující své roli, vytvořili nadstandart. Výrazným nadprůměrem pak byl Ewan McGregor) odvádí solidní, nadprůměrnou práci vhodnou pro odrostlejší děti i hravé, pohádkofilné rodiče. PS: Vyhněte se českému dabingu (velmi, velmi špatní obři) a 3D, obé jsem musel povinně skousnout a rozhodně nestojí za moc ()

Galerie (92)

Zajímavosti (18)

  • Původně se film jmenoval "Jack the Giant Killer" (tedy nikoli "Slayer"). Tento název byl i na prvních oficiálních plakátech, avšak později se tvůrci rozhodli snímek přejmenovat. (Dlee)
  • Moderní "hračkou" a užitečným pomocníkem pro skloubení obrů a lidí do jednoho záběru byla technologická novinka Simul-cam. „Simul-cam nám umožňuje natočit nejdříve obry,” řekl režisér Bryan Singer. „Potom rozmístíme čidla a můžeme promítat předem natočeného obra do prostoru na scéně nebo v exteriéru a kamkoliv v prostoru nasměruji 3D kameru, tam je obr. Vidím ho na monitoru, je to bezvadné. Pořídím záběr z jeřábu, a když pomalu jedu kamerou nahoru, pořád tam jsou. Je to vlastně projekce animovaného světa do reálného prostoru s herci. Takto jsme udělali scénu, ve které je Isabelle v kleci a obři kolem ní ji vyslýchají. Na scéně přitom byla jen pohupující se zavěšená klec, ale když se podívám hledáčkem kamery, vidím, jak scéna pokračuje desítky metrů nahoru, vidím obry, jak se pohybují kolem klece a šťouchají do ní. Je to skvělý nástroj.” (Zdroj: ČSFD)

  • Princip rozlišení obrů od lidí akcentem vymyslel Bill Nighy (generál Fallon): "Bryan chtěl, aby obři byli po fyzické i hlasové stránce stejní a zároveň aby se lišili od ostatních postav ve filmu. Chtěl, aby to byla rasa ojediněle zmutovaných lidí, a já jsem mu navrhnul, že by bylo dobré, aby se od ostatních lišili výrazným akcentem. A napadalo mě, že vhodný by byl severoirský přízvuk, tak jsem mu to předvedl." (Zdroj: ČSFD)

Související novinky

Spielberg má vybráno

Spielberg má vybráno

17.06.2014

Robopocalypse, American Sniper, Thank You for Your Service, Gods and Kings, remake West Side Story, Montezuma, The Kidnapping of Edgardo Mortara. To jsou projekty, o jejichž režii se v minulých… (více)

Mad Max zachraňuje supermodelky

Mad Max zachraňuje supermodelky

19.06.2012

Tak v téhle postkatastrofické budoucnosti bude opravdu horko. Nejen proto, že se tradičně projedeme sluncem rozpálenou pustinou, ale hlavní kořistí, o kterou se porvou postapo pankáči v bizarních… (více)

2011, rok změn

2011, rok změn

23.12.2011

Rok 2011 byl v mnoha ohledech významný a průlomový. Byl rokem změn - ať už těch drobných v našich každodenních životech, nebo těch velkých, které začnou psát nové etapy osudů celých národů (politické… (více)

Bryan Singer: Namísto Excaliburu Galactica

Bryan Singer: Namísto Excaliburu Galactica

23.10.2011

„Otec filmových X-Men“ momentálně natáčí triky nabité fantasy dobrodružství Jack the Giant Killer. Pak chtěl v žánrových vodách zůstat s remakem kultovního Excaliburu Johna Boormana, ale studio… (více)

Reklama

Reklama