Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Snímek Zloba – Královna černé magie vypráví dosud nezpracovaný příběh legendární zlé královny z klasického snímku společnosti Disney Šípková Růženka z roku 1959, a seznamuje diváky s její zradou, která nakonec způsobila, že se její kdysi čisté srdce proměnilo v kámen. Královna Zloba, hnaná touhou po pomstě a urputnou snahou udržet si trůn, uvrhne na novorozenou dcerku lidského krále, Auroru, krutou kletbu. Jak princezna roste, ocitá se přímo v samém středu narůstajícího konfliktu mezi lesním královstvím, které si zamilovala, a lidským královstvím, ze kterého pochází. Zloba si uvědomuje, že princezna může být klíčem k míru mezi oběma říšemi a je tak nucena k nemilosrdným činům, které oba světy navždy změní. (Falcon)

(více)

Videa (33)

Trailer 1

Recenze (1 132)

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Byla jsem zvědavá, protože se mi líbí příběhy, které "vysvětlují" proč se záporáci chovají tak jak se chovají a které ukazují, že vlastně nikdo se jako zlý nenarodil, vždycky ho k tomu něco dohnalo. Ač Angelinu Jolie opravdu nemusím, tak uznávám, že vypadá přesně jako kreslená Maleficent a asi těžko by se našel někdo lepší pro její stvárnění. Sečteno a podtrženo, dost se mi to líbilo. Dobře se na to dívalo. 4* ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Na nové vlně pohádek s novými posunutými významy stále ještě vyloženě neujíždím, ale jestli jsou některé další alespoň takhle vymazlené jako Maleficent, tak to vidím velmi nadějně. Sice pořád ještě nesleduju ani seriálové Once Upon a Time, ale panenko skákavá, toto byla lahoda. A to nejsem fanda ani Angeliny, ani původní Disneyovky. Zkrátka když se daří, tak se daří. Protože tady je božská i ta Lanina titulková píseň a všechen ten jemný humor kombinovaný s epikou. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Na Zlobu jsem se těšil delší dobu. I přítelkyně mi říkala, že by ji moc ráda viděla v kině. To pro mě bylo důkazem toho, že se na ní do kina prostě jít musí a tak se také učinilo. Výsledek pak dopadl velice dobře. Sice se jedná od digitální nádheru, ale vše je tak poctivé a krásné, že se jí to dá bez problémů opustit. Taková Angelina Jolie snad nemohla být ani lepší. Její postava nádherně mění nálady a já jsem si ty její pocity užíval tak, jako snad nikdy předtím. Stejně tak jsem si ale užíval i samotné prostředí, se kterým si Amíci vysloveně vyhráli. Jedná se totiž o naprosto úžasný fantasy svět, kde hnedka máte přehled, kdo ke komu patří a jak by zřejmě vypadala samotná mapa, když byste se jí rozhodli kreslit. Tenhle film takový totiž prostě je. V jednoduchosti hledá sílu a stejně tak jsem si to užíval i já sám. Kéž by takových pohádek bylo víc. Vůbec bych se nezlobil. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

MŮŽE OBSAHOVAT LEHKÉ SPOILERY. Mám srdce z kamene, ale tohle mě dojalo. Jedna z nejlepších rolí Angeliny Jolie, která mi v mnoha jinejch filmech přijde trochu nepřesvědčivá, ale Zloba jí byla ušitá přímo na tělo a Angelina je naprosto dokonalá. Její postava je nejsilnější prvek filmu, od začátku s ní člověk sympatizuje a roli si očividně vychutnala opravdu s gustem. Krásně vymyšlenej a zpracovanej fantasy svět, samozřejmě moderní update příběhu dost pomohl, potěšilo mě, že král zůstal kokot až do konce, to s Filipem bylo milé a za draka tleskám. Celkově hodně povedený fantasy a skvělá role Angeliny. No a JNH dodal hudbu, co víc si přát. O několik mnoho tříd lepší, než nová Sněhurka nebo Karkulka, když už modernizovat klasiku, tak takhle se to dělá. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Po niekoľkých minútach určite mnohým napadla nejaká spojitosť s Cameronovým Avatarom. Režisér R. Stromberg sa skutočne na dokumente na tému Avatar podieľal. Jeho rozprávkový svet je však úplne iný a žije si vlastným životom. Rozdelenie sveta na rozprávkový a ten ľudský je jednoduchý a ľahko pochopiteľný i pre tých najmenších. Hlas rozprávača ma ponoril do rozprávkového sveta neuveriteľne rýchlo a cítil som pravú nefalšovanú rozprávkovú atmosféru ako už dlho nie. Veľmi podobne ma nedávno nadchli Snehulienka a lovec alebo Jack a Obri. Spomínané rozprávky sú však skôr pre staršieho diváka, Vládkyňa zla s absolútne skvelou A. Jolie si získa srdcia aj tých najmenších. Rozprávkový svet s množstvom postavičiek je úžasný rovnako ako aj triky, ktoré sú na veľmi dobrej úrovni. Herec S. Copley po Distrikte 9 a Elysiu opäť podal úžasný výkon. Fakt mu to skvele sadlo a teším sa na ďalšie jeho filmy. Deti po filme prosili, aby som im dvd kúpil, nie iba doniesol z požičovni. Dobre teda, deti moje, kupujeme! 100%. ()

Galerie (107)

Zajímavosti (23)

  • Angelina Jolie se nechala slyšet, že hrát Zlobu bylo těžší a emotivnější než si myslela. Jde o postavu, která má od všeho něco - šílenost, humor i zlost. Přitom postavu nechtěla o nic obrat. (Patw)
  • Natáčení probíhalo v parku Little Gaddesden v Hertfordshiru, dále se točilo v Západním Sussexu a ve studiích Pinewood. Natáčelo se od 13. června do 9. října 2012. (Terva)

Související novinky

Zloduši od Disneyho dostanou seriál

Zloduši od Disneyho dostanou seriál

05.03.2019

Visí vám v pokojíčku plakát Jokera, v dětství jste vždycky fandili Darthu Vaderovi a Hans Gruber je podle vás pravý hrdina Smrtonosné pasti? Pak pro vás má studio Disney dobrou zprávu, po vzoru… (více)

Johansson nejlépe placenou herečkou

Johansson nejlépe placenou herečkou

19.08.2018

Jako každý rok přichází magazín Forbes s žebříčkem nejlépe placených herců současnosti a v tom letošním jsme se pak dočkali hned několika změn. Na prvním místě se totiž umístila herečka Scarlett… (více)

Kdy se vrátíme do země Oz?

Kdy se vrátíme do země Oz?

18.06.2016

Hrané pohádky frčí jako nikdy předtím. U Disneyho zabodovali hlavně se Zlobou a Popelkou a příští rok se bude pokračovat Kráskou a zvířetem. Nové pohádky se ale chystají i všude jinde a s tou… (více)

Připravte se na záplavu pohádek

Připravte se na záplavu pohádek

26.04.2016

Ačkoliv pokračování Sněhurky a lovce ukázalo, že se diváci nehrnou na každý pohádkový film, ty od Disneyho se pravidelně mění v hity. Loni to prokázala Popelka a letos hlavně Kniha džunglí, která… (více)

Reklama

Reklama