Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Snímek Zloba – Královna černé magie vypráví dosud nezpracovaný příběh legendární zlé královny z klasického snímku společnosti Disney Šípková Růženka z roku 1959, a seznamuje diváky s její zradou, která nakonec způsobila, že se její kdysi čisté srdce proměnilo v kámen. Královna Zloba, hnaná touhou po pomstě a urputnou snahou udržet si trůn, uvrhne na novorozenou dcerku lidského krále, Auroru, krutou kletbu. Jak princezna roste, ocitá se přímo v samém středu narůstajícího konfliktu mezi lesním královstvím, které si zamilovala, a lidským královstvím, ze kterého pochází. Zloba si uvědomuje, že princezna může být klíčem k míru mezi oběma říšemi a je tak nucena k nemilosrdným činům, které oba světy navždy změní. (Falcon)

(více)

Videa (33)

Trailer 5

Recenze (1 132)

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Čekala jsem nehoráznou slátaninu, ze které polezu po zdi a budu si přát vydloubat si oči kompotovou lžičkou, případně scenáristovi vyříznout srdce lžíci, nebo celý fantasy svět těchto příběhů z růžové zahrady zahrabat bagrem (ten má taky lžíci, že jo? Inu, když člověk u sledování filmu vaří, je jasné, kolem čeho se motají jeho úvahy). Zlobilka, hlavní hrdinku opravdu pojmenovali hodně hloupě. I když Růženka je taky jméno za dolary, marně v paměti pátrám po královně, která by se tak skutečně jmenovala, přes všechny Marie, Teresie, Antonie, Charlotty, Kateřiny, Anny, Alžběty, Elišky a Jany Růženku nenacházím. Hlavní záporák je jako dítě debil (to se okecat nedá), posléze přeroste v opravdu odpudivé monstrum, byl udělaný strašně prvoplánově, škoda toho. Zloba jako mladistvá byla půvabná, pak byla strašidelná, ale ne strašidelná temným kouzlem a záměrem tvůrců, ale v důsledku skutečnosti, že se za poslední dva roky nenajedla. Výrazné lícní kosti jsou jedna věc, ostré výstupky její tváře jsou věc jiná a zcela nesouvisející. Růženka měla být krásná, nebyla. Tyhle nanicovaté bloncky působí křehce a probouzejí ochranitelské pocity. Ve mně stejné pocity probouzejí bezmocné žížaly po dešti. Polibek z pravé lásky je imaginární postava, která se u Disneyho objevila už v Kouzelné romanci. V téhle kategorii to vždycky má jít nějak šejdrem, aby to bylo správně. Dočkala jsem se něčeho jiného než jsem čekala a tím, co jsem dostala, jsem příjemně překvapená. ()

leila22 

všechny recenze uživatele

Na Maleficent som sa tešila hneď ako som si pozrela trailer. Angelinu síce moc nemusím, ale keď som ju uvidela v postave zlej kráľovnej so snehovou tvárou a červeným rúžom, výraznými lícnymi kosťami komplet odetú do temnej čiernej..a tie krídla!! Bola to proste trefa do čierneho. Maleficent zahrala s absolútnou noblesou,eleganciou, no zároveň veľkou nehou a láskou. Dokonalý bol pre mňa moment, v ktorom jej boli odobraté krídla. Trpela som spolu s ňou. Proste to dala ako pravá víla! S obsadením Ruženky a la mladšej Fanningovej som bola taktiež spokojná,hlavne spoločné scény s Angelinou úplne ladili. Pointou je, že ani zlo nie je vždy 100% zlo a každá minca má dve strany. Každopádne ďalšia rozprávka, ktorej sa podarilo odniesť ma preč z reality. ()

Reklama

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Aneb za každou nasranou ženou hledej zrádného muže :) Disney si u mě tímto počinem částečně vylepšil reputaci. Nečekala jsem příliš a o to jsem překvapenější. Konečně "pohádka", která ukazuje, že svět není černobílý a neexistují jen padouši a dobráci. Angie si mě jakožto Maleficent stoprocentně získala, bylo vidět, že roli si opravdu užívala. Jediným trnem v patě byla Elle Fanning...1) není krásná, což je u krásné Růženky slušný zádrhel. 2) její postava byla neskutečně jednoduchá. A to poslední a stěžejní je, že Fanning prostě neumí hrát a místo nějakého výkonu se jen divně a dětinsky šklebí. Jinak jsem se hodně bavila, snad je ale na místě říct, že vizuál působil až příliš digitálně a neautenticky. ()

Hunt 

všechny recenze uživatele

Nejsem fanoušek ani fantasi filmů ani pohádek, avšak tento musím nadstandartně ohodnotit z mnoha důvodů - výborná výprava, převážná část hereckého obsazení a hlavně scénář, vyprávění a dramaturgie. Až mne překvapilo s jakým tempem, vtipem, nadhledem a citlivým vyprávěním celý film proběhne. Bez zbytečných odboček, bez únavných manevrů, přesto s překvapivým průběhem a propracovaním postav. Příjemné překvapení. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Čo môže spôsobiť kariérizmus, alebo aký môže mať vplyv na život predtým blízkeho človeka a že tento prerod k zatrpknutosti môže navrátiť do normálu materinský cit. Citlivé spracovanie klasickej rozprávky ukazuje, že nie vždy Hollywood iba zprzní to, čo dôverne poznáme, v tomto prípade nám pootvára v téme ešte ďalšie nové obzory. Casting Angeliny bol geniálnym ťahom, pokiaľ ste tento pocit mali pri traileroch, alebo pri plagátoch, tak film vám ho iba umocní. Lenže prečo musí byť každý nový rozprávkový svet iba kópiu a kombináciou z dôverne známych filmov? Prečo kúzeľný les musia obývať otravné CGI zvieratá a prečo tri víly nemohli pôsobiť v malom vydaní menej infantilne? Kombinácia týchto dvoch prístupov, čiže urobme to aj pre deti a dospelých zároveň, sa v Maleficent trochu bije a bráni mi dať štvrtú hviezdu. 70%. ()

Galerie (107)

Zajímavosti (23)

  • V severoamerických kinech tržby dosáhly 241,4 milionu amerických dolarů, v celosvětových 759,8 mil. (NIRO)
  • Ve filmu si měl zahrát i skotský herec Peter Capaldi, jeho scéna však byla vystřižena. (uprchlik)
  • Film měl americkou premiéru 30. května 2014, v den 55. výročí uvedení klasické animované disneyovky Šípková Růženka (1959). (rafix)

Související novinky

Zloduši od Disneyho dostanou seriál

Zloduši od Disneyho dostanou seriál

05.03.2019

Visí vám v pokojíčku plakát Jokera, v dětství jste vždycky fandili Darthu Vaderovi a Hans Gruber je podle vás pravý hrdina Smrtonosné pasti? Pak pro vás má studio Disney dobrou zprávu, po vzoru… (více)

Johansson nejlépe placenou herečkou

Johansson nejlépe placenou herečkou

19.08.2018

Jako každý rok přichází magazín Forbes s žebříčkem nejlépe placených herců současnosti a v tom letošním jsme se pak dočkali hned několika změn. Na prvním místě se totiž umístila herečka Scarlett… (více)

Kdy se vrátíme do země Oz?

Kdy se vrátíme do země Oz?

18.06.2016

Hrané pohádky frčí jako nikdy předtím. U Disneyho zabodovali hlavně se Zlobou a Popelkou a příští rok se bude pokračovat Kráskou a zvířetem. Nové pohádky se ale chystají i všude jinde a s tou… (více)

Připravte se na záplavu pohádek

Připravte se na záplavu pohádek

26.04.2016

Ačkoliv pokračování Sněhurky a lovce ukázalo, že se diváci nehrnou na každý pohádkový film, ty od Disneyho se pravidelně mění v hity. Loni to prokázala Popelka a letos hlavně Kniha džunglí, která… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno