Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film vykresluje útok maniaka na nic netušící rodinu. A to hned těsně po propuštění z vězení. Tento film nemá obsáhlý děj, je to spíš takový portrét a ukázka činů vraždícího násilníka během 24 hodin. Obsahuje minimum dialogů, ale celé řádění je doprovázené vrahovým monologem o jeho dětství, minulosti, traumatech, sadistických touhách atd. (Flipnic)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (112)

Superpero 

všechny recenze uživatele

Jako...účel to splnilo na jedničku. Už od chvíle, kdy meganechutně žere klobásu je jasný, že se to bude snažit být co nejnepříjemnější. A daří se to dokonale. Pomocí voiceoveru to dosáhne vykreslení psychiky vraždícího maniaka a celý film je pouze detailní zobrazení vraždy. Tam se tvůrci ničeho neštítí a velmi vynalézavá kamera nám zážitek umocňuje používáním divných úhlů. Nic z toho by nefungovalo bez pořádně úchylného ksichtu v hlavní roli. A to je teda pervert k pohledání. Vypadá jak Theon Greyjoy a furt hnusně čumí a slintá a je takovej upocenej a shrbenej, prostě odpuzující existence. Na náladě to nepřidá, ale nebývalou intenzitou konání chorého mozku si to vaší pozornost určitě získá. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Silně znepokojivý a atmosférou neskutečně depresivní horor o čerstvě propuštěném vězni, který vydrží jen pár hodin, než spáchá další brutální vraždu. Film vyniká převážně šíleně detailní kamerou, která se celou dobu drží hlavní postavy a tak je divák neustále po jeho boku při šíleném běsnění. Film ani tak neděsí detailním násilím, jako spíše neskutečnou formou. ()

Reklama

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Skvělá kamera s citem pro ty nejméně příjemné úhly, které jen prohlubují nervozitu z toho, co střed našeho zájmu udělá. Jednoduché, ale víc než účinné. Především právě díky té vizuální zajímavosti a dějové nestravitelnosti. Přitom zde není zdaleka tolik krve jako v amerických souběžnících. Je vidět, že někdy zobrazit méně tím správným způsobem znamená víc. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Karglův první a poslední počin je hodně mrazivou a nepříjemnou podívanou, navíc skoro němou, proloženou občasným monologem hlavní postavy. Tou je zde psychopatický šílenec, který ihned po propuštění z kriminálu myslí na zabíjení. Poté, co mu nevyjde vražda taxikářky, vyhlédne si v odlehlém, starém domě jednu trojčlenou rodinu. A samozřejmě takovou, s níž se mu bude pracovat až nezvykle lehce. No uznejte sami, že stará bába, mentál na vozíku a mladá blondýna mu za soupeře rozhodně nebudou. A ne, mladá dívka je tu jen od toho, aby jí vyšinutý hrdina vykuchal a za studena opíchal... Pak už je to jen o trochu zdlouhavém zbavování jejich mrtvol, což se mu nevyvede zrovna nejlíp. Ten závěr na benzince mně ale přišel dost stupidní. Henry byl lepší. ()

Seabeast 

všechny recenze uživatele

Ve své době zřejmě znepokojující snímek, ale do jisté míry i dnes. Film o tom, jak se vyloženě psychicky narušený jedinec dostane na svobodu a začne tam, kde při zadržení skončil. Ano, příběh je založen na skutečném případu jednoho masového vraha a jedná se o hodně syrově reflektovaný počin. Prakticky bez dialogů jen slyšíme maniakovi myšlenky v jeho hlavě, jeho pocity a s hrůzou se stáváme přímými pozorovateli. Krom několika nepříjemných scén později po půlce se ale nejedná o nic vyloženě "nekoukatelného", jak tu někteří prezentují. Snímek jednoduše líčí vrahovo počínání, jeho psychiku, jeho dětství a neklade si nároky něco dokazovat nebo vysvětlovat. Víc čekat ani nelze. Mně ale Angst zas tak silný nepřipadal, abych mu dal více než trojhvězdu a kecnul si z něj na zadek. Ale chladnými vás určitě nenechá. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (7)

  • Rozpočet filmu byl kolem 400 000 EUR a byl kompletně financován režisérem samotným. Jelikož byl film zakázán ve většině zemí Evropy kvůli extrémnímu násilí, režisér skončil v dluzích, které splácel točením reklam. Od té doby nenatočil žádný jiný celovečerní film. (Eldrick)
  • Jeden oblíbených filmů Gaspara Noého, který jej zásadně umělecky ovlivnil. Zejména co se práce s kamerou týče a použití voiceoveru hlavní postavy. Noé film často skloňuje a uvadí ho také ve svém TOP 18 nejoblíbenějších filmů. (Eldrick)
  • Vo viacerých scénach vidieť, ako sa obete hýbu. (GTS_PUNK)

Reklama

Reklama