Reklama

Reklama

Trhání větví zakázáno

(festivalový název)
  • Japonsko Hanaori (více)
všechny plakáty
Animovaný / Krátkometrážní
Japonsko, 1968, 14 min

Obsahy(1)

Přední japonský loutkář, režisér a animátor Kihačiró Kawamoto (1925–2010) studoval v letech 1963–64 v Praze přímo u české animátorské legendy Jiřího Trnky. V krátkém animovaném filmu Trhání větví zakázáno, silně inspirovaném japonskou kulturou a tradičním humorným divadlem kjógen a zároveň ovlivněném Trnkovým stylem animace, uvidí diváci příběh mladého mnicha, který dostal za úkol střežit sakuru v klášterní zahradě. Když ale přijde samuraj se svým sluhou, aby pod sakurou uspořádali piknik, neodolá mnich vůni skvělého sake… (Asean+3 Film Festival)

(více)

Recenze (5)

Jhershaw 

všechny recenze uživatele

První z druhé kolekce Kawamotových filmů byl jeden nejvtipnější a jeden z mých nejoblíbenějších. Je o tom, jak se dostat ke stromu, jehož větve je zakázané trhat, když ho střeží mnich lačnící po saké :-) ()

stub 

všechny recenze uživatele

Roztomilá, vtipná a poučná povídka o vymáhání, dodržování a porušování pravidel. Hudební podkres s obrazem perfektně koresponduje a celý příběh dokonale rytmizuje. Loutky jsou nádherné, animace i namluvení postav vynikající. Pro Evropana dost možná nejsnáze stravitelná Kawamotova práce. ()

VerteX 

všechny recenze uživatele

Z Kawamotových filmů ten nejvtipnější. Vtipné jsou loutky samy o sobě a příběh i přes svojí jednoduchost rozesměje. ()

Reklama

Reklama