Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladá absolventka právnické fakulty Emily Reedová dostane místo u velké právnické firmě jako asistentka vitální Claudie Lionesové. Odlétá s ní do Rio de Janeira, kde mají zachránit firmu provádějící rekonstrukci hotelového komplexu u moře. Tady se dívka za zvláštních okolností seznámí s podivínským milionářem Jamesem Whaleerem. Jejich vztah plný jiskřivého erotického napětí, prochází řadou proměn. Emily se do záhadného Whaleera zamiluje, stejně jako před lety její nadřízená Claudia. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (77)

Bauer 

všechny recenze uživatele

Že prý: "From the people who brought you 9 1/2 weeks!". Nevím, ale Smyslná orchidej se nemůže vůbec rovnat filmu 9 a půl týdne. Já osobně ani netuším, proč dávám ty tři hvězdičky. Příběh mě nijak neoslovil. Jedna pasáž (konkrétně ta karnevalová, kde lidi tančili) trvala asi 4 minuty a mě to přišlo jak půl hodiny a moc jsem si přál, aby to konečně skončilo. Jedno se musí uznat, koukal jsem na to a nic mě nemohlo vyrušit, protože jsem do toho byl naprosto zvědavý, co se bude dít dál. Čekal jsem a čekání se nakonec moc nevyplatilo. Vše vyústilo v jednu velkou soulož mezi hlavními postavami. Jenže, který film tohle dokáže, aby měl hodinu a čtyřicet minut a já jsem ho nerušeně pozoroval? Moc jich není. Erotické scény a že jich moc teda nebylo, tak byli docela slabší. Opět porovnání s 9 a půl týdne, kde to mělo grády. Tady je to spíš nuda! Herecké obsazení mě až tak nesedlo. Carré Otis je krásná, talent má taky. Ale Mickey Rourke to byla katastrofa! Přepálený od slunce a s velkou vrstvou make-upu! HNUS! Jeho výkon mě taky neoslovil. Průměrný film, který určitě stojí za zhlédnutí. ()

Zevon 

všechny recenze uživatele

Nemohl jsem usnout a na čtení už jsem neměl a přepínal jsem televizní kanály, čímž jsem se téměř po dvaceti letech dostal k filmovému trháku, jenž nesměl ve své době chybět v žádné VHS copy filmotéce správné kulturní panelákové domácnosti. Nečekal jsem žádný zázrak a taky jsem nebyl zklamán. Plochý, cituprázdný a bezpohlavní produkt, plný nesmyslných žvástů o ničem, snažící se nalákat letité, životem opotřebované a ztuplé babské osazenstvo, hledající opiáty za svůj zpackaný život vedle hrubiánů, pochrapujících v teplákách s vytlačenými koleny po spořádaném bůčku a pivě. Nebudu však nikomu podrážet jeho berličky. Koneckonců co je pro labilního člověka horší? Sledovat Orchideje, Doktory z hor a Pilcherové, nebo si nechat vymývat mozek třebas náboženskými fanatiky, případně jinými ztroskotanci, neschopnými unést svůj životní úděl...Nu, za co tu jednu hvězdu? Bissetová má moc pěkná prsa a nejde přehlédnout. Rourke, nevím, nikdy mne neuchvátil a jeho přínos je nadhodnocován. Ostatní je šunt a jako takový nemá smysl jej příliš rozebírat. I když nevím, při tom, co v televizi (s poděkováním našim kulturní spasitelům) téměř každý večer vidím, jestli bych neměl ve srovnání raději ještě něco přidat. ()

Reklama

Eldrick 

všechny recenze uživatele

Rourkův spin-off 9 1/2 TÝDNE, jenž je významný snad jen proto, že se při natáčení seznámil se svou budoucí ženou, modelkou Carré Otis, s kterou prožil mezi lety 92-98 bouřlivé manželství plné fetu, chlastu, nevěr a násilí. Jediný, kvůli čemu se na WILD ORCHID dá dívat, je jejich vzájemně jiskřivá chemie, jinak je to nehorázná sračka. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Erotické dusno v karnevalovém Riu ve filmu z osmdesátek asi jako na základě úspěchu filmu Devět a půl týdne... no tak žádný zázrak, nahotou se celkem šetří ( až na tu celkem odvážnou závěrečnou scénu ) a furt se o sexu a sexuálním napětí jen plká. Dneska se na to moc koukat nedá, ale aspoň exteriéry kouzelné Brazílie jsou parádní. Na druhou stranu tady Mickey hraje roli, podle které si ho asi bude historie pamatovat víc, než jeho boxerské zápasy jako Putinova loutka. ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

V mém dětství šlo o zakázaný film. Rodiče si ho pouštěli po nocích a já je zoufale prosil, abych se mohl dívat také. Nikdy jsem je neudolal, ale z mých nájezdů do obýváku jsem několik scén přeci jen pochytil.a tak jsem si na Smyslnou orchidej uchoval vzpomínky jako na něco šokujícího, vulgárního a nevhodného. Včera jsem zjistil, že moje podvědomá ikona erotického filmu je vlastně docela impotentní. Za ta léta představ a skládání střípků mi v hlavě vykvetla fáma, že se jedná bezmála o porno a ono je tam míň erotiky než v bežné současné teenagerské komedii. Ono Rourkeovo charisma je nepopiratelné (ačkoli si myslím, že dnes by do své role zapadl ještě lépe) a hlavní hrdinka je krásná, ale ta vášeň a smyslnost se vytratila, spíš je to takový flirt rozmazleného fracka a upejpavé hysterky, kdy největší emoce vzbuzuje vedlejší postava J. Bissetové a uhrančivé lokace nedostavěného, rozpadajícího se hotelu. Naštěstí ta podivná, frustrující a skličující atmosféra neztratila na působivosti ani po těch zhruba 15ti letech! Ale i tak, Král je mrtev, ať žije Král (Základní instinkt). ()

Galerie (36)

Zajímavosti (7)

  • Film se dostal na titulní stránky novin ve chvíli, kdy se objevilo tvrzení, že soulože v něm nebyly hrané, nýbrž skutečné. Oba hlavní protagonisté však fámu popřeli. (aluna)
  • Mickey Rourke se během natáčení seznámil se svou budoucí ženou Carré Otis. Partnery se stali již během natáčení. (Kity162)

Reklama

Reklama