Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladá absolventka právnické fakulty Emily Reedová dostane místo u velké právnické firmě jako asistentka vitální Claudie Lionesové. Odlétá s ní do Rio de Janeira, kde mají zachránit firmu provádějící rekonstrukci hotelového komplexu u moře. Tady se dívka za zvláštních okolností seznámí s podivínským milionářem Jamesem Whaleerem. Jejich vztah plný jiskřivého erotického napětí, prochází řadou proměn. Emily se do záhadného Whaleera zamiluje, stejně jako před lety její nadřízená Claudia. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (77)

josieaddms odpad!

všechny recenze uživatele

Obtěžuje mě, že když se chci podívat na nějakej film kde byl Mickey Rourke ještě "mladej a pěknej", je to vždycky nějaká oplzlost schovaná pod rouškou uměleckého filmu. Je mi z toho na nic. Kdybych se chtěla dívat na nahotiny (jako že díky nechci) pustím si porno. Ale když si chci pustit film, chci aby to byl film, a ne tohle! ()

MissJ odpad!

všechny recenze uživatele

Smyslná orchidej zavání na sto honů. Oproti ní je 9 1/2 týdne umělecké dílo, které aspoň dokáže navodit atmosféru. Je nemožné k tomu přistupovat seriózně. Absolutní trapas. Nejlíp z toho nakonec vychází Carré Otis, která vlastně žádný herecký výkon nepodává (působí tam naopak dost lhostejně, což byl asi jediný správný přístup k roli), ale na její (tehdy ještě) přirozenou krásu je radost pohledět. S Mickey Rourkem byli pěkný pár, nicméně do filmu se jim nepodařilo přenést ani náznaky smyslnosti. Pozoruhodně prázdný film. Finální scéna je jeden z nejvtipnějších momentů (samozřejmě myslím tu jízdu na motorce:). ()

Reklama

lioncel

všechny recenze uživatele

Rourke měl ve své době víc než slušně našlápnuto a my všichni tenkrát čekali něco jako další : 9 a 1/2 týdne .. reklama a celý ten humbuk kolem filmu slibující ještě větší erotického dusno potvrzoval naše očekávání .. ale to se bohužel vůbec nenaplnilo, bylo to ve své době velké filmové zklamání .. možná největší … ()

eye candy 

všechny recenze uživatele

Shit uz to tak vsechno vicemene shrnul, erotiky min nez malo, romantiky min nez erotiky, zato priblblych dialogu tech tam zelmanek nacpal vic nez dost a chudakovi mickeymu tomu uz zbyva jenom na sebe zacit zgryndat a bude jak pravy blbecek po lobotomii a vubec vlastne ani nevim proc tomu ty 2hvezdicky davam, ale stejne jsou jeste o dost horsi filmy ()

Bauer 

všechny recenze uživatele

Že prý: "From the people who brought you 9 1/2 weeks!". Nevím, ale Smyslná orchidej se nemůže vůbec rovnat filmu 9 a půl týdne. Já osobně ani netuším, proč dávám ty tři hvězdičky. Příběh mě nijak neoslovil. Jedna pasáž (konkrétně ta karnevalová, kde lidi tančili) trvala asi 4 minuty a mě to přišlo jak půl hodiny a moc jsem si přál, aby to konečně skončilo. Jedno se musí uznat, koukal jsem na to a nic mě nemohlo vyrušit, protože jsem do toho byl naprosto zvědavý, co se bude dít dál. Čekal jsem a čekání se nakonec moc nevyplatilo. Vše vyústilo v jednu velkou soulož mezi hlavními postavami. Jenže, který film tohle dokáže, aby měl hodinu a čtyřicet minut a já jsem ho nerušeně pozoroval? Moc jich není. Erotické scény a že jich moc teda nebylo, tak byli docela slabší. Opět porovnání s 9 a půl týdne, kde to mělo grády. Tady je to spíš nuda! Herecké obsazení mě až tak nesedlo. Carré Otis je krásná, talent má taky. Ale Mickey Rourke to byla katastrofa! Přepálený od slunce a s velkou vrstvou make-upu! HNUS! Jeho výkon mě taky neoslovil. Průměrný film, který určitě stojí za zhlédnutí. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (7)

  • Film se dostal na titulní stránky novin ve chvíli, kdy se objevilo tvrzení, že soulože v něm nebyly hrané, nýbrž skutečné. Oba hlavní protagonisté však fámu popřeli. (aluna)

Reklama

Reklama