Reklama

Reklama

Veliki strah

všechny plakáty
Animovaný / Horor / Krátkometrážní
Jugoslávie, 1958, 7 min

Režie:

Dušan Vukotić

Recenze (5)

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Po tom, co se tu dočítám a jaké má film hodnocení, bych čekal něco podstatně lepšího, tři hvězdy dávám jen za to, že animák je krátký a nestíhá tolik začít nudit, jinak by to asi bylo ještě horší. Netuším, jaká byla úroveň animace v tehdejší Jugoslávii, ale tenhle Vukotičův kraťas má slabou jak výtvarnou stránku, tak i použitou hudbu. Několik zábavných gagů, jako jsou útočící ponožka či "kukačka" z hodin, nevyváží jinak slabou úroveň. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Na tehdejší dobu a jugoslávské poměry docela slušný – průměrný animák o chlapíkovi, který ač je docela velký posera si rád čte hororové romány. Jenomže tento příběh v něm vyvolává opravdovou hrůzu, které navíc dopomůže jeho potemnělý byt. Jeho představivost začíná běhat na plné obrátky a on se strachy málem pose…Určitě jde o příjemné odlehčení, takže já byl celkem spokojený. Navíc jeto celé natočené v humorném duchu, takže na to klidně můžete nechat dívat i své ratolesti. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Já mám tak rád tu klasickou 2D animaci, má tak obrovské kouzlo a atmosféru. Veliki strah bude zřejmě letitý, horrory odkojený divák vnímat jen jako milou žánrovou zábavnou grotesku, ale být mi tak o třicet let méně, tak nevím, nevím. Na filmu rozhodně oceňuji jeho svižnost, nápaditost, animaci a hudební doprovod. Je to krátké, ale právě proto silné a úderné a s ponaučením: horrory nejlépe číst zásadně v noci, zážitek je nezapomenutelný. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Áno, všetkého veľa škodí. Perfektná dobová, európska animácia a námet, ktorý bol, je a bude stále aktuálny. ()

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

Juhoslávsky animák o pandrlákovi ktorý číta toľko hororov až mu z toho straší vo veži, všade vidí bubákov a napokon ho prenasleduje démonická ponožka. Každopádne to má aj poučný charakter, keď máte srdce v gatiach treba jednoducho urobiť stojku. Aj keď, potom ho zasa môžete mať v hube. Príjemný a vtipný kúsok. ()

Reklama

Reklama