Reklama

Reklama

Podzemní pevnost

  • Velká Británie The Blockhouse

Jaké to je strávit sedm let v podzemí? Šestice mužů, kteří jsou v Německu na nuceném totálním nasazení, je během náletu uvězněna v podzemním bunkru. Bezprostřední strach brzy vystřídá pocit beznaděje z pobytu v kopce bez světla a bez možnosti kontaktu s vnějším světem. I když je v bunkru dostatek jídla a vína (bunkr byl zároveň skladem), muži různých národností se musí především naučit překonat psychické strádání a charakterové rozdíly. (Levné knihy)

(více)

Diskuze

Willy Kufalt

Willy Kufalt (hodnocení, recenze)

(mOnkey)

Návaznost na SPOILER! Taky to se mnou pořádně otřáslo... Zajímavé je, že tvůrci už neprozradili, jak to bylo s těmi dvěma přeživšími po jejich objevení - dočteme se ve zdejších zajímavostech:  jeden zemřel deset minut po vysvobození a druhý o třicet šest hodin později, slepý a šílený.

Jinak, hodně zajímavá strategie tvůrců, že skoro vše prozradí (včetně počtu přeživších) hned v úvodním prologu. To, co mohlo mít při jiné strategii potenciál napínavého příběhu, se zde proměnilo spíše na depresivní mozaiku výjevů z dlouho trvající hraniční situace. Což je jeden z důvodů, proč spadl film do modrých hodnocení a řada zdejších diváků očekávájící napínavý thriller byla zklamána. Já v tom vidím osobitý záměr vytlačit příběh do úzadí a nabídnout čistě psychologickou záležitost s kakofonickým podtextem.

(mOnkey)

(mOnkey) (hodnocení, recenze)

Tak za deset Korun co bychom chtěli, že? SPOILER! Hláška, že minimálně čtyři roky strávili přeživší v naprosté tmě, mě naprosto odrovnala - něco takového si neumím vůbec představit. Muselo to být hrozné.

na příspěvěk reagoval Willy Kufalt

Němi

Němi (hodnocení, recenze)

LK bohuzel prodavaji film v orezu z 2,35:1 do +- 1,66:1. Ten zbytek co z obrazu zustal je pomerne kvalitni. Skoda, ze se to stalo u tak vyborneho filmu, kdyz v cinemascopu uz vydavaji kdejakou ptakovinu.

Reklama

Reklama