Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ujišťujeme vás, že vazby mezi ostrovem Gaillardia a Velkou Británií nikdy nebyly pevnější a že obavy o budoucnost a blahobyt vašich občanů vězí hluboko v mysli všech Britů...
Ale kde je proboha ta Gaillardia? Ostrov Gaillardia byl objeven někdy kolem roku 1720, když do něj ve tmě narazila britská loď s nákladem pomerančů. Ostrované získali marmeládu na půl roku a Británie kolonii, jejíž důležitost pomalu klesala, až se na ní úplně zapomnělo.
Až teď, když starý král zahynul v divadle rukou atentátníka, Gaillardia potřebuje nového panovníka a Británie zase obnovit důležité diplomatické vazby se zemí, kde pod zemí leží údajně obrovské nerostné bohatství. Prácička pro tajemníka Carlton-Browna (Terry-Thomas zastupující britské impérium) a seňora Amphibulose (Peter Sellers jako ministerský předseda Gaillardie). (dopitak)

(více)

Recenze (2)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Příliš suchá britkomedie, než aby se bylo čemu smát. Zbytečně moc postav rozmělňuje děj s několika dobrými nápady, Sellers se snaží, ale svou postavou hraje jen třetí housle. Terry-Thomas byl skvělý komik, ale v tomhle filmu to nemůže nebo neumí dokázat. ()

fragre 

všechny recenze uživatele

Komedie, která těží ze soupeření velmocí ve studené válce. Doposud zapomenuté ostrovní královstvíčko Gaillardia (někde mezi Řeckem a tropy) se stane objektem zájmu Sovětů a Američanů, když se na něm objeví zásoby nerostných surovin. Ale ani Británie, která má nad královstvím jakýsi vetchý patronát nechce zůstat v této hře pozadu a vyšle svého muže Carltona-Browneho, vedoucího odboru různých teritorií ministerstva zahraničí, takto omezeného ultrabritského úředníka. Na ostrově pak začne rej intrik v nichž je zapleten zkorumpovaný premiér Amphibulos, princezna Ilyena, pretendentka trůnu, nově nastupující král Loris a příslušné množství agentů všech možných stran.--- Bohužel ani přítomnost dvou skvělých komiků Terryho-Thomase a Petera Sellerse nepozvedla tento film nad průměr ()

Reklama

Reklama