Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ujišťujeme vás, že vazby mezi ostrovem Gaillardia a Velkou Británií nikdy nebyly pevnější a že obavy o budoucnost a blahobyt vašich občanů vězí hluboko v mysli všech Britů...
Ale kde je proboha ta Gaillardia? Ostrov Gaillardia byl objeven někdy kolem roku 1720, když do něj ve tmě narazila britská loď s nákladem pomerančů. Ostrované získali marmeládu na půl roku a Británie kolonii, jejíž důležitost pomalu klesala, až se na ní úplně zapomnělo.
Až teď, když starý král zahynul v divadle rukou atentátníka, Gaillardia potřebuje nového panovníka a Británie zase obnovit důležité diplomatické vazby se zemí, kde pod zemí leží údajně obrovské nerostné bohatství. Prácička pro tajemníka Carlton-Browna (Terry-Thomas zastupující britské impérium) a seňora Amphibulose (Peter Sellers jako ministerský předseda Gaillardie). (dopitak)

(více)

Recenze (2)

fragre 

všechny recenze uživatele

Komedie, která těží ze soupeření velmocí ve studené válce. Doposud zapomenuté ostrovní královstvíčko Gaillardia (někde mezi Řeckem a tropy) se stane objektem zájmu Sovětů a Američanů, když se na něm objeví zásoby nerostných surovin. Ale ani Británie, která má nad královstvím jakýsi vetchý patronát nechce zůstat v této hře pozadu a vyšle svého muže Carltona-Browneho, vedoucího odboru různých teritorií ministerstva zahraničí, takto omezeného ultrabritského úředníka. Na ostrově pak začne rej intrik v nichž je zapleten zkorumpovaný premiér Amphibulos, princezna Ilyena, pretendentka trůnu, nově nastupující král Loris a příslušné množství agentů všech možných stran.--- Bohužel ani přítomnost dvou skvělých komiků Terryho-Thomase a Petera Sellerse nepozvedla tento film nad průměr ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Příliš suchá britkomedie, než aby se bylo čemu smát. Zbytečně moc postav rozmělňuje děj s několika dobrými nápady, Sellers se snaží, ale svou postavou hraje jen třetí housle. Terry-Thomas byl skvělý komik, ale v tomhle filmu to nemůže nebo neumí dokázat. ()

Reklama

Reklama